Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνταγολόγιο


sotiris84

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα, πήγα το πρωί στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης για να εισπράξω τα χρήματα από επίσκεψη σε γιατρό και τα χρήματα των φάρμακων, και είχε ανακοίνωση ότι από 01/01/2010 τα φάρμακα θα χορηγούνται αυστηρά με συνταγολόγιο. Απ' το ΤΣΜΕΔΕ θα παίρνεις μόνο τα έξοδα γιατρών (ό,τι δικαιούσαι).

 

Πήγα με τον κλασσικό τρόπο των αποδείξεων και στα φάρμακα, και δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω τίποτα απ' αυτά. Δεν υπάρχει μια μεταβατική περίοδος δυστυχώς, για να είναι όλοι ενήμεροι. Και στο site του ΤΣΜΕΔΕ καμιά ενημέρωση γενικά.

 

Ήταν γενικά γνωστό αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν ο γιατρός προτείνει π.χ. ένα σιρόπι, τι πρέπει να γίνεται; Να γράφει αυτή την συνταγή στο βιβλιαράκι του συνταγολόγιου;

Και μετά; Πας το αγοράζεις κανονικά; Και μετά πληρώνεσαι από το ΤΣΜΕΔΕ;

Ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;

 

Εάν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει συνταγολόγιο, ας μας φωτίσει

Link to comment
Share on other sites

Όταν χρησιμοποιείς συνταγολόγιο η διαδικασία είναι η εξής:

Γράφει ο γιατρός το φάρμακο στο συνταγολόγιο, πας με αυτό στο Φαρμακείο και πληρώνεις απ΄ευθείας στο Φαρμακοποιό τη νόμιμη συμμετοχή του 25% επί της αξίας του φαρμάκου. Δεν εμπλέκεσαι πλέον με ΤΣΕΔΕ για τα φάρμακα.

Για να γίνει αυτό εξυπακούεται πως τα φαρμακεία πρέπει να έχουν συνάψει τη σχετική σύμβαση με το ταμείο, πράγμα που στην περιφέρεια συμβαίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Στο Βόλο δεν υπάρχει σχετική σύμβαση με τα φαρμακεία. Τα φάρμακα γράφονται στο συνταγολόγιο, πληρώνεις κανονικά στο φαρμακείο και μετά πας το συνταγολόγιο στο ΤΣΜΕΔΕ, για να σου βάλουν τα λεφτά στο λογαριασμό της ΑΤΤΙΚΗΣ 3 εβδομάδες με 1 μήνα μετά. Ό,τι γινόταν και προ συνταγολογίου δηλαδή.

Οπότε η απορία είναι: γιατί μας έδωσαν συνταγολόγιο;

 

 

Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας!

ilias

Link to comment
Share on other sites

Η διαδικασία είναι όπως την περιγράφει ο ilias. Την ξέρω απ' όταν ήμουν στο ΤΕΒΕ, έτσι είναι εκεί με τα φάρμακα.

Τα προβλήματα θα είναι τώρα με το ποια είναι συμβεβλημένα φαρμακεία, και το ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική ενημέρωση κάπως. Στη σελίδα του ΤΣΜΕΔΕ τίποτα, εκτός αν δεν το είδα.

Οπότε όποιος πάει σε γιατρό, να το 'χει μαζί του το συνταγολόγιο. Για να μην την πατήσει όπως εγώ, και μου βγήκαν τα φάρμακα χρυσάφι...

Link to comment
Share on other sites

Να ΄σαι καλά φίλε μου. Απλά να είναι ενήμεροι οι μηχανικοί που υπάγονται στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νίκης. :)

Link to comment
Share on other sites

Για Θεσσαλονίκη πάντως, εγώ πηγαίνω με το συνταγολόγιο στην παιδίατρο. Γράφει τα φάρμακα του μικρού στο συνταγολόγιο και στο φαρμακείο πληρώνω μόνο τη συμμέτοχη(αν υπάρχει, πχ στα εμβόλια δε πληρώνω τίποτα).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τον καινούργιο τρόπο πληρωμής φαρμάκων με το συνταγολόγιο γιατί υπάρχουν ασφαλισμένοι με χρόνιες παθήσεις που πέρνουν φάρμακα σε καθημερινή βάση. Αυτοί πρέπει να επισκέπτονται διαρκώς το γιατρό τους να τους γράφει τα φάρμακα τους και να τον πληρώνουν "επισκεψη" για να παίρνουν τη συμμετοχη του ΤΣΜΕΔΕ.... Παλιά άτομα με χρόνιες παθησεις πέρνανε κατευθείαν τα φάρμακα από τα φαρμακεία και 2 φορές το χρόνο χωρίς κανένα χαρτί από γιατρό πέρα από τη γνωμάτευση έπερναν τα λεφτά τους... (άλλωστε οι πιο πολλοί είχα γραμμένη τη ασθένεια στο βιβλιάριο ασθενείας μαζί με τα φάρμακα που δικαιούνται από τον ελεγκτή ιατρό...)..

 

Τώρα μάλλον το ΤΣΜΕΔΕ θέλει ακόμα και για ένα παυσίπονο ιατρική συνταγη΄...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

χρησιμοποιώ κανονικά το συνταγολόγιο και δεν είχα κάποιο πρόβλημα,

την τελευταία φορά όμως ο γιατρός μου έγραψε τις συνταγές σε δικό του χαρτί και όχι στο συνταγολόγιο, τι μπορεί να γίνει τώρα;

το να τον επισκεφθώ πάλι είναι μάλλον αδύνατο καθότι είναι σε άλλη πόλη

εαν πάω στο φαρμακείο και τα πληρώσω κανονικά, μπορώ μετά να πάρω πίσω την συμμετοχή μου ή πρέπει να είναι γραμμένη η συνταγή στο συνταγολόγιο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.