Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεμινάρια Φυσικού Αερίου


Recommended Posts

Γειά σας,

παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και λίγο καιρό και πλέον είμαι νέος registered user :)

Μέχρι πρότινος ασχολούμουν με τα φ/β. Η κατάσταση ξέρετε πως έχει εξελιχθεί, δυστυχώς, και πλέον αναγκαστικά κινούμε σε άλλες κατευθύνσεις, κυρίως κτιριακά έργα και φυσικό αέριο. Επειδή στο φα έχω ελλιπείς γνώσεις διάβασα για κάποια σεμινάρια της engineering intelligence και θα ήθελα τη γνώμη σας αν αξίζουν τα λεφτά τους. Είναι δύσκολοι καιροί και δεν θέλω να κάνω έξοδα που θα το μετανιώσω. Αν για κάποιο λόγο δε θέλει να απαντήσει κανείς public ας μου στείλει pm. Αν έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε, άλλα σεμινάρια ή ένα καλό βιβλίο, θα ήθελα πολύ να μου πείτε.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχω πάει δύο φορές σε σεμινάρια της εν λόγω εταιρείας που αναφέρει ο stp78, δεν έμεινα ικανοποιημένος και τα σεμινάρια έχουν και αρκετά υψηλό κόστος για τα δεδομένα της εποχής. Επίσης δεν είμαι ικανοποιημένος και από την έκπτωση που κάνουν σε όσα μέλη έχουν παρακολουθήσει ήδη ένα σεμινάριο από τα παλιά. Καλύτερα να αγοράσει κάποιος βιβλία που θα τα ψάξει από το διαδίκτυο και θα αφορούν μελέτες σε εγκαταστάσεις Φ.Α.

Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα είναι και να εντοπίσεις τι ακριβώς θέλεις από την τεχνολογία του Φ.Α. Εσωτερικές εγκαταστάσεις, δίκτυα διανομής....Πάντως το καλύτερο όπως ειπαν και οι προηγούμενοι είναι καταρχάς να διαβάσεις την νομοθεσία που διέπει το είδος της εγκατάστασης που σε ενδιαφέρει και στην συνέχεια να αναζητήσεις κάποια σχετικά βιβλία..

Link to comment
Share on other sites

Απλά θα με ενδιέφερε να μάθω πως γίνεται μια μελέτη φυσικού αερίου, τα βιβλία είναι ενδιαφέροντα αλλά δεν έχουν πρότυπες μελέτες και θεωρώ πως ένα σεμινάριο σου προσφέρει με περισσότερη σαφήνεια και σε λιγότερο χρόνο αυτό που ενδιαφέρεσαι να καταλάβεις. Δηλαδή πως γίνεται η μελέτη, ποια νομοθεσία υπάρχει, παράδειγμα μελετών και γενικότερα όλα όσα χρειάζεται να ψάξεις.

Link to comment
Share on other sites

1) Διαβάζεις την νομοθεσία το ΦΕΚ

2) Διαβάζεις των κώδικα πρακτικής (παλιός αλλά μία χαρά είναι)

3) Διαβάζεις τις διάφορες παρατηρήσεις που βγαίνουν από την εταιρία παροχής αερίου κατά καιρούς για τις μελέτες ως πιο συνηθησμένα λάθοι

4) Κατεβάζεις την μία ή δύο μελέτες φυσικού αερίου που έχει στην σελίδα της η ΕΠΑ και τις μελετάς

 

Αφού κάνεις όλα τα παραπάνω έχεις ένα καλό υπόβαθρο για την πρώτη σου μελέτη.

 

Βρίσκεις ένα συνάδελφο κοντά σου να πάτε σε καμμία δύο αυτοψίες μαζί να σου δώσει καμία παλιά μελέτη ή να σε βοηθήσει αν έχεις εσύ κάποια μελέτη να κάνεις....αλλά αυτό αφού έχεις κάνει το 1-4.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.