Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία κατά αποκοπή από απόσταση


Occultist

Recommended Posts

Προκειμένου να έχω μια συνεργασία από απόσταση, κατ'αποκοπή, ανταλλάσσοντας πχ. σχέδια με email, ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για το θέμα της αμοιβής; Με τις Α.Π.Υ. τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Αφού διασφαλίσεις το να παίρνεις τα λεφτά σου... (ΠΟΛΥ σημαντικό, την έχω πατήσει...) τότε απλώς του ταχυδρομείς την ΑΠΥ με την εξώφληση, η οποία θα πιστοποιείται από κατάθεση ή αφού λάβεις την επιταγή στα χέρια σου.

 

Η διασφάλιση γίνεται με το να μη λαμβάνει το τελικό προϊόν χωρίς την εξώφληση. Ετσι, αν είναι σχέδια, τα στέλνεις σε εικόνες για τελικό έλεγχο και βάζεις και ένα watermark επάνω μεγάλο-μεγάλο... Εναλλακτικά χρησιμοποιείς pdf printer και το στέλνεις με ενεργοποιημένες τις επιλογές ασφαλείας (not print, not edit, not export as...)

Link to comment
Share on other sites

Για να συνεισφέρω και εγώ στη κουβέντα, θα έλεγα αυτό με τα watermarks δεν είναι και τόσο σίγουρο. Εγώ προσωπικά έχω εγκατεστημένο software στο υπολογιστή μου που ‘σπάει’ τα κλειδωμένα pdf (για να μην παρεξηγηθώ, δεν το έχω για το συγκεκριμένο σκοπό...).

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, αλλά φαντάζομαι ότι χειρίζεσαι και ACAD ή κάτι αντίστοιχο, ή κάνεις μόνος σου τους φωτορεαλισμούς σου κλπ...

Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, ο πελάτης δεν θα έχει εμβαθύνει τόσο πολύ σε τέτοια θέματα οπότε η μέθοδος είναι σχετικά αξιόπιστη...

Πάντα εξαρτάται από το τί στέλνεις... Μπορείς την εικόνα αν είναι απλώς να τη δεί, να την κάνεις και ΕΧΕ αρχείο...

 

Χωρίς να αποτελεί διασφάλιση αλλά σίγουρα ένδειξη σοβαρότητας του γραφείου, στέλνεις έγγραφη προσφορά ή ένα συμφωνητικό που του ζητάς μια προκαταβολή (πάντα!!!) και να στο επιστρέψει σφραγισμένο με fax... Αυτό βέβαια κρύβει άλλους κινδύνους στη περίπτωση που προκύπτει θέμα μειωμένης τιμολόγησης κλπ... (ύπαρξη αποδεικτικού στοιχείου σε έλεγχο).

Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά το θέμα μειωμένης τιμολόγησης που αναφέρεις, δε σκοπεύω να δουλέψω σχέδια για άδεια με αυτόν τον τρόπο. Μόνο ιδιωτικά.

 

Ο συνδυασμός watermark και κλειδωμένου pdf θα με καλύψει πιστεύω σε ότι αφορά το άλλο θέμα...

 

Αν έχετε κανένα άλλο hint, ευπρόσδεκτο.

 

Ευχαριστώ :)

Link to comment
Share on other sites

@Occultist

 

Αν και μάλον είναι τραβηγμένο, το pdf συνήθως ξεκλειδώνει και επειδή ειναι ανυσματικό αρχείο μπορεί να εκτυπωθεί στην επιθυμητή κλίμακα. Πραγματική ασφάλεια θα έχεις με εξαγωγή αρχείων εικόνας (tiff, bmp, jpeg...) σχετικά χαμηλής ανάλυσης που είναι αδύνατο να εκτυπωθούν σε μεγέθυνση, κρατώντας μια αξιοπρεπή ποιότητα

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότεροι πελάτες μου δεν γνωρίζουν παρά μόνο τα βασικά... Δεν νομίζω ότι θα μπούν σε τέτοιες διαδικασίες ξεκλειδώματος κλπ... Αλλωστε εδώ πάμε να προφυλαχτούμε από τα απλά... Αλλιώς, συμφωνητικό από δικηγόρο και μη ξεκινάς αν δεν έχεις υπογραφή και σφραγίδα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.