Jump to content

fontas

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About fontas

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συνάδελφε, εσύ καλεισε να εκδοσεις μια βεβαiωση νομιμότητας. Σε ποιο δικαιολογητικό σου ζητανε να αναγράψεις τετραγωνικά?
 2. Καλησπέρα, Σε ακίνητο εντος σχεδίου δημιουργήθηκε τίτλος οικοπέδου επιφάνειας 520τμ το 1982. Το 1987 εκδόθηκε οικοδομική άδεια με τοπογραφικό επιφάνειας 570τμ, (ιδιο σχήμα με μικρές διαφορές στις διαστάσεις) η απόκλιση είναι μεγαλύτερη του 5%. Για την πολυκατοικία που κατασκευάστηκε έγινε σύσταση Ο.Ι. με το αρχικό τοπογραφικό 520τμ και κατόψεις ίδιες με της οικοδομικής άδειας ώς προς τις εξωτερικές διαστάσεις, εσωτερικά όμως δεν φαίνονται καθόλου διαστάσεις Το διαμέρισμα που με απασχολεί είναι μετατοπισμένο στην κάτοψη της σύστασης (η οποία συμφωνεί με την πραγματικότητα), 2,5 μέτρα σε σχέση με την κάτοψη της άδειας. άλλα έχει ίδια επιφάνεια και σχήμα. Διαστάσεις εσωτερικά δεν φαίνονται πουθενά. Οι εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου συμφωνούν με της οικοδομικής άδειας 1) Η διαφορά του τοπογραφικού με εμποδίζει να εκδώσω βεβαίωση νομιμότητας? 2) H διαφορά στην κάτοψη με εμποδίζει να εκδώσω βεβαίωση νομιμότητας? 3) Καμιά ιδέα πως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι ασυμφωνίες, δεδομένου της ύπαρξης σύσταση με αρκετούς συνιδιοκτήτες? Ευχαριστώ
 3. Ευχαριστώ, Για το παραπάνω οικόπεδο υπάρχει τίτλος του 2010, στον οποίο αναφέρει ότι "στον πωλητή περιήλθε με τον τίτλο ...... το 1983 δωρεάς εν ζωη απο τον πατέρα του, ο οποίος το αγόρασε ατύπως το 1950 και εν πάσει περιπτώσει εκ χρησικτησίας προ τριακονταετίας και πλέον." Σε αυτον τον τίτλο βασίστηκε το 2010 ο μηχανικός και υπέγραψε τον 651/77 ως προυφιστάμενο του 1964 θεωρώντας 20 χρόνια χρησικτησίας πριν το 1983 Σήμερα και προκειμένου να υπογράψω τον 651/77 στην ΥΔΟΜ μου ανέφεραν πώς δεν είναι αρκετή η χρησικτησία για να εγκριθεί η παρέκκλιση.
