Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξάρτηση τοπογραφικού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι για τοπογραφικά εκτός σχεδίου, όταν χρειάζεσαι βεβαίωση δασαρχείου ή βεβαίωση αποστάσεων για κάποια εγκατάσταση. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις εντός σχεδίου, που απαιτείται η εξάρτηση.

Link to comment
Share on other sites

Eγώ θα πρότεινα ΟΛΑ τα τοπογραφικά να είναι αξαρτημενα... Εδω στην πολεοδομια Χανιων για την εκδοση ΟΑ (και βεβαιωση αρτιότητας κτλ) ζητάνε όλα τα τπογραφικα σε ΕΓΣΑ..

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ πλήρως και θα σου πρότεινα civilwork να μην χρησιμοποιείς το ΕΓΣΑ σε καμία περίπτωση εκτός αν αυτό σου ζητηθεί.

Το ΕΓΣΑ 87 εφαρμόζεται στην εγκάρσια μερκατορική προβολή η οποία είναι σύμμορφη οπότε εξ'ορισμού έχεις παραμορφώσεις και μάλιστα μη σταθερές.

Λόγω της προβολής ότι δείχνεις στο χαρτί πρέπει να το ανάγεις με τον συντελεστή κλίμακας πράγμα που κάνει το σύστημα δύσχρηστο για διαγράμματα τα οποία έχουν να κάνουν με εμβαδό και αποστάσεις.

Τώρα θα μου πεις τι ψάχνω και τι νόημα έχουν αυτά στην πράξη? Συμφωνώ ίσως δεν έχουν κανένα νόημα (για σύνταξη μικρών τοπογραφικών, γιατί για άλλες εργασίες έχει) αλλά δεν μπορώ άλλο να ακούω όλους τους καρεκλοκένταυρους της πολεοδομίας να σου λένε: το θέλω σε ΕΓΣΑ.

Αλίμονο αν ένας στους δέκα ξέρει σε βάθος τι είναι το ΕΓΣΑ, πότε πρέπει να χρησιμοποιείται και πότε όχι.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα περισσότερα απο μένα ξέρεις...Αλλα δεν μπορώ να καταλάβω την παραμορφωση που λες... αν εγω εξαρτηθω από ένα τριγωνομετρικο γτ να έχω παραμόρφωση?? Αν θες εξήγησε περισσότερα πραγματα για να μαθαίνουμε και μεις οι ΠΜ...

Link to comment
Share on other sites

ολα τα συστηματα εχουν παραμόρφωση.διότι με απλα λογια η γη ειναι στρογγυλη και την απεικονίζουμε σε επίπεδο χαρτί.πραγμα που για να γίνει χρησημοποιουμε διαφορα ειδη

προβολων.οι προβολες ομως αυτες ολες παραμορφώνουν το αρχικο σχημα που ειναι σφαιρικο προσπαθωντας να το κανουμε επιπεδο.επι της ουσιας ομως ολα τα τοπογραφικα καλο ειναι να γινονται σε ΕΓΣΑ87 ,για ενα και μονο λογο:οταν γινει κτηματολογιο θα το καταθεσει και δεν θα εχει προβληματα.

ΥΓ εσεις στα ΧΑΝΙΑ δεν εχετε αναγκη,εχετε το φιλο μου το Στελιο ,που ειναι πολυ καλος Τοπογραφος και πολυ καλο παιδι.

να απευθύνεστε σαυτον

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι προβολές έχουν παραμορφώσεις αλλά γι'αυτό υπάρχουν πολλές προβολές. Η σύμμορφη προβολή αλλοιώνει μήκη και εμβαδά τις πληροφορίες δηλαδή που διαχειρίζεται ένα τοπογραφικό διάγραμμα ενώ η ισαπέχουσα που κατά την γνώμη μου πρέπει να χρησιμοποιείς όχι.

Προσπάθησε να εξηγήσεις στον υπάλληλο της υπηρεσίας (αμφιβόλλου ειδικότητας και εκπαίδευσης) και στον πελάτη οτι ένα αγροτεμάχιο που έχεις αποτυπώσει και το εμφανίζεις σε ΕΓΣΑ είναι μεγαλύτερο από αυτό που εμφανίζεις και οτι η διαφορά οφείλεται στην προβολή.

Εξήγησε οτι η πλευρά που εμφανίζεις είναι διαφορετική απο αυτήν που μετράς έξω στη ύπαιθρο λόγω της προβολής.

Να επισημάνω οτι δεν είμαι κατά του ΕΓΣΑ (θα μπορούσα να πω οτι είμαι και υπερ) αλλά έχω απογοητευθεί από την διαχείρηση της γεωδαισίας στην πράξη και κάποια πράγματα απλοποιούνται περισσότερο απ'οτι θα έπρεπε και σε εφαρμογές που παίζει ρόλο.

Μακάρι να γινόταν αξιοποίηση των προβολών σωστά και να μην υπήρχε τοπογραφικό που να μην είναι ενταγμένο, αλλά κάπου στην πράξη κολλάει το συστημα και βλέπεις οτι να ναι.

Γι'αυτό τον λόγο ενώ όταν ξεκίνησα έλεγα οτι όλα έπρεπε να είναι σε ΕΓΣΑ τώρα το αποφεύγω.

Όσον αφορά το κτηματολόγιο και το ΕΓΣΑ είναι μεγάλη συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

και στον πελάτη οτι ένα αγροτεμάχιο που έχεις αποτυπώσει και το εμφανίζεις σε ΕΓΣΑ είναι μεγαλύτερο από αυτό που εμφανίζεις και οτι η διαφορά οφείλεται στην προβολή.

αυτό δεν ειναι μόνο προβλημα του ΕΓΣΑ ,αλλα συνολικό.ο πελατης για αγροτεμαχιο το θελει κεκλιμενη επιφανεια.γιατί βασει εμβαδου παιρνει επιδοτήσεις.αυτό βεβαια δεν γίνεται.αλλα αντε να το παραδεχτει.

Link to comment
Share on other sites

Τί άλλο θα ακούσουμε. Ας κάνουμε τα τοπογραφικά μας σε μικρό hatt ή ακόμη καλύτερα και ανεξάρτητα. Εμείς που ήμαστε και σε μεγάλο υψόμετρο > 1000 μέτρα πολλές περιοχές ας τα κάνουμε και θεωρώντας ότι είμαστε στην επιφάνεια της θάλασσας!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν ήταν ειρωνικό αυτό..

 

Ερώτηση...Δλδ η παραμόρφωση αυτή (κατάλαβα γτ υπάρχει) πόση είναι? Δλδ μια πλευρά 100μ (σε ΕΓΣΑ) αν είναι 99,999998 συγνώμη κιόλας αλλά καρφάκι δεν μου καίγεται (σίγουρα εξαρτάται και από το ανάγλυφο βέβαια)..Αν όλοι ομως δούλευαν σε ΕΓΣΑ θα μιλάγαμε την ίδια γλώσσα οπότε όλα θα ήταν οκ...Σωστά??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.