Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε fastfood τύπου Goodys


neo_s_7

Recommended Posts

Θέλω να βγάλω μία άδεια για αλλαγή χρήσης και νέα διαρρύθμιση από κατάστημα καλλυντικών σε fast food (τύπου Goodys). Ποιές προδιαγραφές διέπουν τα fast food και που μπορώ να τις βρώ?

Ποιά είναι η διαδικασία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας? Εκτός από τα κλασσικά, σχέδια αρχιτεκτονικά, στατικά Η/Μ , τοπογραφικά κ.λ.π. προαπαιτείται κατάθεση φακέλλου σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. υγειονομικές )?

Πρέπει να έχω εξασφαλίσει θέσεις στάθμευσης και πόσες?. Μπορώ να τις εξαγοράσω αν δεν έχω την δυνατότητα να τις χωροθετήσω λόγω χώρου?.

Σε ποιά κατηγορία καταστημάτων ανήκουν τα "Goodys"?.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

ειδικά για τα Goodys που είναι υπηρεσια franchise

θεωρώ πως πολλές απορίες θα σου λυθούν τηλεφωνόντας στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας

ακόμη και τεχνικό τμήμα θα μπορούσαν να έχουν

Link to comment
Share on other sites

αποφ. 31710/93 ΦΕΚ 500/Β/7-7-93

και αποφ. 10551/07 ΦΕΚ 246/Β/26-2-07

εισαι στα σνακ-μπαρ, φαστ φουντ

 

εχεις μπροστα υγειονομικο, πυροσβεστικη, δημο .... οποτε..

καλη ορεξη:)

Link to comment
Share on other sites

Για την οικοδομική άδεια ισχύει η αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε σνακ μπαρ.

Το υγειονομικό, ο δήμος, η πυροσβεστική έρχονται αργότερα με την άδεια λειτουργίας. Αν σου έχει ανατεθεί κι αυτή μπορείς να "τρέξεις" παράλληλα και την πυροσβεστική. Αφού βγεί η οικοδομική άδεια ξεκινάς την διαδικασία για την άδεια λειτουργίας στο δήμο με τα σχετικά που προαναφέρθησαν.

Καλό θα είναι στα σχέδια της άδειας να αποτυπώσεις που θα τοποθετηθούν συσκευές, χώρος πλύσεως σκευών, έπιπλα κλπ, έτσι ώστε να μην σου δημιουργήσουν πρόβλημα μετά στην βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης που θα πρέπει να φαίνονται αναγκαστικά.

Δές και τις προδιαγραφές για τα WC μήπως χρειάζεται να τα αλλάξεις (π.χ. ένα απλό κατάστημα δεν φαντάζομαι να διαθέτει 2 WC - αντρών γυναικών).

Ρίξε δηλαδή μια ματιά στην υγειονομική διάταξη.

Link to comment
Share on other sites

Απλώς να σημειώσω ότι για να γίνει η αλλαγή χρήσης στην πολεοδομία, είναι απαραίτητο να προσκομιστεί και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Οπότε, ξεκίνα από την Πυροσβεστική.

Link to comment
Share on other sites

Aυτό ισχύει μόνο για τα κτίρια, όπου κατά την αρχική άδεια είχαν ενεργητική πυροπροστασία επομένως και πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Αν το κτίριο είναι προ του 1988 τότε η πυροσβεστική έρχεται μετά...

 

Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και να είναι έτσι. Πάντως στην τοπική πολεοδομία μου το ζητάνε, ανεξάρτητα από την ηλικία του κτιρίου. Αυτό που γνωρίζω για τα κτίρια προ του '88, είναι ότι δεν χρειάζεται μελέτη παθητικής πυροπροστασίας. Έτσι κι αλλιώς, αφού είναι να γίνει, ας γίνει μια ώρα αρχύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε το εξής!!!!!!

Λέω τώρα εγώ....Αν το κτίριο είναι μετά το 88 το παρασκευαστήριο ως επικίνδυνος χώρος δεν πρέπει να είναι πυροδιαμέρισμα??? Τα μαγαζιά αυτά όμως έχουν τις κουζίνες ανοικτές..Τι λέει λοιπόν η πυροσβεστική??Για λύστε μου την απορία..

Link to comment
Share on other sites

Ασχέτως του αν ήταν το κτίριο πριν ή μετά το '88 ('89) , πλέον με νέα οικοδομική άδεια επιβάλεται να έχει παθητική πυροπροστασία . Μετά τη θεώρησή της , θα πας ένα αντίγραφο στην πυροσβεστική όπου και θα σου εγκρίνουν και την ενεργητική , και εκεί με τη σειρά τους θα σου δώσουν να πας στην πολεοδομία μία εγκεκριμένη ενεργητική πυροπροστασία .

Όσο αφορά το μαγειρίο , αυτό δεν αποτελεί επικύνδινο χώρο (δες άρθρο 1 , παρ. 1.2.3) .

Πιστοποιητικό θα ζητήσεις μόνο όταν τοποθετηθούν όλα τα πυροβεστικά μέτρα (οπότε και αφού βγει η άδεια οικοδομής) .

Στατικά γιατί να κάνεις ; Αλλάζεις τίποτα στον φέροντα οργανισμό ; Μόνο αν είσαι σε όροφο .

 

Συμπλήρωση :

------------

Ηλία , ξαναδιάβασα τον κανονισμό . Ανάλογα του πόσο κακόβουλα μπορεί να το δει κανείς , μπορεί να θεωρήσει το μαγειρίο και ως χώρο υψηλού βαθμού κινδύνου ... Πάντως αν το κτίριο είναι από σκυρώδεμα τότε περνάει άνετα τον έλεγχο για τον δείκτη πυραντίστασης . Το μόνο που απομένει είναι το θέμα με τις πόρτες , αλλά αυτό είναι μία πονεμένη ιστορία ...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά τα Goodys δεν ανήκουν στα καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος?.

Όσο για την πυροπροστασία και επί της ουσίας πρέπει να γίνει μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.