Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όπλιση στύλων σε προσθήκη


 

Recommended Posts

Για τις αγκυρώσεις έχει μία πολύ ωραία μέθοδο ενίσχυσης με περίσφιγξη στο βιβλίο του Τάσιου για ενισχύσεις. Αν δεν κάνω λάθος έχει και στο βιβλίο του Σπυράκου κάτι αντίστοιχο. Με τις μεθόδους αυτές καλύπτεται αρκετά το πρόβλημα των κοντών αναμονών.

 

Για την άρθρωση που λες φίλε είναι πολύ σωστή η λογική σου αλλά δεν καταλαβαίνω πως εφαρμόζεται η άρθρωση στο σκυρόδεμα.... Δεν μου κολλάει το αρθρωμένο υποστύλωμα από Ο.Σ. Αν και έχει εφαρμοστεί σε πολλά έργα δεν ξέρω πως γίνεται. Μιλάμε δηλαδή για υποστυλώματα απλά εδραζόμενα π.χ. με οπλισμό που δεν μπαίνει καθόλου στο υπάρχον ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα.

'Εχω το εξής θέμα

Υπάρχουσα κολώνα 40/40 α οροφου με αναμονές οπλισμού 8Φ16.Κάνοντας μελέτη για προσθήκη β οροφου μπορώ να εχω 8Φ20 η και 8Φ22 στην προσθήκη ? -θέλω να εχω ιδιο αριθμό ράβδων.Θα εχω πρόβλημα με την μάτιση ?

Ευχαριστώ πολύ

 

Διάβασε όλα τα προηγούμενα μηνύματα του παρόντος θέματος!

 

Παρατήρηση: Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων.

Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος ο μόνος περιορισμός στον ΕΚΩΣ είναι η χρήση μέχρι δύο διαφορετικών διαμέτρων.Κοίταξε το όμως γιατί στο λέω με κάθε επιφύλαξη.Για να έχεις όμως αυτή τη διαφορά στον οπλισμό της προσθήκης, δε θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα ενίσχυση και στα υποστυλώματα του κάτω ορόφου;

Link to comment
Share on other sites

Τα παράξενα του κανονισμού!!!

Έχω κάνει έλεγχο υπάρχοντος με εγγραφη δήλωση του ιδοκτήτη (για τους κανονισμούς)και είμαι οκ. Να φανταστεις οτι εχει υπολοιπο δομησης και για 3 οροφο αλλα

επειδή δεν "βγαινει "το υπάρχον κτίριο στην περιπτωση αυτη και θα χρειαστεί ενισχυση δεν θελει ο ιδιοκτήτης ,οποτε και εγω δεν μελέτησα την πρόβλεψη αλλα εχοντας και υπευθυνη δήλωση για αυτο απο την πλευρα του.

Δεν θελω να εχω περισσοτερο αριθμο ράβδων στις κολώνες της προσθήκης για να μην τρυπώ πλακα και οτι επακολουθει...ρητίνες και τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.