Μετάβαση στο περιεχόμενο

stp78

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

stp78's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν έχεις κάποιο εγκεκριμένο σχέδιο από ΕΠΑΕ;
  2. Ότι λέει ο συνάδελφος. Η διαχείρηση του επί έλαττον ποσού γίνετε μόνο μέσα στην ίδια ομάδα (και όχι κατηγορία).
  3. Μιλάμε όμως για ένα νέο νομοσχέδιο που δεν είναι απαραίτητο να συνεχίσει στην ίδια πορεία. Πάντως στο σχέδιο νόμου που διάβασα δεν αναφέρει ειδικότητες μηχανικών. Έχασα κάτι;
  4. Καταλαβαίνω πως υπάρχει μία κάστα μηχανικών που (παρα)είναι ευνοημένη αλλά δε πρέπει να είμαστε ηττοπαθείς. Τα Η/Μ είναι μία σημαντικότατη πλευρά των κτιρίων που αλίμονο αν δεν αποτυπωθεί ή το κάνουν και αυτό οι ΠΜ / Αρχιτέκτονες...
  5. Γιατί, δεν θα έχουν δικαιώματα οι Η/Μ στην ηλεκτρονική ταυτότητα;
  6. Εξωτερικό και πάλι εξωτερικό. Εδώ επαγγελματίες χρόνια και φεύγουν για δουλειά έξω με ότι αυτό συνεπάγεται στην αλλαγή επαγγελματικής κουλτούρας και συνήθειας. Εσύ έχεις την ευκαιρία να ξεκινήσεις κάτι καλό στο εξωτερικό από την αρχή.
  7. Και πάλι είναι απείρως πιο οικολογικά από όλες τις μη-ΑΠΕ μορφες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  8. Δεν είναι όπως τα λες. Μπορεί εύκολα ένας δύο να ξεκαθαρίσουν τη παγιωμένη αυτή κατάσταση; Θα μοιάζουμε με Δον Κιχώτες της ηλεκτρολογίας. Χρειάζεται ενέργειες από το ίδιο το κράτος, τον κρατικό μηχανισμό αν θες. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η δουλειά του κράτους με τα σημερινά δεδομένα, έλεγχος και πάλι έλεγχος παντού. Αυτοί οι σωροί χαρτούρας και σφραγίδες και στο τέλος μηδέν έλεγχος είναι ελληνική εφεύρεση και εμφανέστατα αποτυχημένη.
  9. Δυστυχώς το κράτος είναι απών για ακόμα μία φορά. Τόσα χρόνια που δεν υπηρξε ποτέ έλεγχος στους εγκαταστάτες, οι υπογραφάκηδες έγιναν το ορθό και αυτός που θέλει να κάνει ενα σωστό έλεγχο, ο κλέφτης που θέλει να φάει λεφτά. Αν βρεις δε και πρόβλημα στη μόνωση κάποιων καλωδίων και του πεις κόστος για την αλλάγη, είσαι ο χειρότερος απατεώνας. Χρειάζεται άμεσα έλεγχο τουλάχιστον σε μία ΥΔΕ ανα εγκατάστατη, και αν βρει χοντρές διαφορές μεταξύ ΥΔΕ & εγκατάστασης, να φάει τέτοια ποινή που να τον κάνει να σκέφτεραι να αλλάξει επάγγελμα. Όχι άλλα χάδια...
  10. Αυτό δεν νομίζω πως μπορεί ποτέ να ισχύσει σε μία συνήθη εγκατάσταση.
  11. Η οικονομία που προκύπτει από τον ταχυθερμαντήρα οφείλεται στο ότι δεν περισσεύει ζεστό νερό. Με τον ταχυθερμαντήρα χρησιμοποιείς όσο νερό θέλεις, ενώ με το θερμοσίφωνα αν ζεστάνεις 40 lt και χρησιμοποιήσεις τα 30, το 25% της ενέργειας που δαπάνησες μένει ανεκμετάλλευτο.
  12. Έχω εργαστεί χρόνια στο αντικείμενο τον φωτοβολταϊκών και θεωρώ πως ότι ακούγεται περί επιπτώσεων στην υγεία από τα φ/β είναι απλά δεισιδαιμονίες. Τα πλαίσια δεν περιέχουν κάποιο εξωτικό υλικό που να μην γνωρίζουμε τι κάνει, ούτε οι τάσεις που αναπτύσσονται είναι τόσο μεγάλες που να δημιουργούν ισχυρά ηλεκτρικά πεδία. Εγώ θα χαιρόμουν να έβλεπα σε κάθε στέγη σε όλη την Ελλάδα φ/β και ας μην εργάζομαι πια στον κλάδο αυτόν.
  13. Γειά σας, παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και λίγο καιρό και πλέον είμαι νέος registered user Μέχρι πρότινος ασχολούμουν με τα φ/β. Η κατάσταση ξέρετε πως έχει εξελιχθεί, δυστυχώς, και πλέον αναγκαστικά κινούμε σε άλλες κατευθύνσεις, κυρίως κτιριακά έργα και φυσικό αέριο. Επειδή στο φα έχω ελλιπείς γνώσεις διάβασα για κάποια σεμινάρια της engineering intelligence και θα ήθελα τη γνώμη σας αν αξίζουν τα λεφτά τους. Είναι δύσκολοι καιροί και δεν θέλω να κάνω έξοδα που θα το μετανιώσω. Αν για κάποιο λόγο δε θέλει να απαντήσει κανείς public ας μου στείλει pm. Αν έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε, άλλα σεμινάρια ή ένα καλό βιβλίο, θα ήθελα πολύ να μου πείτε. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.