Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παρακολουθώ αρκετό καιρό το φόρουμ αλλά πρωτα φορά συμμετέχω. Χρειάζομαι βοήθεια από εμπειρότερους στο εξής θέμα:

έχω ένα εστιατόριο όπου οι συσκευές της κουζίνας χρησιμοποιούν υγραέριο. Στην κεντρική παροχή του υγραερίου τοποθετείται ηλεκτροβαλβίδα διακοπής η οποία πρέπει να συνεργαστεί με τα εξής στοιχεία:

1. συνεργασία με χοάνη απαγωγής (παροχή υγραερίου προς συσκευές μόνο όταν λειτουργεί ο εξαερισμός).

2. συνεργασία με πίνακα ανίχνευσης (διακοπή παροχής υγραερίου όταν ανιχνευθεί διαρροή).

3. διακοπή παροχής υγραερίου όταν αρχίσει η κατάσβεση τοπικής εφαρμογής.

 

Η ερώτηση μου είναι τι ηλεκτροβαλβίδα να επιλέξω no ή nc. Ή μήπως τελικά τζάμπα προβληματίζομαι μιάς και η κατάσταση λειτουργίας είναι λίγο υποκειμενική και εν προκειμένω δεν παίζει και τόση σημασία?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα δεν είναι αν θα βάλεις N.O η N.C αλλά να προσέξεις πολύ τις συνδέσεις μεταξύ ηλεκτροβάνας/ ανεμιστήρα προσαγωγής και απαγωγής ή/ ανεμιστήρα αντιεκρηκτικό.

Δημοσιεύτηκε

Δεν ασχολούμαι με υγραέριο, αλλά νομίζω πως επιβάλλεται να βάλεις nc βαλβίδα. Όταν δεν υπάρχει ρεύμα η βαλβίδα πρέπει να κλείνει. Σκέψου ότι σε περίπτωση φωτιάς μπορεί να κοπεί το ρεύμα, ή να το κόψει ο πυροσβέστης. Η βαλβίδα τότε πρέπει να κλείσει.

Δημοσιεύτηκε

Σίγουρα είναι ασφαλέστερη η NC, ώστε να σταματά την διέλευση του αέριου ακόμα και σε περίπτωση βλάβης της δικλείδας ή/και αισθητηρίου.

Το δυσκολότερο (ίσως και ακριβότερο) σ' αυτά που περιέγραψες είναι αισθτήρας πραγματικής λειτουργίας εξαερισμού (διαφορικός πιεσοστάτης αέριου ή διακόπτης ροής αέριου κι όχι απλώς ηλεκτρική επαφή από τον διακόπτη ή το ρελέ του ανεμιστήρα (η διαφορά είναι ότι μπορεί από τον πίνακα να "φεύγει" ρεύμα, ή ακόμη και να κινείται ο ηλεκτροκινητήρας, αλλά να μην κινείται πράγματι η φτερωτή του ανεμιστήρα).

Δημοσιεύτηκε

τι εννοείς ως δύσκολο και ακριβό, ένας διαφορικός πρεσσοστάτης αέρα έχει 10-30Ευρώ

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Όσον αφορά το"ακριβό" έχεις δίκιο nvel, του αέρα είναι στα ποσά που αναφέρεις π.χ. SIEMENS τιμή καταλόγου ~75€, (οι αερίου είναι ακριβοί-που εδώ δεν χρειάζεται). Το "δύσκολο" είναι η σωστή τοποθέτηση ,συνδεσμολογία και κυρίως συντήρηση (καθαρισμός από σωματίδια-λίπη), που εάν δεν γίνεται είτε ακυρώνει την ανίχνευση ,είτε γίνεται τόσο αναξιόπιστο λόγω ασφαλμένων συναγερμών που τελικά πολλοί (δυστυχώς) το παρακάμπτουν .

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

ασχολουμε με το θεμα.δεν ξερω αν το έχεις λυσει γιατι είδα οτι ειναι αρκετα παλιο το θεμα σου.

 

αυτό που ουσιαστικά χρειάζεσαι είναι μια ηλ/δα N.C αλλά να είναι αυτόματης επαναφοράς και αντιεκρικτικού τύπου.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.