 4. (από μεταφορά) Καλησπέρα, Κατά την σύνταξη τοπογραφικού για μεταβίβαση οικοπέδου, στην δήλωση του 651/77 δηλώνω το οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση εφόσον προυφίσταται το 1964. Προκείμενου να κάνω την παραπάνω δήλωση είμαι υποχρεωμένος να μπορώ να το αποδείξω? Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει τίτλο στον οποίο έχει δηλωθεί ως άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση αλλά δεν αρκεί για να φτάσουμε στο 1964. (1) Το κείμενο της δημοσίευσης πρέπει να είναι τονούμενο. Κάνε άμεσα επεξεργασία και διόρθωσέ το. Σε διαφορετική περίπτωση θα διαγραφεί. (2) Μην ανοίγεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο νέο θέμα, πριν κάνεις αναζήτηση για ήδη υπάρχοντα με το ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε με το παρόν νήμα. (3) Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής προκειμένου να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
 5. Καλησπέρα, Για μία μονοκατοικία είχαν δηλωθεί στον 3843/2010 αλλαγή χρήσης ημιυπαιθριων και υπογείου. Ο ιδιοκτητης εχει εξοφλήσει μονο μια δόση απο εκεινο το πρόστιμο. Μπορεί να γίνει ένταξη στον 4495 του ακινήτου προκειμενου να επαναυπολογιστει το προστιμο αλλαγης χρήσης και να ενταχθούν και άλλες παραβάσεις οπού προκύπτει πολυ ευνοικότερο πρόστιμο? Τα καταβληθέντα ποσά συμψηφίζονται και το πρόστιμο πληρώνεται σε δόσεις σαν μια καινούρια ένταξη στον 4495? Ρωτάω γιατι με μπερδεύει η φράση του αρ.88 " Για τις περιπτώσεις υπαγωγής του ν. 3843/2010, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνολικού ποσού προστίμου, το υπολειπόμενο ποσό καταβάλλεται εφ’ άπαξ, με χρήση του κωδικού πληρωμής σε τράπεζα που αντιστοιχούσε στην υπαγωγή, εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος"
 6. Ευχαριστω για την απάντηση Θα κανει τακτοποιηση σε αυθαιρετη κατασκευη στο δώμα του οποίου έχει την αποκλειστική χρήση. Με αυτο το δικαίωμα στο παρελθόν εβγαλε οικοδομικη αδεια κατασκευης ξυλινης στεγης την οποια υπερύψωσε για την δημιουργία του διαμερίσματος. Αν δεν μπορω να χρησιμοποιησω τα χιλιοστα άλλων ο.ι. ουτε της μελλοντικής δόμησης, τότε ο μόνος τρόπος είναι να δηλωθεί χωρίς άδεια αλλά τότε σε περίπτωση μεταβίβασης πως θα αναφέρεται?
 7. Καλημέρα Σε πολυκατοικία με συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων, ο ιδιοκτητης της μελλοντικης δόμησης η οποία του δίνει 70χιλιοστα επι του οικοπέδου κατασκευασε αυθαιρετα ανεξαρτητο διαμέρισμα στο δώμα (Γ΄οροφο) το οποιο θέλει να τακτοποιήσει. Ο ιδιος διαθετει και ισογειο καταστημα καθώς και άλλες ο.ι. στην πολυκατοικια. Κατα τον υπολογισμο του προστιμου αν συγκριθει η υπέρβαση δόμησης με την δομηση που αναλογουν στα χιλιοστα της μελλοντικης δομησης προκυπτει υπέρβαση >200%. Θα μπορουσε να χρησιμοποιήσει στην σύγκριση τα χιλιοστα από το ισόγειο καταστημα που τον ευνοούν ή ακόμα και το αθροισμα των χιλιοστών απο όλες τις ιδιοκτησίες του? Ευχαριστώ
 8. Ακριβως αυτό είναι το θέμα. Ο πιν. 3.5β μας δίνει U=3.70 για οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη σε επαφή με αέρα και οχι με ΜΘΧ, αρα αντιμετωπίζει στεγη - πλάκα σαν ενιαίο δομικο στοιχείο. Το παράδοξο είναι οτι αυτη η περίπτωση είναι δυσμένεστερη πλέον απο το δώμα χωρίς θερμομονωτικη προστασία όπου θα έχουμε U=3.05 αλλά και μικρότερο ογκο. Μήπως είναι ορθοτερο να λάβουμε την πλάκα σαν οριζόντια οροφή κάτω απο μη θερμαινόμενο χώρο με U=2.90/2 ?
