Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάστημα χωρίς WC


Recommended Posts

Είναι ερωτήσεις από άσχετο οπότε παρακαλώ την επιείκεια σας :D

1.Σε κατάστημα (τώρα θα βγει η οικ. άδεια) το οποίο είναι 14,00 τετραγωνικά μέτρα υπάρχει υποχρέωση WC; (το κατάστημα θα είναι στο ισόγειο διώροφου).

Και που το λέει αυτό; Στον υγειονομικό κανονισμό;

2.Τι ισχύει αν το κατάστημα δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος (πράγματι ποιά καταστήματα είναι αυτά ; (υπάρχουν μη υγ.ενδιαφέροντος καταστήματα ; )

3.Αν ήταν, αντί για κατάστημα, αποθήκη πάλι θα ήταν υποχρεωτικό να υπάρχει WC;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν καταστήματα που δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για τί είδους κατάστημα ενδιαφέρεσαι;

 

Οποιοδήποτε καταστημα που δεν χρειαζεται WC.

(το θεμα μου ειναι οτι δεν θέλω να γίνει μελέτη ύδρευσης - αποχέτευσης στην Ο.Α. για καταστημα 14 τετραγωνικα που μπορει να χρησιμοποιηθει και για αποθηκη)

Link to comment
Share on other sites

Κτιριοδομικός κανομιασμός

ΑΡΘΡΟΝ-26 ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

2.1. Σε κάθε νέο κτίριο ή αυτοτελές τμήμα κτιρίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έστω και πρόσκαιρα από ανθρώπους, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστο ένα σημείο υδροληψίας με καθαρό, δροσερό και πόσιμο νερό, σε επαρκή ποσότητα

3.ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ 'Η ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

3.1. Σε κάθε νέα κατοικία πρέπει να υπάρχει ένας τουλάχιστο χώρος υγιεινής και ένας χώρος ή τμήμα χώρου παρασκευής τροφής (κουζίνα), καθώς και εγκατάσταση ύδρευσης και εγκατάσταση αποχέτευσης λυμάτων.

Οι κατ'ελάχιστο απαιτούμενοι υποδοχείς σε κάθε κατοικία είναι: λεκάνη αποχωρητηρίου, νιπτήρας και υποδοχέας γενικής καθαριότητας (λουτήρας ή λεκάνη καταιονιστήρα) σε ενιαίο ή χωριστούς χώρους υγιεινής και ένας νεροχύτης στο χώρο παρασκευής φαγητού.

2. Σε κάθε κτίριο ή χώρο, νέο ή υφιστάμενο, οποιασδήποτε χρήσης, όπου προβλέπεται παραμονή, εργασία ή παρουσία ατόμων, επιβάλλεται η ύπαρξη κατάλληλου πλήθους αποχωρητηρίων και νιπτήρων, καθώς και λοιπών υδραυλικών αποδοχέων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Εφόσον από τον προορισμό του κτιρίου ή του χώρου προβλέπεται, σε μη σπάνιες περιπτώσεις, η παραμονή των αυτών προσώπων πέραν του 12ωρου ή υπάρχει πιθανότητα τα άτομα του χώρου να εκτεθούν σε υπερβολική θερμότητα ή να μολυνθεί το δέρμα τους από δηλητηριώδεις, βλαπτικές ή ερεθιστικές ουσίες, πρέπει να υπάρχουν και υποδοχείς γενικής σωματικής καθαριότητας (λουτήρας ή λεκάνη καταιονιστήρα), σε κατάλληλο πλήθος και διάταξη.

3.3. Σε κάθε κτίριο ή χώρο, όπου προβλέπεται η ύπαρξη σημείου υδροληψίας ή υδραυλικού αποδοχέα οποιουδήποτε είδους, πρέπει να υπάρχει εγκατάσταση αποχέτευσης λυμάτων ή απόβλητων.

Κατ' εξαίρεση τούτο δεν ισχύει, προκειμένου για πυροσβεστικά σημεία υδροληψίας, για σημεία υδροληψίας δεξαμενής ή δοχείων που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση νερού και σε σημεία υδροληψίας που δε βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου, εφόσον ο φυσικός αποδέκτης μπορεί να παραλάβει τις σχετικές ποσότητες νερού και η χρήση του σημείου υδροληψίας δε δημιουργεί προβλήματα καθαριότητας.

δηλαδή ισχύει το προφανές

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή, θα έχεις χημική??? δες το και πρακτικά το θέμα....

καλό είναι να είσαι νόμιμος, αφού μπαίνεις σε μια διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Μα όλη η οικοδομή θέλει υδραυλικά αφού είναι 2/οροφη

 

Είναι προσθηκη με ισογειο καταστημα 14 μ2 και 1ος οροφος δωματιο 14 μ2.....γιατι να θέλει μελετη υδρευσης αν δεν υπαρχει ουτε μια βρυσούλα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.