Μετάβαση στο περιεχόμενο

fontas

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fontas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι, είναι στην ίδια στάθμη. Είναι στο ίδιο επίπεδο, όπου στην οικοδομική άδεια ένα τμημα θεωρήθηκε υπόγειο (είναι μπαζωμένο και έχει όροφο απο επάνω) και ένα τμήμα θεωρήθηκε ισόγειο.
  2. Καλησπέρα, Σε υπόγειες στάθμες που δεν αποτελούν αυτοτελή χώρο, αλλά συνδέονται λειτουργικά με τον υπερκείμενο όροφο εφαρμόζεται συντελεστής 0,30 Στην περίπτωση που ο υπόγειος χώρος δεν συνδέεται λειτουργικά με τον υπερκείμενο όροφο, αλλά με το παρακείμενο ισόγειο και δεν αποτελεί ανεξάρτητο λειτουργικά χωρό, εφαρμόζεται ο συντελεστής 0,30? Ευχαριστώ
  3. Καλημέρα, Σε δήλωση του 4178/13 η οποία βρίσκεται σε κατάσταση "Υπαγωγή" έχουν ανέβει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έχουν πληρωθεί κάποιες δόσεις όμως δεν έχει εξοφληθεί το 30% του προστίμου, οπότε δεν προχωράει σε οριστική υπαγωγή. Θεωρείτε πως μετα την 30/9 η δήλωση θα μεταφερθεί στον 4495? Θα επαναυπολογιστεί? Έχει κάποια υποχρέωση ο μηχανικός?
  4. Καλησπέρα, Ισόγειο κτίριο αποτελείται απο 3 καταστηματα στην πρόσοψη και 3 διαμερίσματα στην πίσω όψη χωρις σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών δηλ μπορεί να χωριστεί σε ένα τμήμα με χρήση καταστημάτων και ένα με χρήση κατοικία. Μπορώ να εκδώσω ενα ΠΕΑ για το τμήμα των καταστημάτων και ένα για το τμήμα των κατοικιών; Αν ναι θα δηλωθούν ως κτίριο ή κτιριακή μονάδα Ευχαριστώ
  5. Καλησπέρα, Σε ισόγειο κτίριο για το οποίο δεν έχει εκδοθεί ποτέ οικοδομική άδεια, στον τίτλο ιδιοκτησίας περιγράφεται ως κατάστημα και με αναδρομή σε παλαιότερους τίτλους προκύπτει ότι προυφίσταται του έτους 1955. Προκειμένου να λειτουργήσει εστιατόριο χρειάζεται να κατατεθεί αλλαγή χρήσης σε κατάστημα υγειονομικου ενδιαφέροντος?
  6. Συνάδελφε, εσύ καλεισε να εκδοσεις μια βεβαiωση νομιμότητας. Σε ποιο δικαιολογητικό σου ζητανε να αναγράψεις τετραγωνικά?
  7. Καλησπέρα, Σε ακίνητο εντος σχεδίου δημιουργήθηκε τίτλος οικοπέδου επιφάνειας 520τμ το 1982. Το 1987 εκδόθηκε οικοδομική άδεια με τοπογραφικό επιφάνειας 570τμ, (ιδιο σχήμα με μικρές διαφορές στις διαστάσεις) η απόκλιση είναι μεγαλύτερη του 5%. Για την πολυκατοικία που κατασκευάστηκε έγινε σύσταση Ο.Ι. με το αρχικό τοπογραφικό 520τμ και κατόψεις ίδιες με της οικοδομικής άδειας ώς προς τις εξωτερικές διαστάσεις, εσωτερικά όμως δεν φαίνονται καθόλου διαστάσεις Το διαμέρισμα που με απασχολεί είναι μετατοπισμένο στην κάτοψη της σύστασης (η οποία συμφωνεί με την πραγματικότητα), 2,5 μέτρα σε σχέση με την κάτοψη της άδειας. άλλα έχει ίδια επιφάνεια και σχήμα. Διαστάσεις εσωτερικά δεν φαίνονται πουθενά. Οι εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου συμφωνούν με της οικοδομικής άδειας 1) Η διαφορά του τοπογραφικού με εμποδίζει να εκδώσω βεβαίωση νομιμότητας? 2) H διαφορά στην κάτοψη με εμποδίζει να εκδώσω βεβαίωση νομιμότητας? 3) Καμιά ιδέα πως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι ασυμφωνίες, δεδομένου της ύπαρξης σύσταση με αρκετούς συνιδιοκτήτες? Ευχαριστώ
  8. Ευχαριστώ, Για το παραπάνω οικόπεδο υπάρχει τίτλος του 2010, στον οποίο αναφέρει ότι "στον πωλητή περιήλθε με τον τίτλο ...... το 1983 δωρεάς εν ζωη απο τον πατέρα του, ο οποίος το αγόρασε ατύπως το 1950 και εν πάσει περιπτώσει εκ χρησικτησίας προ τριακονταετίας και πλέον." Σε αυτον τον τίτλο βασίστηκε το 2010 ο μηχανικός και υπέγραψε τον 651/77 ως προυφιστάμενο του 1964 θεωρώντας 20 χρόνια χρησικτησίας πριν το 1983 Σήμερα και προκειμένου να υπογράψω τον 651/77 στην ΥΔΟΜ μου ανέφεραν πώς δεν είναι αρκετή η χρησικτησία για να εγκριθεί η παρέκκλιση.
