Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμπλήρωση ΑΠΥ


Recommended Posts

Να συνεισφέρω στην συζήτηση αναφορικά στο βιβλίο εσόδων-εξόδων μεταφέροντας από τον ν.4308/14 (ΕΛΠ), Αρθρο 3, εδάφιο 5.1 και 12.

 

"[...]

5.1.

...

Η παρακολούθηση δύναται να γίνεται με οποιοδήποτε πρόσφορο και ασφαλή τρόπο, ώστε να μπορούν να εξαχθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη σύνταξη των χρηματοοικονομικών καταστάσεων, τη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων, και τη διασφάλιση της δυνατότητας διενέργειας ελέγχων.

........

12. Όταν, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτού του νόμου, η οντότητα δεν συντάσσει ισολογισμό, δύναται, αντί του λογιστικού συστήματος της παραγράφου 10, να χρησιμοποιεί ένα κατάλληλο απλογραφικό λογιστικό σύστημα (βιβλία εσόδων – εξόδων) για την παρακολούθηση των στοιχείων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, τα οποία συμπεριλαμβάνουν:  

α) Τα πάσης φύσεως έσοδα διακεκριμένα σε έσοδα από πώληση εμπορευμάτων, από πώληση προϊόντων, από παροχή υπηρεσιών και λοιπά έσοδα.  

β) Τα πάσης φύσεως κέρδη.  

γ) Τις πάσης φύσεως αγορές περιουσιακών στοιχείων, διακεκριμένα σε αγορές εμπορευμάτων, υλικών (πρώτων ή βοηθητικών υλών), παγίων και αγορές λοιπών περιουσιακών στοιχείων.  

δ) Τα πάσης φύσεως έξοδα, διακεκριμένα σε αμοιβές προσωπικού συμπεριλαμβανομένων εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, αποσβέσεις, έξοδα από τη λήψη λοιπών υπηρεσιών και λοιπά έξοδα. ε) Τις πάσης φύσεως ζημίες.  

στ) Τους πάσης φύσεως φόρους και τέλη, ξεχωριστά κατά είδος.

[...]"

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλιστα, δεν το ήξερα....

Αυτά είναι υποχρεωτικό να συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο ?

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, δεν το ήξερα....

Αυτά είναι υποχρεωτικό να συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο ?

 

Είναι υποχρεωτικό άλλα μη σε πιάνει πανικός . Συνηθέστατα δεν έχουν όλοι όλες τις παραπάνω διακρίσεις και επιπλέον το σημαντικό είναι να βγαίνει μια άκρη εύκολα και με κατανοητό τρόπο για την υποβολή των δηλώσεων και για τον ενδεχόμενο φορολογικό έλεγχο.

Παρόμοια υπήρχαν και στους προηγούμενους σχετικούς νόμος , στον 4072/12 και πιο πίσω στο ΠΔ 186/1992 και ακόμη πιο πίσω στο ΠΔ 99/1977 , δεν εφευρέθηκαν με το Ν 4308/14.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ SOTHRIS... Στην ουσία συνέχισα το βιβλίο που κρατούσε ο λογιστής που είχα πριν χρόνια....Αλλά μάλλον πρέπει να το αλλάξω από ότι λέτε!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.