Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Βρέχει» αγωγές πολιτών στις πολεοδομίες


Engineering News

Recommended Posts

Οι πολεοδομίες δεν εκδίδουν άδειες, εφαρμόζοντας την εξαγγελία της υπουργού Περιβάλλοντος.

 

Με αγωγές «απαντούν» οι πολίτες στην αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και την απαγόρευση οικοδομικών εργασιών στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Οι Πολεοδομίες, εδώ και τρεις μήνες, εφαρμόζουν την εξαγγελία της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη και δεν εκδίδουν άδειες. Η επιβληθείσα, όμως, αναστολή είναι στον «αέρα», αφού η υπουργός, ακόμη δεν φρόντισε να την καταστήσει ισχυρή, με την έκδοση σχετικής εγκυκλίου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, συχνά - πυκνά, στα Πολεοδομικά Γραφεία που εποπτεύουν τις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, διαδραματίζονται τραγελαφικές καταστάσεις.

 

Οι υπάλληλοι εφαρμόζουν την εξαγγελία, που, όμως, ουδέποτε πήρε μορφή απόφασης. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες από την πλευρά τους, ζητούν την έκδοση οικοδομικής άδειας, επικαλούμενοι την έλλειψη απόφασης, που να επιβάλει την αναστολή. Μπρος, δε, στην άρνηση, των υπαλλήλων να προχωρήσουν στην έκδοση της αιτούμενης άδειας, καταθέτουν αγωγές.

 

Έτσι, κάποιοι από αυτούς (τους υπαλλήλους) θα οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες, όπου και θα κριθούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις.

 

Γιατί από την στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση, η άρνησή τους να εκδώσουν την αιτούμενη οικοδομική άδεια, είναι παράνομη.

 

Οι Πολεοδομίες είναι υποχρεωμένες να εκδίδουν οικοδομικές άδειες, εφόσον πληρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις.

 

Σοβαρές ενστάσεις διατυπώνονται και για τις περιοχές που αφορά η αναστολή, αφού σε αυτήν, περιελήφθησαν και οι εντός σχεδίου.

 

Η αναστολή, όμως, έχει ισχύ, μόνον για τις εκτός σχεδίου περιοχές και για το διάστημα που θα απαιτηθεί, έως ότου καθοριστούν ποιές από αυτές είναι αναδασωτέες.

 

Δεν μπορεί να ισχύσει στις εντός σχεδίου, αφού σε αυτές, σύμφωνα και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι προσδιορισμένο τι είναι δομήσιμο και τι όχι.

 

Κατά πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη, θα κατατεθεί το σχετικό σχέδιο νόμου, ενώ 25 Ιανουαρίου, λήγει η πεντάμηνη προθεσμία, για την κήρυξη των αναδασωτέων περιοχών.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Link to comment
Share on other sites

κλασικο ΠΑΣΟΚ..συγγνωμη στους ..πρασινους συναδελφους..αλλα αυτη η Μπιρμπιλη ειναι..ολο λογια λογια λογια..

Link to comment
Share on other sites

"Επιτυχία" μεγάλη αποδεικνύεται κάθε μέρα που περνάει και η Μπιρμπίλη... Μόνο "θεωρίες" και προσδοκίες.

Link to comment
Share on other sites

Ε αυτό πια δεν το περίμενα :( ...

 

Μα καλά , έχω ακούσει το διαβόητο "Υπάρχει ο νόμος , αλλά δεν εφαρμόζεται" . Δεν περίμενα όμως ότι κάποια μέρα θα άκουγα και πως "Εφαρμόζεται , αλλά δεν υπάρχει ακόμα ο νόμος" .

Link to comment
Share on other sites

...

 

Δεν θα σχολιάσω. Θα προσπαθήσω να μείνω ήρεμος. Δεν θα πω τίποτα. Αλλά η κ. Μπιρμπίλη φάνηκε ότι είναι αδύναμη υπουργός, δεν έχει πείρα στην πολιτική (ειδικά στην ελληνική πολιτική ή αλλιώς καλώς ήρθατε στην ελληνική πραγματικότητα) πόσο μάλιστα ώστε να αναλάβει αμέσως υπουργείο.

 

Λάθος κίνηση του Γιώργου. Δεν μπορεί τον κύκλο συνεργατών σου να τους μοιράζεις υπουργεία λες και μοιράζεις λελούδια στα μπουζούκια !!!

Link to comment
Share on other sites

Σωστοί οι κύριοι...

Οι ομαδικές ίσως αγωγές είναι η μόνη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Προφανώς καπου χρονοτριβούν, ας γίνουν οι αγωγές εκεί (στο δασαρχείο ίσως; )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βρίσκουμε μπροστα μας τις δικές μας αυθαιρεσιες του παρελθοντος.....Όταν εκδίδαμε άδειες εν μια νυκτί στα καμμένα πέρα από κάθε νομοθεσία...Τώρα αναζητάμε τη νομοθεσία και απορούμε γιατί δεν εφαρμόζεται...Τότε τι κάναμε???,μηπως είπαμε οτι δεν εκδίδουμε άδειες επειδή εδώ κάποτε υπήρχαν δάση???Δε νομίζω!!Θύτες και θύματα μαζί λοιπόν,σε μια ιστορία που πηγάζει από τα ιδιαέτερα χαρακτηριστικά του Ελληνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.