  9. (από μεταφορά) Καλησπέρα, Κατά την σύνταξη τοπογραφικού για μεταβίβαση οικοπέδου, στην δήλωση του 651/77 δηλώνω το οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση εφόσον προυφίσταται το 1964. Προκείμενου να κάνω την παραπάνω δήλωση είμαι υποχρεωμένος να μπορώ να το αποδείξω? Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει τίτλο στον οποίο έχει δηλωθεί ως άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση αλλά δεν αρκεί για να φτάσουμε στο 1964. (1) Το κείμενο της δημοσίευσης πρέπει να είναι τονούμενο. Κάνε άμεσα επεξεργασία και διόρθωσέ το. Σε διαφορετική περίπτωση θα διαγραφεί. (2) Μην ανοίγεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο νέο θέμα, πριν κάνεις αναζήτηση για ήδη υπάρχοντα με το ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε με το παρόν νήμα. (3) Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής προκειμένου να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
  10. Καλησπέρα, Για μία μονοκατοικία είχαν δηλωθεί στον 3843/2010 αλλαγή χρήσης ημιυπαιθριων και υπογείου. Ο ιδιοκτητης εχει εξοφλήσει μονο μια δόση απο εκεινο το πρόστιμο. Μπορεί να γίνει ένταξη στον 4495 του ακινήτου προκειμενου να επαναυπολογιστει το προστιμο αλλαγης χρήσης και να ενταχθούν και άλλες παραβάσεις οπού προκύπτει πολυ ευνοικότερο πρόστιμο? Τα καταβληθέντα ποσά συμψηφίζονται και το πρόστιμο πληρώνεται σε δόσεις σαν μια καινούρια ένταξη στον 4495? Ρωτάω γιατι με μπερδεύει η φράση του αρ.88 " Για τις περιπτώσεις υπαγωγής του ν. 3843/2010, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνολικού ποσού προστίμου, το υπολειπόμενο ποσό καταβάλλεται εφ’ άπαξ, με χρήση του κωδικού πληρωμής σε τράπεζα που αντιστοιχούσε στην υπαγωγή, εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος"
  11. Ευχαριστω για την απάντηση Θα κανει τακτοποιηση σε αυθαιρετη κατασκευη στο δώμα του οποίου έχει την αποκλειστική χρήση. Με αυτο το δικαίωμα στο παρελθόν εβγαλε οικοδομικη αδεια κατασκευης ξυλινης στεγης την οποια υπερύψωσε για την δημιουργία του διαμερίσματος. Αν δεν μπορω να χρησιμοποιησω τα χιλιοστα άλλων ο.ι. ουτε της μελλοντικής δόμησης, τότε ο μόνος τρόπος είναι να δηλωθεί χωρίς άδεια αλλά τότε σε περίπτωση μεταβίβασης πως θα αναφέρεται?
  12. Καλημέρα Σε πολυκατοικία με συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων, ο ιδιοκτητης της μελλοντικης δόμησης η οποία του δίνει 70χιλιοστα επι του οικοπέδου κατασκευασε αυθαιρετα ανεξαρτητο διαμέρισμα στο δώμα (Γ΄οροφο) το οποιο θέλει να τακτοποιήσει. Ο ιδιος διαθετει και ισογειο καταστημα καθώς και άλλες ο.ι. στην πολυκατοικια. Κατα τον υπολογισμο του προστιμου αν συγκριθει η υπέρβαση δόμησης με την δομηση που αναλογουν στα χιλιοστα της μελλοντικης δομησης προκυπτει υπέρβαση >200%. Θα μπορουσε να χρησιμοποιήσει στην σύγκριση τα χιλιοστα από το ισόγειο καταστημα που τον ευνοούν ή ακόμα και το αθροισμα των χιλιοστών απο όλες τις ιδιοκτησίες του? Ευχαριστώ
  13. Ακριβως αυτό είναι το θέμα. Ο πιν. 3.5β μας δίνει U=3.70 για οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη σε επαφή με αέρα και οχι με ΜΘΧ, αρα αντιμετωπίζει στεγη - πλάκα σαν ενιαίο δομικο στοιχείο. Το παράδοξο είναι οτι αυτη η περίπτωση είναι δυσμένεστερη πλέον απο το δώμα χωρίς θερμομονωτικη προστασία όπου θα έχουμε U=3.05 αλλά και μικρότερο ογκο. Μήπως είναι ορθοτερο να λάβουμε την πλάκα σαν οριζόντια οροφή κάτω απο μη θερμαινόμενο χώρο με U=2.90/2 ?
  14. Καλημερα, σε πεα διαμερισματος με οροφη οριζοντια πλακα και απο πανω ξυλινη στεγη, λαμβανω για U=3.70 ως οριζοντια οροφη κατω απο μη θερμομονωμενη στεγη σε επαφη με αερα. Ως δομικο στοιχειο θεωρειται μονο η πλακα; οποτε βαζω 0 στις σκιασεις και 0 στα a, ε ή θεωρω ως δομικο στοιχειο την πλάκα και την στεγη μαζι, οποτε πρεπει να συμπληρωσω προσανατολισμο, κλισεις κλπ συμφωνα με την στεγη? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.