Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρέχει το μίνιο προστασία στον οπλισμό απο τον ασβέστη?


 
manosgs

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Κάνουμε ανακαίνιση και σκάψαμε τις κολώνες (λόγω υγρασίας) σε σημεία μέχρι τον οπλισμό για να το ξαναπεράσουμε με καινούργιο μπετόν(Πρέπει να μπουν πλακάκια στις κολώνες). Τρίψαμε τον οπλισμό μέχρι να φύγει η σκουριά και τον περάσαμε με μίνιο. Μπήκε ο σοβατζής για να μπαλώσει την κολώνα με μπετόν και έριξε μπετόν με το σοβά κατευθείαν πάνω στον οπλισμό με το μίνιο.

 

Παρέχει το μίνιο προστασία από τον ασβέστη στον οπλισμό?

 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα,

 

Βασικά όχι, δεν προσφέρει προστασία και μάλιστα οι νέες τάσεις δείχνουν ότι καταργείται σταδιακά το συγκεκριμένο υλικό. Αντ' αυτού, προτιμάται κυρίως εποξειδικός ψευδάργυρος.

Link to comment
Share on other sites

Η καλυτερη προστασία για τον οπλισμό,κατα την αποψη μου χωρις να ειμαι ο ειδικος,πιστευω οτι είναι η σκετη τσιμεντοκονια.

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη προστασία (αφού θέλουμε να ανεβάσουμε το κόστος και να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη) είναι τσιμεντοειδής αναστολέας διάβρωσης οπλισμού και μετά επάλειψη με εποξειδικό ψευδάργυρο (αφού τρίψεις καλά καλά με συρματόβουρτσα όλη την οξειδωμένη επιφάνεια).

Link to comment
Share on other sites

είναι τσιμεντοειδής αναστολέας διάβρωσης οπλισμού

πολύ σωστά.γενικά το τσιμέντο αναστελει την οξείδωση (και αν ειναι μικρη την εξαλειφει-ετσι τουλαχιστον λενε τα βιβλια)

Link to comment
Share on other sites

ειδικά το τσιμεντο συνεργαζεται αριστα με τον οπλισμο ,τον προστατευει απο οξειδωσεις και μαλιστα αν υπαρχουν σε μικρη εκταση τις εξαλειφει

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν προστατεύει και σπουδαία πράγματα σε βάθος χρόνου, καθ' ότι γήρανση (υπό τη μορφή ενανθράκωσης) θα 'χεις σίγουρα (εφόσον μιλάμε για αστικά π.χ. κέντρα με εντόνη περιεκτικότητα CO2 στον αέρα ή SO2 - βιομηχανικές ζώνες κλπ - ή και χλωριόντων - παραθαλάσσιες περιοχές -).

Link to comment
Share on other sites

Οχι σκέτο τσιμέντο με νερό αλλά επισκευαστικό κονίαμα με αναστολέα διάβρωσης. Πρώτη εφαρμογή με πινέλο πάνω στον οπλισμό αφού πρώτα απομακρυνθει με συρματόβουρτσα η σκουριά, δεύτερη εφαρμογη του επισκευαστικού κονιάματος (άλλο υλικό) για την επικάλυψη και προστασία του οπλισμού.

 

Και κάτι άλλο. Πως γίνεται και ζητάς αγαπητέ Μάνο εκ των υστέρων συμβουλες; Δηλαδή τώρα που έλαβες απάντηση ότι έχει γίνει σφάλμα στο "μερεμέτι" σου θα το ξηλώσεις; Απλά εμπιστέυτηκες τον εργάτη;

 

Έσκαψες τις κολώνες λόγω υγρασίας; Δε θέλω καν να φανταστώ την εικόνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.