Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kοινωνικό μέρισμα για μηχανικούς που χρωστανε στο ΕΤΑΑ


tomkat

Recommended Posts

Οι μηχανικοί που οφείλουν στο ΕΤΑΑ για τουλάχιστον μια 3ετια ίσως πάρουν κοινωνικό μέρισμα ή κοινωνική επιταγή για στέγαση ή σίτηση.

 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα που αναφέρει:

 

Τέσσερις είναι οι βασικές κατηγορίες δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα, που οριστικοποιούνται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος κατανέμεται σε πολίτες και οικογένειες με χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, με βάση ειδικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

 

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το ακριβές ποσό του διανεμόμενου κοινωνικού μερίσματος ανά δικαιούχο, οι κατηγορίες των δικαιούχων, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, ο φορέας, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής, ο χρόνος και τρόπος ελέγχου των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγησή του ανά κατηγορία δικαιούχων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

 

Το ποσό ανά δικαιούχο καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

«Κοινωνικές επιταγές» 20 εκατ. ευρώ για δράσεις στέγασης-σίτισης

 

Η «κοινωνική επιταγή» θα ενσωματώνει την αξία συγκεκριμένης κοινωνικής παροχής, η οποία θα είναι ατομική και θα παρέχεται στον δικαιούχο του προγράμματος που θα την ενεργοποιεί αποκλειστικά για την απολαβή συγκεκριμένων αγαθών ή/και υπηρεσιών.

 

Φορείς υλοποίησης δράσεων αυτών θα είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα εκκλησιαστικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, οι φορείς της Εκκλησίας και τα πιστοποιημένα από το Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τον Ν. 2646/1998 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που αποδεδειγμένα δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών στην ομάδα στόχου των αστέγων.

 

- Παροχές ασθένειας σε είδος έως την 28η Φεβρουαρίου 2015.

 

 

Το πρόγραμμα αφορά:

 

• Ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον φορέα. Την παροχή τη δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

 

• Ασφαλισμένους του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα. Την παροχή δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013, και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

 

• Υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ (και τα προστατευόμενα μέλη τους) που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης.

 

Πηγή: http://www.zougla.gr...inoniko-merisma

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πλάκα έχουν...Ενας μηχανικός 5ετίας που χρωστάει 3 χρόνια έχει φτάσει αισίως να χρωστά 9.000 χωρίς τους τόκους....Θα του δώσουν ένα 500ρικο, που θα του το πάρει πίσω το ΚΕΑΟ...χωρίς να προλάβει να το δει καν  :mrgreen:  :mrgreen:

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι ότι δίνουν ψηφοθηρικά 500αρικα σπαταλώντας έτσι δημόσιο χρήμα που αφενός δεν βοηθάει κανέναν, αφετέρου θα το πάρουν πίσω με φορομπηχτικους μηχανισμούς. Αν πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν θα μπορούσαν να κάνουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ή να καταργήσουν τέλος επιτηδεύματος.Και αν έχουν την αυταπάτη ότι μπορούν να μας ρηξουν στάχτη στα ματια είναι πολυ γελασμένοι ! Στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ θα πανε!

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μην τσιμπάτε δε θα δώσουν 500άρικο (ίσως σε ελάχιστες περιπτώσεις για να έχουν να λένε), αυτό πάει στους ενστόλους για να έχουν κουράγιο να δέρνουν ανελέητα και στους συνταξιούχους που ευελπιστούν να τους ξαναψηφίσουν.

 

Εξάλλου και να το δώσουν με άλλη ρύθμιση θα το πάρουν άμεσα πίσω, μέσω ΗΔΙΚΑ (βλέπε στην ΗΔΙΚΑ οι ασφαλιστικες οφειλες....στο τρελαδικο οι ασφαλισμενοι...)

 

Η παραπάνω ρύθμιση αφορά σε παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, για περισσότερα εδώ...

Ημίμετρα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για ασφαλισμένους ΕΤΑΑ
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.