Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πότε διαρρέεται από ρεύμα ο ουδέτερος σε τριφασική κατανάλωση;


Recommended Posts

Η διατομή του ουδετέρου δεν αλλάζει γιατί υπολογίζεται σε κανονικές συνθήκες.

Στην κατασκευή αν η μόνωση του ουδετέρου έχει διαρραγεί τότε αν είναι σε επαφή με σχάρες κλπ μπορεί να ‘’περάσει’’ ρεύμα από τον ουδέτερο .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Παραθετω ερωτηση απο αγγελια σε site που ζηταει να απαντησεις σε καποιες ερωτησεις.... Ένα καλώδιο χαλκού 5Χ2,5 τετρ.χιλ τροφοδοτεί από μια τριφασική πηγή 230VAC τρεις προβολείς ιωδίνης 2000W ο καθένας σε απόσταση 30μ από την πηγή. Ο κάθε προβολέας είναι συνδεδεμένος σε διαφορετική φάση. Ο Ουδέτερος αγωγός του καλωδίου είναι αρκετός για να αντέξει το ρεύμα των 3 προβολέων? Προτείνετε λύση αν το καλώδιο δεν αντέχει.... Η απαντηση οτι το ρευμα της καθε φασης περναει απο τον ουδετερο με διαφορα φασης 120 μοιρες αρα δε θα περασουν ποτε το αθροισμα των 3 ρευματων ειναι σωστη? Η λεω μπαρουφες..

Link to comment
Share on other sites

Για τα παραπανω φορτια επειδή είναι συμμετρικα και ισοδυναμα το ρευμα του ουδετερου θα είναι 0.Γι αυτό και στους 3φασικους κινητήρες δεν χρησιμοποίειται ο ουδετρεος αγωγος.

Edited by Mixalis1988
Link to comment
Share on other sites

το ρεύμα του ουδετέρου σε περιπτώσεις συμμετρικών μη γραμμικών φορτίων μπορεί να ξεπεράσει το ρεύμα της γραμμής (μέγιστη τιμή 1,73 x Ι)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.