 9. Καλημερα, σε πεα διαμερισματος με οροφη οριζοντια πλακα και απο πανω ξυλινη στεγη, λαμβανω για U=3.70 ως οριζοντια οροφη κατω απο μη θερμομονωμενη στεγη σε επαφη με αερα. Ως δομικο στοιχειο θεωρειται μονο η πλακα; οποτε βαζω 0 στις σκιασεις και 0 στα a, ε ή θεωρω ως δομικο στοιχειο την πλάκα και την στεγη μαζι, οποτε πρεπει να συμπληρωσω προσανατολισμο, κλισεις κλπ συμφωνα με την στεγη? Ευχαριστώ
 10. Καλημερα, Κατα την γνωστοποιηση για αδεια λειτουργίας παντοπωλείου, πρεπει να τηρειται φακελος στην επιχειρηση με τα απαραιτητα δικαιολογητικα. Στην κατοψη του καταστηματος ο μηχανικός αναγραφει βεβαιωση κυριας χρησης οπου αναφερει ολα τα νομιμοποιητικα εγγραφα, οικοδομικη αδεια, τακτοποιηση κλπ. Προκειμένου να το βεβαιωσω η δήλωση ένταξης στον Ν.4495/2017 σε τι κατάσταση πρέπει να βρίσκεται? πρεπει να έχει πληρωθει το 30%? Στην περιπτωση μου είναι σε υπαγωγη και έχει πληρωθει η πρώτη δόση
 11. Καλημέρα συνάδελφοι Τα κατάλαβα σωστα? Α) Σε υπόγειο σύμφωνα με την οικοδομική άδεια έγινε αλλαγη χρήσης απο βοηθητική σε κύρια, άρα εχω στο Φ.Κ υπέρβαση δομησης αναλογικά (πιθανον < 50%) και χώρο με μειωτικό συντελεστη 0,30 Β) Αυθαιρετη κατασκευη υπογείου με κύρια χρήση θα έχω πάλι στο Φ.Κ. υπέρβαση δομησης αναλογικά (πιθανον < 50%) και χώρο με μειωτικό συντελεστη 0,30 Γ) Αυθαιρετη κατασκευη υπογείου με βοηθητικη χρήση θα έχω πάλι στο Φ.Κ. υπέρβαση δομησης < 50% και χώρο με μειωτικό συντελεστη 0,30
 12. Καλησπερα, Σε θερμανση με τοπικες αντλιες θερμοτητος (μετα του 2001) δεν γνωριζω την ισχυ και to cop υπολογιζεται βασει παλαιοτητας θεωρω ως ισχυ 0KW?
 13. Καλησπερα, Θελω να εκδώσω ΠΕΑ για μεταβιβαση διωροφου κτιρίου με μια κατοικια στο ισογειο και μια στον οροφο. Στο διαμέρισμα του οροφου εγινε προσθηκη κατ επεκταση η οποια όμως δεν ολοκληρωθηκε (βρίσκεται στα τουβλα και την στέγη). Το τμημα αυτό ενταχθηκε στον 4178 ως υπέρβαση δόμησης. Μπορω να εκδώσω ΠΕΑ για το κτίριο λαμβάνοντας ως θερμαινόμενη επιφάνεια την αρχική πλήρως αποπερατωμένη κατασκευή και λαμβάνοντας υπόψην την επέκταση στις σκιάσεις?
 14. καλήσπερα, θεωρείται οτι υπαρχει ασυμβιβαστο σε περιπτωση που εκδοθει ΠΕΑ για πωληση και μετα απο δυο ημερες βαεβαιωση νομιμοτητος απο τον ιδιο μηχανικό?
 15. Καλημέρα, Σε ισογειο χωρο με χρηση κατάστημα βασει Ο.Α., εχει τοποθετηθεί αυθαιρετα εσωτερικη προκατ πισινα Το κτιριο εντασεται στον 4178 για να τακτοποιηθουν διαφορες αυθαιρεσίες, οποτε στην κατοψη θα αποτυπωθεί και η πισίνα. Πρέπει να υπολογιστεί προστιμο για την πισινα βάσει του όγκου της ή επειδή βρίσκεται σε χωρο που έχει προσμετρηθεί στην δόμηση ισχύει κατι διαφορετικό?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.