Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών Δήμου Κερκυραίων (22/02/2010)


ss_sk

Recommended Posts

Στο τ. 2573 του δελτίου του ΤΕΕ (22/02/2010) δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού ιδεών του Δ. Κερκυραίων ''Ανάπλαση όψεων Δημοτικού Θεάτρου και της προ της εισόδου του πλατείας''.

 

Κάποιες περισσότερες πληροφορίες στο site του Δήμου αλλά τα τεύχη του διαγωνισμού διατίθενται μόνο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην Κέρκυρα που βρίσκεται στο...νησί.

 

Προθεσμία κατάθεσης προτάσεων εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα της δημοσίευσης.

Link to comment
Share on other sites

γιατι τα λες ρε συναδελφε και τωρα θα συμμετασχουν πιο πολλοι, ασε και μας που τα ψαχνουμε να εχουμε ενα αβανταζ :)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως ούτε από' ξω. Και το ανέβασα ακριβώς για να '''προειδοποιήσω''.

 

Πάλι προσπαθούν να παραπλανήσουν. Με βάση τις απαιτήσεις της προκήρυξης ούτε ο τίτλος είναι σωστός (δεν είναι μόνο ''όψεις'' αυτά που ζητάνε) ούτε Διαγωνισμός Ιδεών είναι (αλλά Προσχεδίων).

Link to comment
Share on other sites

τι ακριβως σε προβληματιζει συνεδελφε? ας το συζητησουμε μιας και ανοιξε η κουβεντα.

 

περαν της ασαφειας τιτλου και ζητουμενων που εχεις δικιο, εμενα μου εκανε εντυπωση το περιθωριο των 60 ημερων που μου φαινεται ελαχιστο για τα ζητουμενα (απο μελετη, μεχρι θεματα ακουστικης αλλα και τοπικα κυκλοφοριακα με τα προβληματα της πλατειας (για οσους ξερουν).

 

δευτερα θα παρω τηλεφωνο (σημερα δεν το σηκωναν...) για να μαθω διαφορα που με απασχολουν. για πες την αποψη σου.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα την Διακήρυξη απο το site του Δήμου Κερκυραίων...

Δύο παρατηρήσεις:

 

1) Υπάρχει σοβαρότατο λάθος στο ποια νομοθεσία διέπει τον διαγωνισμό. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: "Ο Διαγωνισμός γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3316/05 (ΦΕΚ 42 Α'/22-2-05 - ΦΕΚ 85 Α/7-4-

05) : Ανάθεση και εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών και παροχής συναφών

υπηρεσιών και άλλες διατάξεις, της Aπόφασης Ε27960/1665/7-9-70 (ΦΕΚ 684/Β/Β 30-9-

70) του Υπουργού Δημοσίων Έργων "Περί εγκρίσεως προδιαγραφών περί Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών

και όρων διενεργείας αυτών""

Το οποίο είναι λάθος. Δεν μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα ο 3316 και η 27960/70 Απ. ΥΔΕ. Ή το ένα ή το άλλο. Ο 3316 προβλέπει συμμετοχή με βάση συγκεκριμένα μελετητικά πτυχία και η 27960 αφορά Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς χωρίς τέτοιους περιορισμούς στη συμμετοχή.

 

2) Κάθε σοβαρός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός αναφέρει την σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής, που αποτελεί βασικό στοιχείο διασφάλισης της ποιότητας και του κύρους. Εδώ σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα, η Προκήρυξη δεν αναφέρει τίποτα, απλά μια γενικόλογη εκπροσώπηση. Που σημαίνει ότι είτε τα μέλη δεν έχουν ακόμη βρεθεί (πράγμα περίεργο) ή ότι σκοπίμως κρατούνται κρυφά (πράγμα ύποπτο).

Link to comment
Share on other sites

Τα σοβαρά σφάλματα είναι δύο:

 

- Ενώ ο τίτλος αναφέρει μόνο ''Ανάπλαση όψεων Δημοτικού Θεάτρου'' απαιτούνται επιπλέον (άλλοτε έμμεσα άλλοτε όχι) και εσωτερικές διαρρυθμίσεις του κτηρίου: αλλαγή μηχανισμού σκηνής, επανασχεδιαμός παρασκηνίων & υπόγειων χώρων, ακουστική μελέτη αίθουσας θεάτρου και άρα μελέτη συστήματος ακουστικών πάνελ).

 

- Το είδος του Διαγωνισμού. Όπως σωστά επισημάνθηκε άλλο οι διαγωνισμοί Δημοσίου ανάθεσης μελετών και άλλο οι Αρχιτεκτονικοί (Καλλιτεχνικοί) Διαγωνισμοί. Αλλά ακόμη και αν μείνουμε στο δεύτερο υπάρχει θέμα: μόνο οι Διαγωνισμοί Προσχεδίων έχουν απαιτήσεις οικονομικής μελέτης όχι οι Διαγωνισμοί ιδεών. Και εδώ ζητάνε σύνταξη προϋπολογισμού.

 

Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα είναι πάρα πολύ συχνά. Και διαιωνίζονται προφανώς γιατί δεν τους ενδιαφέρει - θυμάστε κανένα διαγωνισμό της τελευταίας δεκαπενταετίας να πήρε το δρόμο της υλοποίησης (πλην των διαγωνισμών για τις πλατείες στην Αθήνα που κι αυτές πάθανε λίφτινγκ στην πορεία)? Προκηρύσσονται είτε για να δείξουν οι τοπικοί άρχοντες ότι ενδιαφέρονται (και ω, τί σύμπτωση, φέτος έχουμε δημοτικές εκλογές!) είτε για να καλύψουν τοπικές υποχρεώσεις (διότι πείτε μου ποιος θα πάει Κέρκυρα να παραλάβει το τεύχος...που και κούριερ να στείλεις τώρα θα χαθούν μέρες πολύτιμες για μια προθεσμία δύο περίπου μηνών).

 

Ένας δημόσιος φορέας έχει υποχρέωση να ακολουθεί διαδικασίες που εξαλείφουν οποιαδήποτε υποψία σκοπιμότητας. Και αυτό δεν έγινε ούτε τώρα!!!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι ένα ακόμη φαινόμενο άγνοιας νόμου απο δημοσίους υπαλλήλους?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,όντας Κερκυραίος στην καταγωγή με ΒΑΘΥΤΑΤΕΣ γνώσεις των θεμάτων του Δήμου,σας προειδοποιώ ότι ο Δήμος πλήρωσε τους υπαλλήλους του την τελευταία φορά με τα κέρματα των θέσεων στάθμευσης.

 

Δεν έχει λεφτά ούτε για να αγοράσει τσίχλες.Το χρέος του ακόμα δεν έχει υπολογιστεί.

 

Το νησί έχει περίπου 350 μηχανικούς μελετητές,καμιά 50αριά με το πτυχίο στην αντίστοιχη κατηγορία, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.Όποιος είναι καμικάζι βεβαως-βεβαίως είναι ευπρόσδεκτος να παρουσιάσει τις ιδέες του.....:lol:

 

Κρίμα για το Μικάλεφ,ο οποίος είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Δήμαρχος του οποίου το όνομα δεν έχει εμπλακεί στην 4ετία του σε ΚΑΝΕΝΑ σκάνδαλο.......

 

Οι περισσότεροι Δήμαρχοι της Κέρκυρας κυνηγάνε τους μελετητές για τζάμπα μελέτες μπαν κ πάρουν τίποτα από το ΕΣΠΑ..........αλλά αυτό είναι γενικό κακό,δεν είναι μόνο του νησιού.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.