Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απώλλειες φωτοβολταϊκού συστήματος


el_eng

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.Μήπως μπορεί κάποιος να μου στείλει ένα αρχείο ή κάποιο pdf , ή κάποιο link όσον αφορά τις απώλειες σε φωτοβολταική εγκατάσταση???Στο διαδίκτυο που έχω ψάξει, δεν βρήκα κάτι. Ψάχνω συγκεκριμένα για τις απώλειες. Ευχαριστώ πόλύ.

Link to comment
Share on other sites

πάρε έναν ειδικό!!!!! Απο τις ερωτήσεις που κάνεις δεν πρέπει να είσαι ενεργειακός. Σωστά; Ας μην αχολούμαστε με δουλειά άλλου γιατι μπορεί να κάνουμε κακό σε μία ζωή!!

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω ένα διάγραμμα που θα σου είναι χρήσιμο αλλά πρέπει να βρεις το βιβλίο. Έχεις πρόσβαση σε βιβλιοθήκη με αντίστοιχη ξένη βιβλιογραφία;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μήπως ξέρει κανείς την μαθηματική φόρμουλα που υπολογίζει την παραγόμενη ενέργεια από Φ/Β πάνελς σε kWh ξέροντας την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που προσπίπτει στην συγκεκριμένη περιοχή σε οριζόντιο επίπεδο. Επίσης με ενδιαφέρουν οι συντελεστές που χρησιμοποιούνται για σταθερή στήριξη υπό την βέλτιστη γωνία (optimum inclination) και για tracker διπλού άξονα.

Για να σας προλάβω μην μου στείλετε την σελίδα του PVGIS ή άλλου λογισμικού, με ενδιαφέρει ο υπολογισμός στο χέρι, διότι είναι για πολύ συγκεκριμένη εφαρμογή.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω από το βιβλίο του Στ.Περδίου 'Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις':

 

ηΦΒ=(σΑΣ*ΕΗΑ)/(Pstc*T)-->ο συντελεστής ισχύος της ΦΒ συστοιχίας

 

με: σΑΣ-->συσντελεστής συνολικών απωλειών στα πλαίσια και τη στυστοιχία (περιλαμβάνει γήρανση, ρύπανση, καλωδιώσεις κ.α.)

 

ΕΗΑ-->ημερήσια ενέργεια προσπίτουσας ηλ. ακτινοβολίας (kWh/m2*ημέρα)

 

Pstc-->ισχύς προσπίπτουσας ακτινοβολίας σε πρότυπες συνθήκες ελέγχου (=1

kWh/m2)

 

T-->αριθμός ωρών ημέρας (=24h)

 

Για να βρείς ολική ενέργεια που παράγεται απο την ΦΒ συστοιχία στη διάρκεια μίας μέρας, πολλαπλασιάζεις τον συντελεστή ισχύος με την rated power της ΦΒ εγκατάστασης (π.χ. 10ΚW). Σε περίπτωση που έχεις tracker, απλά θα προσαρμόσεις την ΕΗΑ στον παραπάνω τύπο. Σε κάθε περίπτωση, στοιχεία για την irradiation σε οριζόντιο επίπεδο και για διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη είναι διαθέσιμα σε πίνακες.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.