Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα έκδοσης άδειας χρωματισμού όψεων κτηρίου με χρήση ικριωμάτων από Μ/γο Μηχ/κο


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για αυτό το πολύ χρήσιμο site!

Η ερώτησή μου είναι σχετικά σαφής. Ένας φίλος μου θέλει να βάψει εξωτερικά την μονοκατοικία του στο Κεφαλάρι. Η χρήση σκαλωσιάς είναι απαραίτητη. Επίσης θέλει να κάνει κάποιες μικροεργασίες (μερεμέτια που απαιτούν κάδο) εσωτερικά και νέα φύτευση στον κήπο. Προκειμένου να γίνει χρήση σκαλωσιάς πρέπει να βγει κανονική οικοδομική άδεια, ή κάποιου άλλου ίδους άδεια για ικριώματα? Αν ναί, τότε μπορώ να τρέξω εγώ όλη την διαδιακασία και να υπογράψω ή μπορεί μόνο πολιτικός και αρχιτέκτονας? Ξέρω οτι η άδεια εργασιών μικρής κλίμακας δεν συμπεριλαμβάνει και σκαλωσιές. Για τις εργασίες εντός σπιτιού (μικρής κλίμακας) μπορώ να υπογράψω εγώ ως μηχανολόγος μηχανικός ή και αυτο χρειάζεται πολιτικό ή αρχιτέκτονα?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κανονική οικοδομική άδεια πρέπει να βγει σίγουρα, αλλά το ακριβές περιεχόμενο της ας το επιβεβαιώσει κάποιος έμπειρος συνάδελφος. Νομίζω ότι χρειάζεται διάγραμμα κάλυψης, όψεις και κάποιου είδους στατική έκθεση (περισσότερο - παρά μελέτη) για τα ικριώματα. Ενδεχομένως να μου διαφεύγουν και άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Για τα ικριώματα και τις εξωτερικές βαφές χρειάζεται κανονική οικοδομική άδεια και τις μελέτες τις υπογράφει όποιος έχει δικαίωμα να υπογράψει για ανέγερση σε για αντίστοιχο κτίριο. Για τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεν χρειάζεται κανενός η υπογραφή εκτός από του ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.