Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τακτοποίηση ημιυπαιθρίων σε ημιτελή οικοδομή


cornel

Recommended Posts

Η άδεια τής οικοδομής έχει βγει πριν το 2009 αλλά, για διάφορους λόγους, οι εργασίες έχουν σταματήσει. Συγκεκριμένα έχουν γίνει και τα σοβαντίσματα. Ταυτοχρόνως η άδεια έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί. Μπορεί να γίνει "τακτοποίηση" των ημιυπαίθριων χώρων σε αυτό το στάδιο;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι ο νόμος λέει ότι εμπίπτουν στον 3843 οι χώροι που έχουν αλλάξει χρήση μέχρι και πριν την δήλωση , αρκεί η άδεια να είναι πριν τις 2-7-09 .

 

Τι εννοούμε με την έννοια αλλαγή χρήσης . Αν σε ημιτελή οικοδομή έχουν κτιστεί τα τούβλα και είτε έχει ενσωματωθεί ο ημιυπαίθριος η απλά έχει μειωθεί το απαιτούμενο άνοιγμα , έχουν γίνει σοβάδες και ηλεκτρικά , υδραυλικά και έχουν περαστεί οι σωληνώσεις της θέρμανσης , αλλά δεν έχουν μπεί δάπεδα και τα εξωτερικά κουφώματα , θεωρείται ότι έχει συντελεστεί η αλλαγή χρήσης ?

 

Προφανώς ναί , αλλά επειδή έληξε η άδεια και θα χρειαστώ αναθεώρηση γιά παράταση ισχύος , μπορούμε κάπου να το βρούμε έντυπα ότι γιά να ενταχθεί κάποιος στον 3843 , αρκεί να έχουν γίνει τα μπετά και τα τούβλα ?

 

Ξέρω ότι έτσι το υπολογίζουμε αλλά δεν βρίσκω κάτι γραπτό και ξεκάθαρο , πέραν των παρακάτω :

 

 

Ν3843/10, Αρθ.5, παρ.1α

"Επιτρέπεται ....χώρων ...οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον εγκεκριμένο κτιριακό όγκο βάσει της οικοδομικής του άδειας, η οποία εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε έως 2.7.2009,"

 

Εγκ.5, Άρθ.5, Παρ.1α

" Δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση αυτή έχουν οι χώροι που η άδεια τους εκδόθηκε η αναθεωρήθηκε μέχρι τις 2.7.2009 και όχι οι χώροι που δημιουργούνται μετά την ημερομηνία αυτή με έκδοση Οικοδομικής Άδειας ή αναθεώρηση.

 

ΚΑΙ

 

εγκ.8, παρ1.

"Στην ρύθμιση περιλαμβάνονται οι χώροι, που έχουν μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης σε κτίρια η οικοδομική άδεια των οποίων εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε έως 2.7.2009 ή σε κτίρια, τα οποία κατά τις ισχύουσες διατάξεις λογίζονται ότι έχουν οικοδομική άδεια έως 2.7.2009"

 

 

3843/10 δεν όριζε ρητά την ημερομηνία μετατροπής αλλά μόνο την ημερομηνία έκδοσης της άδειας. Για πρώτη φορά ρητά ορίστηκε ότι αρκεί η ημερομηνία μετατροπής να είναι προγενέστερη της δήλωσης με τον 3897/10

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.