Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοξείδωτο δίκτυο


ariss

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κοστολογήσω έν δίκτυο με ανοξείδωτους σωλήνες? Υπάρχει κάποιο ενδεικτικό κόστος / μέτρο στην πιάτσα? Η πρέπει να υπολογίσω όλα τα υλικά και τις εργασίες?

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα υλικά και τις εργασίες θα πρότεινα.

 

Μια φορά που χρειάστηκε να κάνουμε μια τέτοια εργασία, και οι δύο εργολάβοι έτσι μας έδωσαν την προσφορά τους. Βέβαια, ήταν μεγάλες οι διατομές, αλλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό. Ξέρω είναι μπλέξιμο...!

Link to comment
Share on other sites

Οπώς ρωτάς, αφήνεις να εννοηθεί ότι τρόπος κοστολόγησης ενός δικτύου από ανοξείδωτο χάλυβα είναι διαφορετικός από τον τρόπο κοστολόγησης με κοινό χάλυβα. Προφανώς ο τρόπος είναι ο ίδιος όπως είπες: ΜΕΛΕΤΗ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (υλικά και εργασίες) και ΕΠΙΒΛΕΨΗ.

 

Εχεις ήδη μία προσφορά από κοινό χάλυβα και θέλεις να δεις πόσο θα κοστίσει επιπλέον αν αντί για κοινό χάλυβα χρησιμοποιήσεις ανοξείδωτο;

Ή δεν έχεις τίποτα στα χέρια σου και θέλεις να δεις πόσο θα σου κοστίσει ένα δίκτυο γενικά (που μπορεί να γίνει και με ανοξείδωτο);

Link to comment
Share on other sites

γενικά ώς τρέχον μέτρο και εξαρτήματα θα το πάς!αλλιώς κοστολογείται ένα ανοξείδωτο δίκτυο σε τρέχον μέτρο και αλλιώς σε απλό χάλυβα με βόλτες και σφιξίματα!

 

όσο για υλικό...........δεν το συζητάμε!η τιμή ξεφεύγει!αλλά είναι για τί είδος εργασία θές ανοξείδωτο ή απλή σιδηροσωλήνα!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(άργησα λίγο την απάντηση, αλλά ας υπάρχει για μελλοντικές αναζητήσεις)

 

Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, η σχέση κόστους ανοξείδωτο/μαύρο, κυμαίνεται στο 1.3 έως 1.5 (δηλ. από 30% έως 50% ακριβότερο)

 

attachment.php?attachmentid=2060&d=1267535184

post-5538-131887233676_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβεις στο κόστος την εργασία. Αν είναι κολλητό τότε ο συγκολλητής θα σου κοστίσει πολύ. ένας τιγκαδορος έχει μεροκάματο 300-400 ευρώ συν την ασφάλιση του. πρόσεξε το αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά οι τιμές όπως είναι φυσικό διαφέρουν. Διαφέρουν από έργο σε έργο, από τόπο σε τόπο και από χρόνο σε χρόνο. Οι αποκλίσεις μπορεί να είναι έως και 300% ή 400%, μπορεί και παραπάνω σε σχέση με μία χαμηλή τιμή που ακούστηκε ότι κάποιος κατάφερε σε κάποιο έργο κάποτε.

 

Καλύτερα να μιλάμε για λόγους τιμών, δηλαδή πόσο πάνω από το κόλλημα της μαύρης σωλήνας, κοστίζει το κόλλημα της ανοξείδωτης. Θα έχουμε έτσι μικρότερες αποκλίσεις και μκρότερη αβεβαιότητα (άρα πιο αξιόπιστη πληροφορία)

Link to comment
Share on other sites

δεν έχω ακούσει για τιμή ανά κόλλημα, παρά μόνο για ωροχρέωση.

 

το μεροκάματο που ανέφερα είναι για πιστοποιημένο συγκολλητή κατά TIG.

η συγκόλληση κατά TIG είναι δυσκολότερη και πιο αργή οπότε και πιο ακριβή καθώς απαιτεί πολύ καλό και έμπειρο συγκολλητή και αρκετό χρόνο εργασίας.

η συγκόλληση αυτή γίνεται κυρίως στα ανοξείδωτα.

 

Στη μαύρη σωλήνα μπορεί να εφαρμοσθεί και η κόλληση κατά MIG που είναι ευκολότερη γρηγορότερη και απαιτεί συγκολλητή λιγότερο έμπειρο, άρα είναι και φθηνότερη.

 

Προς το παρόν δεν γνωρίζω τη σχετική διαφορά τιμής μεταξύ των δύο μεθόδων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.