Μετάβαση στο περιεχόμενο

WC & Κουζίνα Εστιατορίου στο υπόγειο


igordis

Recommended Posts

Γειά σας,

Διαβάζω αρκετό καιρό το forum, ενημερώνομαι, και το βρίσκω παρα πολύ ενδιαφέρον. Μέχρι τώρα, όμως, δεν έτυχε να συμμετάσχω πιο ενεργητικά. Θα ήθελα παρ' όλα αυτά τη γνώμη σας σε μια υπόθεση που έχω.

Κάποιοι πελάτες μου, θέλουν να κτίσουν εστιατόριο-αναψυκτήριο σε εκτός σχεδίου περιοχή. Εφαρμόζοντας το ΠΔ του 85, άρθρο 5 (γραφεία-καταστήματα), προχωράω στην μελέτη μου. Τα 600μ2 , που τους δίνει ο νόμος, τους φαίνονται λίγα, αφού θέλουν να βάλουν πολλά τραπέζια στο ισόγειο και συζητάμε το ενδεχόμενο, τμήμα των βοηθητικών χώρων, να γίνει στο υπόγειο (π.χ η κουζίνα ή τα wc). Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι σε μια τέτοια περίπτωση, οι χώροι αυτοί μπαίνουν στον συντελεστή, κι ας είναι στο υπόγειο, καθ' ότι θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία για την λειτουργία της συγκεκριμένης χρήσης. Σωστά; Δεν μπορώ να θυμηθώ που το είχα διαβάσει. Μπορεί κάποιος να μου το πεί; Για την ώρα με ενδιαφέρει το πολεοδομκό κομμάτι. Αν δεν προσμετρούνται στον συντελεστή (στα 600μ2), τότε να αρχίσουμε να το εξετάζουμε και από άποψης πυρασφάλειας ή άδειας λειτουργίας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

για να μπουν τα WC και η κουζίνα στο υπόγειο θα πρέπει αυτό να αποτελεί χώρο κύριας χρήσης ( θα ζητηθεί από το Δήμο και το υγειονομικό στη συνέχεια για την αδειοδότηση )

θα πρέπει λοιπόν να προσμετρηθούν στο συντελεστή.

 

επίσης για τοσα τετραγωνικά κανονικά δε καλύπτει η χρήση κατάστημα πρέπει να είναι χώρος συνάθροισης κοινου ( πλυθησμός σίγουρα πάνω από 50 άτομα )

 

θα πατε για αλλαγή χρήσης ( θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τη παθητική στη Πυρ. Υπ. οταν καταθέσεις ενεργητική )

Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως, διευκρίνισα στην Πολεοδομία, οτι τέτοιου είδους χώροι προσμετρώνται στην δόμηση του κτιρίου, ως εκ τούτου η πραγματοποίηση υπογείου απορρίφθηκε. Κατά τα άλλα, όντως, για τέτοια ειδικά κτίρια, η μελέτη που γίνεται, είναι απαραίτητο να λαμβάνει υπ' όψιν της στοιχεία, που θα απαιτήσουν αργότερα άλλες υπηρεσίες (Δ/νση Υγείας, Πυροσβεστική) για την αδειοδότηση του κτιρίου.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αντιμετωπίζω ακριβώς την ίδια περίπτωση (600 τμ, εκτός σχεδίου).

Τοποθετώντας την κουζίνα στο υπόγειο προσμετράται στη δομηση, προσμετράται κι ο διάδρομος μέχρι να φτάσεις στην κουζίνα? και με τα υψόμετρα τι γίνεται? Σε ό,τι θεωρείται αποθήκη είμαι στο 0,80 απο το έδαφος και περιμετρικά της κουζίνας μπορώ να ξεμπαζώσω μέχρι το δάπεδο αυτής και να είμαι νόμιμος?

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

Gros,

στη δόμηση προσμετράται το κλιμακοστάσιο και ο διαδρομος που σε οδηγεί στην κουζίνα του υπογείου.

Όσον αφορά τα υψόμετρα, αν ξεμπαζώσεις μέχρι το δάπεδο της κουζίνας θα θεωρείται πλέον ισόγειος ο χώρος της κουζίνας, άρα μετράει στον αριθμό των ορόφων και στο επιτρεπόμενο ύψος, όπως επίσης και στον όγκο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σημαίνει οτι χαρακτηρίζω την κατασκευή μου διόροφη και οτι θα έχω τελικο υψόμετρο τα 7.50 μ συν το ύψος σκεπής (απο δάπεδο κουζίνας)?

Κι αν θεωρηθεί ισόγεια η κουζίνα μπορώ να χαρακτηρίσω όλο το υπόλοιπο υπόγειο ως αποθηκευτικό χώρο και να μην προσμετρηθει στη δόμηση? (Εφοσον φυσικά ειμαι εξωτερικά στο 0,80 στο υπόλοιπο)

Ευχαριστω εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Συναδελφοι

 

εχω μια κουζινα εστιΑΤΟΡΙΟΥ , ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ

 

Θα ηθελα οδηγιες αν υπαρχει εμπειρια απο καποιον, για θεματα αποχετευσης

 

και φυσικα αν υπαρχει συγκεκριμενη νομοθεσια για αυτο .

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

 

Xenos57 Απο νομοθεσία ισχύει ότι προβλέπει το  ΦΕΚ 177/Β/31-3-88 δηλαδή η οδηγεία ΤΟΤΕΕ 2412/86 όπως σε κάθε κτίριο. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι πιο ειδικό πάνω στην περίπτωσή αυτή (την οποία έχω αντιμετωπίσει πρόσφατα) εκτός και αν έχει κάποια πληροφόρηση κάποιος άλλος συνάδελφος και τη μοιραστεί μαζί μας. Γίνε πιο συγκεκριμένος, τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.