Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

petkas

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.838 profile views
  • euh

petkas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα σας, Καθώς δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα εξαρχής και δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλα τα posts (με συγχωρείτε) θα ήθελα μια παραπομπή ή μια απάντηση στα ερώτηματα μου 1. Εργάζομαι ως μισθωτός με μπλοκάκι σε εταιρεία. 2. Φορολογούμαι ως μισθωτός με μπλοκάκι 3. Οι νέες μου εισφορές θα υπολογιστούν βάση του εισοδήματος του 2015 ή με βάση τα τωρινά μου εισοδήματα (παρακράτηση υπέρ ασφαλιστικού, όπως γίνεται παρακράτηση φόρου)? 4. Τελικά το ποσοστό που αναλογεί είναι 27% ή 38% (επικουρικό+εφάπαξ) ? 5. Τι ισχύει με τα 2/3 και 1/3? θα υπολογίζω το 38% της αξίας τιμολογίου και θα παρακρατά ή εταιρεία τα 2/3 του 38% (αν το αποδεχθεί ?) ? 6. Σε περίπτωση που η εταιρεία δεν το κάνει αποδεκτό αλλά μου καλύπτει τις εισφορές, θα έχω κάποιες επιπτώσεις (χάνω τη φορολόγηση ως μισθωτός?) 7. εν τελει αν είναι 38% το ποσοστό που αναλογεί, οι υπολογισμένες εισφορές δεν γίνονται οι ίδιες που έχεις ένας και τυπικά μισθωτός (κρατήσεις δικές του + εργοδότη) ? (μου φαίνεται το ίδιο αν δεν υπολογίσεις το 5% του ΙΚΑ Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας . Καλή δύναμη
  2. φίλε gior, ένας χημικός μηχανικός μπορεί να απασχοληθεί σε μια βιομηχανία ( φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαια, κλπ) στους εξής τομείς 1, παραγωγή 2. συντήρηση - πιο σπάνια 3. συστήματα ISO ( 9001, 14001, 18001, 22001) 4. εργαστήρια 5. Ασφάλεια και υγιεινή - τεχνικός ασφαλείας 6. R & D έρευνα και ανάπτυξη - engineering ( μόνο σε μεγάλες πολυεθνικές υπάρχουν τέτοια τμήματα) 7. πρώτες ύλες όλες οι βιομηχανίες έχουν το εξής κοινό (απλοϊκά) όσον αφορά την παραγωγή : πρώτη ύλη - διεργασία - προϊόν. Η παραγωγή που σε ενδιαφέρει είναι πιο κοντά στο αντικείμενο το σπουδών, εμένα μου αρέσει πιο πολύ από όλα , αλλά να ξέρεις ότι δεν έχεις ωράριο και χρειάζεσαι και γερό στομάχι ( σε όλα χρειάζεται αλλά στην παραγωγή ακόμα περισσότερο). από όσο γνωρίζω σε μια φαρμακοβιομηχανία το πιο πιθανό είναι να αρχίσεις από το χαμηλότερο επίπεδο πχ: μηχανικός βάρδιας ( κλιμακωτό ωράριο ανα βάρδια - επιστασία τμήματος παραγωγής) καθώς για τις θέσεις των διευθυντών απαιτείται τουλάχιστον 10ετή εμπειρία.
  3. Δεν γνωρίζω αν το θέμα έχει ήδη απαντηθεί και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. 1. Από τον ΕΟΦ απαιτείται η πλήρη απασχόληση χημ. μηχανικού σε μονάδα. Αυτό απαιτεί οπωσδήποτε πρόσληψη ή μπορεί να καλυφθεί με δελτίο παροχής και ιδιωτικό συμφωνητικό ? 2. απαιτείται ο μηχανικός να μην έχει άλλη αμειβόμενη ιδιωτική θέση. Αυτός πως μεταφράζεται ? να μην δουλεύει σε άλλη εταιρεία ή να μην έχει καμιά εμπορική συναλλαγή με άλλη εταιρεία ( πχ επιθεωρήσεις ISO, τεχνικός ασφαλείας, μελέτες ) Σας ευχαριστώ .
