Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ιδιώτης εχει εκδόσει οικοδομική άδεια που περιλαμβάνει κολυμβητική δεξαμενή άρα στον πίνακα των ενσήμων που έχει πάει στο ΙΚΑ περιλαμβάνονται και τα ένσημα που αναλογούν σ'αυτή. Ανέθεσε την κατασκευή της πισίνας (εργολαβία ουσιαστικά) σε γνωστή εταιρεία κατασκευής πισινών που έφερε το δικό της συνεργείο, συνετάχθη συμφωνητικό, η πισίνα κατασκευάστηκε και ο ιδιώτης φυσικά πλήρωσε ολόκληρο το συμφωνηθέν ποσό στην εταιρία. Ερχόμαστε τώρα στο θέμα των ενσήμων... Θεωρώντας δεδομένο ότι η εταιρία έχει ασφαλισμένους τους υπαλλήλους της, δεν θα έπρεπε ο ιδώτης προσκομίζοντας το συμφωνητικό που έκανε με την εταιρία στο ΙΚΑ να απαλλαγεί από τα ένσημα που αναλογούν στην πισίνα?

Όποιος γνωρίζει κάτι θα ήμουν ευγνώμων αν μπορεί να με διαφωτίσει στο ζητήμα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ποια αδεια κολλουσε ενσημα η εταιρία; δεν ειχες δωσει τον Αρ. αδειας της κατασκευης πισινας;

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεια δεν κολλούσε σε κανέναν αριθμό ένσημα... απλα θεωρώ ότι μιας και το συνεργείο που εργάστηκε ήταν υπάλληλοι της εταιρίας που θεωρητικά τουλάχιστον πρέπει να τους έχει ασφαλισμένους τότε ο πελάτης μου πρέπει να απαλλαγεο από τα ένσημα.

Link to comment
Share on other sites

... Θεωρώντας δεδομένο ότι η εταιρία έχει ασφαλισμένους τους υπαλλήλους της, δεν θα έπρεπε ο ιδώτης προσκομίζοντας το συμφωνητικό που έκανε με την εταιρία στο ΙΚΑ να απαλλαγεί από τα ένσημα που αναλογούν στην πισίνα?

 

Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης τι λέει; Σε τι είχαν συμφωνήσει γραπτώς σχετικά με τα ένσημα;

Κανονικά θα έπρεπε να είχε κοινοποιηθεί και στον επιβλέποντα του έργου ο οποίος θα έχει αντίγραφο του συμφωνητικού.

 

Σχετικά με την ασφάλιση των εργαζομένων του υπεργολάβου δεν υπάρχει κανόνας και το ΙΚΑ διαχωρίζει σε στεγασμένα και μη επαγγέλματα.

Δηλαδή ένσημα για σκαψίματα, μπετά, μόνωση και πλακάκια ή βαφή και δεν χρειάζονται ένσημα οι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί της πισίνας.

 

Εγώ προσωπικά αναθέτω στις εταιρείες πισίνας μόνο τα Η/Μ για να έχω καλύτερο έλεγχο.

 

Αν δεν υπάρχει σαφής γραπτή συμφωνία, τα ένσημα τα επιβαρύνεται αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση αλλα ελειπα σε ταξιδι. Στο συμφωνητικο δεν αναφερονται πουθενα τα ενσημα, οποτε παει αυτο...

Απο την αλλη ομως θελω να σταθω στα στεγασμενα και μη επαγγελματα. Υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να θεωρηθουν τα σκαψιματα, μπετα, μονωση κτλ στεγασμενα επαγγελματα μιας και δουλεψαν ασφαλισμενοι υπαλληλοι της εταιριας? Δλδ (χωρις να ξερω καν αν γινεται αυτο) να καταφερω τον υπαλληλο της πολεοδομιας μιας και η αδεια βρισκεται ακομα σε ισχυ να μου υπογραψει καινουριο Πινακα 1 (θεωρωντας οτι η πισινα δεν εχει ακομα κατασκευαστει ενω στην πραγματικοτητα εχει τελειωσει) που δεν θα συμπεριλαμβανει τα ενσημα της πισινας αφου βεβαια του προσμκομισω το συμβολαιο που υπογραφηκε... Ειναι απαραιτητο για τα στεγασμενα να συμπληρωσω και Πινακα 2? Πως λειτουργει στην Πολεοδομια και στο ΙΚΑ ο Πινακας 2? Θα δεχτει το ΙΚΑ να τροποποιησει την ηδη υπαρχουσα απογραφη του εργου?

 

Και ξεχασα... Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για οποιαδηποτε βοηθεια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ,ΤΟ ΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ. Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ΠΡΟΚΑΤ (Π.Χ ΠΛΑΣΤΙΚΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΟΠΟΥ ΡΗΤΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΙΣΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΣΚΑΦΕΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΨΙΕΣ. ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΜΕ ΡΩΤΑΣ .ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.