Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκλογές ΤΕΕ 25 Απριλίου 2010


achille

Recommended Posts

Ενδιαφέρουσα η δήλωση στην οποία παραπέμπει ο συνάδελφος mechcon, και θεωρώ ότι επιβεβαιώνει τη συμφωνία που ανέφερα ήδη. Το εάν, τελικά, γίνει αποδεκτή, η πρόταση της Συμπαράταξης, για τον πρόεδρο, ή όχι, αυτό θα φανεί στην ψηφοφορία της 10-11 Ιουλίου.

 

@myri

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτού του είδους οι συμφωνίες δεν δημοσιοποιούνται.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο Χρήστος Σπίρτζης, Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός, 41 ετών, από την παράταξη "ΠΑΣΚ-Συνεργαζόμενοι Μηχανικών", μέχρι τώρα Β΄ Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ είναι ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ, για την επόμενη τριετία 2010-12, καθώς εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 82,3% των παρόντων) από την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ τη λεγόμενη και "Βουλή των Μηχανικών" στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη οργάνων κεντρικής διοίκησης του ΤΕΕ.

 

Ο κ. Σπίρτζης σε δήλωση του τονίζει ότι "η εκλογή του έχει κυρίως πολιτικά και όχι στενά κομματικά χαρακτηριστικά", καθώς επίσης ότι συνδυάζεται με το γεγονός ότι "για πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΕ υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία για την συγκρότηση αναλογικού, διαπαραταξιακού Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ".

 

Στην παρούσα συγκυρία όλοι θα πρέπει να λειτουργήσουμε από κοινού, απελευθερωμένοι από γόρδιους δεσμούς και υποθήκες, που παγιδεύουν το συλλογικό στο ατομικό", τόνισε παράλληλα σε δήλωση του ο Σωκράτης Αλεξιάδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέχρι τώρα Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ από την παράταξη "Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών" (ΔΚΜ), που αναδείχθηκε στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ.

 

"Στο ΤΕΕ δημιουργείται ένα ευρύτατο μέτωπο δημιουργικής αντίστασης και διαπαραταξιακής συνεργασίας", τόνισε σε δήλωσή του ο Θεόδωρος Σεραφίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέχρι τώρα Μέλος της ΔΕ ΤΕΕ, ιδρυτής και πρόεδρος της παράταξης "Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί" (ΕλΕΜ), που αναδείχθηκε στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της ΔΕ ΤΕΕ.

 

 

Η ολοκλήρωση της εκλογής των Μελών του Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ θα γίνει με την ανάδειξη του νέου Γενικού Γραμματέα ΔΕ ΤΕΕ και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα ΔΕ ΤΕΕ, σε προσεχή συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ. Μέχρι την συγκρότηση του νέου Προεδρείου και της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ θα ασκεί τα καθήκοντα της η απερχόμενη διοίκηση του ΤΕΕ.

 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/594096/Article.aspx

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι παρακολουθώ τις εκλογές των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ επί πολλά χρόνια, το αξιοπρόσεκτο στις πρόσφατες εκλογές είναι η ευρεία συμμετοχή στη "συμφωνία" των παρατάξεων που είθισται να γίνεται αμέσως μετά τις εκλογές.

 

Απόδειξη αυτού του γεγονότος είναι το υψηλό ποσοστό με το οποίο εκλέχτηκαν α) ο πρόεδρος Χ. Σπίρτζης, από την ΠΑΣΚ-Σ με 131 ψήφους επί 159 ψηφισάντων, β) ο Α' αντιπρόεδρος Σ. Αλεξιάδης, από την ΔΚΜ, με 130 επί 158, γ) ο Β' αντιπρόεδρος Θ. Σεραφίδης, από την ΕλΕΜ, με 89 επί 108. Ακόμη, τα 9 από τα 15 μέλη της ΔΕ εκλέχτηκαν με 12 ψήφους, με εξαίρεση τους Ι. Παπαδόπουλο (16), Χ. Σπίρτζη (15), Δ. Πετρόπουλο (14), Θ. Σεραφίδη (13), Η. Δρούλια (13), Ε. Τσέγκο (13).

 

Η ευρεία συμμετοχή των παρατάξεων στη "συμφωνία" θεωρώ ότι, θα λειτουργήσει υπέρ των θέσεων του ΤΕΕ και, τελικά, υπέρ των μηχανικών, αν και η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί πρόσφατα, δεν δίνει πολλές ελπίδες.

Link to comment
Share on other sites

"Μπράβο" στους συμφωνήσαντες.

 

Σε ποια βάση συμφώνησαν όμως ?

 

Δεν με πολυαπασχολεί βέβαια ιδιαίτερα καθώς, σε αντίθεση με τον ΜΑΚΑΡ,..........δεν ελπίζω.

 

Απλά μια παράκληση προς παραλαμβάνοντες και αποχωρούντες.

 

Απολογισμός ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ επί των θεμάτων των μηχανικών ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ θα γίνει ?

 

Ή απλά θα γίνει μετά μια ωραία γιορτή (με λεφτά μας) και μετά όλα καλά και όλα ωραία.

 

Ίδιο έργο - άλλοι πρωταγωνιστές σχεδόν.

 

Οι θεατές όμως αλλάζουν.............αντί για μολύβια και στυλό θα κρατάμε στειλιάρια !!!!!:-x

Link to comment
Share on other sites

"Μπράβο" στους συμφωνήσαντες.

 

Σε ποια βάση συμφώνησαν όμως ?

 

...

Απλά μια παράκληση προς παραλαμβάνοντες και αποχωρούντες.

 

Απολογισμός ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ επί των θεμάτων των μηχανικών ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ θα γίνει ?

 

Απάντηση:

 

mad:

 

Απάντηση στην 1η ερώτηση:

Δες τη δήλωση http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=192348&postcount=49

 

 

Απάντηση στη δεύτερη ερώτηση:

Δες τον αναλυτικό απολογισμό δράσης του ΤΕΕ στο blog και πες τη γνώμη σου http://teeapologismos10.wordpress.com

 

Για να έχουμε ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

Δήλωση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προέδρου του ΤΕΕ

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=155458&cid=6

Link to comment
Share on other sites

Νέος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για την επόμενη τριετία εξελέγη ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα διαδεχθεί στη συγκεκριμένη θέση τον Γιάννη Αλαβάνο.

 

Ο κ. Σπίρτζης, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, είναι 41 ετών και εξελέγη με την παράταξη «ΠΑΣΚ- Συνεργαζόμενοι Μηχανικών». Μέχρι τώρα ήταν β’ αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ και εξελέγη με ποσοστό 82,3% των παρόντων από την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, τη λεγόμενη και «Βουλή των Μηχανικών».

Αμέσως μετά την ανάδειξή του στη θέση του προέδρου, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η εκλογή του «έχει κυρίως πολιτικά και όχι στενά κομματικά χαρακτηριστικά», καθώς επίσης και ότι συνδυάζεται με το γεγονός ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΕ υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία για τη συγκρότηση αναλογικού, διαπαραταξιακού προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του».

Aπό τις αρχαιρεσίες αντιπρόεδρος αναδείχτηκε ο Σ.Αλεξιάδης, από τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), ενώ β’ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Θ. Σεραφείδης, από την παράταξη «Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί» (ΕΛΕΜ).

 

Έθνος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.