  4. Μαρία, άσχετα με το σχολιασμό του συναδέλφου μηχανολόγου, μπορείς να εξοικιωθείς με το αντικείμενο, Πλέον πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είμαστε μηχανικοί και όχι απλοί χημικοί με λευκή ποδιά που αναδεύουμε δοκιμαστικούς σωλήνες.. Θερμοδυναμική και ρευστομηχανική διδασκόμαστε και εμείς. πάντως δεν θα σε συμβούλευα να ασχοληθείς με το αντικείμενο , από την άποψη ότι λόγω αναδουλειάς σε άλλους τομείς έχουν πέσει εκεί όλοι με τα μούτρα.
  5. Το ΤΕΕ απών όπως πάντα... Και σήμερα η βουλή υπερψήφισε το άιτημα των δημοσιογράφων να μην ενταχθούν στο ΕΟΠΠΥ. Το ΤΕΕ αλήθεια τι ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ????
  6. για τα τρόφιμα αυτό που σε ενδιαφέρει κυρίως είναι το Haccp και το ISO 22000. Mπορείς να βρεις τα διάφορα πρότυπα του ISO 9001, 14001, 22000, 18000 που κυρίως εφαρμόζονται στην ελληνική αγορά. στον ΕΛΟΤ. Για βιβλιογραφία δοκίμασε το all about chemical engineering και το e-book chemical engineering στο facebook. Τα βιβλία θα σε βοηθήσουν κυρίως εγκυκλοπαιδικά. αργότερα αν ασχοληθείς με κάτι πιο συγκεκριμένο μπορείς να στοχοποιήσεις την αναζήτηση βιβλιογραφίας. επίσης ρίξε μια ματιά στο ΕΛΙΝΥΑΕ ( υγειινή και ασφάλεια στην εργασία ). το μεγαλύτερο προσον είναι η εμπειρία και η προϋπηρεσία, τα σεμινάρια - μεταπτυχιακά μπορούν να αποτελέσουν εφόδια για το βιογραφικό σου ( όχι τα βιβλία που έχεις διαβάσει). καλή τύχη
  7. όταν λέμε όλοι εννούμε σίγουρα όλοι ????
  8. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=405785666107692&set=a.120810491271879.15680.120802694605992&type=1&theater
  9. από όσο ξέρω καταθέτεις την διπλωματική σου εργασία, μαζί με μια περίληψη της, και εξετάζεσαι επι αυτής. Αυτό ισχύει αν έχεις αποφοιτήσει από ελληνικό πανεπιστήμιο η πανεπιστήμιο της Ε.Ε. Για άλλο πανεπιστημίο δίνεις κάποια μαθήματα , αλλά δεν ξέρω ποια. Αυτό ίσχυει το 2002.
  10. Σόρυ συνάδελφε αλλά μόνο μια λέξη μπορώ να σου πω. υπομονή... Δουλειά μηχανικού με άδεια ασκήσεως πάνε μαζί... (άρα και ΤΣΜΕΔΕ). Μπορεί να μην στον ζητήσουν σαν χαρτί άμεσα, αλλά εκ των πραγμάτων θα αποδειχθεί αν έχεις ή όχι ( θα ασφαλιστείς στο ΤΣΜΕΔΕ αμέσως με την πρόσληψη) αν σου αρέσει το αντικείμενο, μην το παρατήσεις. Στο φινάλε ψάξου για εξωτερικό... όλους για εκεί μας βλέπω.
  11. «Σε κάθε περίπτωση, τόσο η υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και όποια άλλη έλθει στην Βουλή, θα ερευνηθεί, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματά να ρίχνει φως σε όλα», τόνισε ο πρωθυπουργός. ΓΑΠ 01/04/2011 καλή πρωταπριλιά.... ολόκληρο το κείμενο http://news.pathfinder.gr/greece/politics/698702.html
  12. χρόνια πολλά, με υγεία και χαρά
  13. υπάρχουν ήδη 2 ή 3 μονάδες παραγωγής της πρώτης ύλης (κυψέλη) στην χώρα, με κυρίως εξαγωγική δράση. η αρχική επένδυση είναι αρκετά υψηλή. η παραγωγή τους δεν είναι απλή διαδικασία. χρησιμοποιούνται αρκετά χημικά μερικά εκ των οποίων πολύ επικίνδυνα. Απαιτούνται πέρα του εξοπλισμού σημαντικές διατάξεις ασφαλείας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.