Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά πράξης εφαρμογής και κτηματολογικών πινάκων


Recommended Posts

Συνάδελφοι, ανακάλυψα έκπληκτος πως ενώ στους πίνακες της πράξης εφαρμογής είμαι εγώ ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου, στους κτηματολογικούς πίνακες είναι άλλος ιδιοκτήτης.

 

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι αντίστοιχο και τι με συμβουλεύει να κάνω?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες κτηματολογικούς πίνακες, εννοείς του Εθνικού Κτηματολογίου ή τον Αλφαβητικό της Πρ. Εφ. ?? Διευκρίνισε.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που είναι στο ΟΚΧΕ, Κτηματολογικό Γραφείο, από το οποίο πήρα τα στοιχεία του γεωτεμαχίου με το ΚΑΕΚ που δείχνει η πράξη εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

Όντως περίεργο.δε γράφει δίπλα από το όνομά του και τον αριθμό-ημερομηνία συμβολαίου του (όπως στον πίνακα πράξης εφαρμογής)?αν ο αριθμός, ημερομηνία είναι ίδια με του δικού σου συμβολαίου προφανώς έχει γίνει λάθος με το όνομα.

γενικά το θέμα είναι νομικό πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Στο κτηματολογιο, εξηγούμε κτηματολογικό γραφείο, πρέπει με διόρθωση να περαστεί σωστά ο τίτλος του δικαιούχου, δηλαδή ο τίτλος που εμφανίζεται στην πράξη εφαρμογής και η ίδια η πράξη εφαρμογής με τις τυχόν μεταβολές.

Εφόσον όμως στο κτηματολογικό φύλλο εμφανίζεται άλλος ιδιοκτήτης τότε αυτός θεωρείται θιγόμενος ιδιοκτήτης (φερόμενος) και πρέπει προκειμένου να διορθωθεί η πρώτη εγγραφή να ληφθεί η συναίνεσή του είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε με πληρεξούσιο (καταρχήν).

Αυτά αν μιλάμε για κτηματολογικό γραφείο, δηλαδή κτηματολόγιο που έχει κλείσει.

Αν όμως μιλάμε για τυχόν κτηματολόγιο εν ενεργεία τότε οι τυχόν διορθώσεις γίνονται αναλόγως της Α ή Β ανάρτησης με σχετικές ενστάσεις.

 

Τέλος επισημαίνω ότι είναι σύνηθες να υπάρχουν λάθη στις πρώτες εγγραφές, οπότε σε κάθε περίπτωση κλεισίματος κτηματολογίου και ανοίγματος κτηματολογικού Γραφείου κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να προνοήσει ώστε να επαληθεύσει την ορθότητα της πρώτης εγγραφής. Σημειωτέον ότι για την διόρθωση των πρώτων εγγραφών υφίσταται προθεσμία 8 ετών από την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του ΟΚΧΕ για την δημιουργία κτηματολογικού Γραφείου.

Link to comment
Share on other sites

ανακάλυψα έκπληκτος

μπα εδω ειναι εκπληκτος πια μόνο όταν βρισκει κατι σωστο!!!στο Κτηματολογιο.

οταν βρισκει λαθος απλα κουναει το κεφαλι του και φευγει σιγουρος οτι βρισκεται στο Ελαδισταν

Link to comment
Share on other sites

Erling, η πράξη εφαρμογής έχει κυρωθεί??

Αν ναι και έχει γίνει η μεταγραφή της στο υποθηκοφυλάκειο , δλδ τώρα στο κτηματολογικό γραφείο είναι μια απλή πράξη διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος.

Αλλιώς πρέπει μέσες άκρες να γίνει αυτά που αναφέρει ο Δικηγόρος.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις τα εξής:

α) Αν δεν έχει κυρωθεί ακόμα τότε προφανώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, απλά υπομονή.

β) Αν έχει κυρωθεί, έχει μεταγραφεί αλλά δεν έχει καταχωρηθεί θα πρέπει να περιμένεις την καταχώρηση της οπότε λογικά θα διορθωθεί η κυριότητα του ακινήτου από το γραφείο.

γ) Αν έχει κυρωθεί, μεταγραφεί και καταχωρηθεί τότε θα πρέπει να κάνεις μια επίσκεψη στο οικείο κτηματολογικό γραφείο να βρείς τον προιστάμενο, να του εξηγήσεις το θέμα και να προσπαθήσετε να βρείτε την πιο απλή ενέργεια διόρθωσης. Και είναι βασικό να ψαχτείς με τον προιστάμενο πρώτα ο οποίος μπορεί να ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις τοπικά γιατί όπως είπε ο δικηγόρος αν ο καταχωρημένος ιδιοκτήτης δε συμφωνήσει με τη διόρθωση των κτηματολογικών πινάκων την πάτησες και πρέπει να πας δικαστικώς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις πριν από λίγο μου εστάλη έγγραφο του Δήμου που μου ζητάει να προσκομίσω κτηματολογικά φύλλα και αποσπάσματα κτηματολογικού διαγράμματος για την ιδιοκτησία μου, ώστε να προχωρήσει ο Δήμος σε μεταγραφή της διορθωτικής Πράξης Εφαρμογής στο Κτηματολόγιο.

Αυτά τα στοιχεία όμως που ζητάει, είναι στο όνομα του άλλου. Τι συμβαίνει?

 

Η Διορθωτική, που αναφέρει εμένα ως ιδιοκτήτη, έχει κυρωθεί με απόφαση Νομάρχη.

 

υ.γ. μάλλον έχει δίκιο ο paris .....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.