Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβολος 15 μετρα


 

Recommended Posts

Το κατάλαβα από τη φωτογραφία που ανέβασες!! Το είχα δει και εγώ κάπου στην Αγγλία αυτό το θέμα σαν εργασία σε μεταπτυχιακό. Η ομάδα τους είχε πάει με το νούμερο 1 αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες!

 

Σε παρόμοια εργασία που είχα εγώ στο ίδιο τμήμα, είχα ένα μεταλλικό τεσσάρων ορόφων. Στο ισόγειο και -2, υπήρχαν δύο πρόβολοι 10 μέτρων με δύο ορόφους cantilevering over a... cliff (συνέχεια του -2 φαντάσου)! H πρώτη μου πρόταση περιλάμβανε 2 καλώδια σε κάθε άκρη στον δεύτερο όροφο του προβόλου (περίπου σαν το δικό σου νούμερο 2 χωρίς τους 4 ορόφους) πιασμένα στον τελευταίο όροφο του κτηρίου. Η δεύτερη δοκούς από κάτω με κεκλιμένες αντηρίδες στο ενδιάμεσο πακτωμένες στον βράχο.

Link to comment
Share on other sites

- Δώσε μας μια σχηματική τομή με στάθμες { των ορόφων, Δαπέδου ισογείου, Εκτιμώμενης στάθμης θεμελίωσης, Φυσικού εδάφους, Διαμορφωμένου εδάφους, Οροφή τούνελ, Δάπεδο τούνελ, Στάθμη θεμελίωσης τούνελ, Στάθμη υδροφόρου ορίζοντα αν υπάρχει }. Επίσης το είδος κατασκευής του κτηρίου και τη χρήση , δηλ. εκτιμώμενα μόνιμα και κινητά φορτία. // Τη χρήση του τμήματος του κτηρίου - ζώνη 15 μ. - όπου υπάρχουν οι πρόβολοι. //  Το είδος του εδάφους. Τον σεισμικό συντελεστή και συντελεστή σε ανατροπή. // Τη χρήση του τούνελ - το είδος-υλικά κατασκευής και το πάχος τοιχείου αντιστήριξης. Ελάχιστη και μέγιστη απόσταση - σε κάτοψη - του τούνελ από την 1η σειρά υποστυλωμάτων του κτηρίου.

Edited by Κώστας101
Link to comment
Share on other sites

Σε εργασίες μαθημάτων μεταλλικών κατασκευών ή ΟΣ στην Αγγλία (μιας και βλέπω αγγλικά και εργασία γνώριμη) συνήθως η θεμελίωση διαστασιολογείται με ένα απλό preliminary design χωρίς αναλυτικούς υπολογισμούς βάση του EN1997-1, όπως και για σεισμό δεν σχεδιάζουμε ποτέ γιατί δεν απλά δεν υπάρχουν εδώ. Ούτε καν σε γέφυρες. Μεγάλη υπόθεσις (ο BS EN1998 είναι άγνωστος στα μέρη μας!) Υπάρχουν όμως άνεμοι!! :)

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

εξαιρετικη  συζητηση....

 

τις καλημερες μου στο Μαντσεστερ

 

κι αν σε παρηγορει...κι εδω βροχη και ομιχλη εχουμε... :smile:

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Να είσαι καλά Δημήτρη! Τις καλησπέρες μου! Και να σε διαβεβαιώσω ότι εδώ έχει κάθε μέρα βροχή εκτώς από τις Δευτέρες που έχει λιακάδα!! :D

Link to comment
Share on other sites

εξαιρετικη  συζητηση....

 

τις καλημερες μου στο Μαντσεστερ

 

κι αν σε παρηγορει...κι εδω βροχη και ομιχλη εχουμε... :smile:

 

 

σε  βλέπω και για 2 πτυχίο δημήτρη

2 εισφορες κάθε 6μηνο στο ΕΤΑΑ :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.