Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό σε Π.Μ. χωρις ακόμη πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά!

Θα ήθελα λίγο την βοήθειά σας.

Έχω την περίπτωση σύνταξης και εφαρμογής (πασσάλωμα) ενός γηπέδου το οποίο αρχικά ήταν εκτός σχεδίου. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επέκταση της πολεοδομικής μελέτης στην περιοχή, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής πράξη εφαρμογής για να υπολογιστούν οι τελικές ιδιοκτησίες (οι εισφορές σε γη και σε χρήμα).

Τα ερώτημάτα μου είναι:

 

α) Στη δήλωση του μηχανικού θα αναφέρω ότι το γήπεδό μου είναι εντός σχεδίου?

 

β)Με δεδομένο ότι δεν έχει προσδιορισθεί (από την σύνταξη της Πράξης εφαρμογής) η τελική ιδιοκτησία με τις εισφορές θα αναφερθώ στην αρχικό γήπεδο? Το ρωτώ αυτό γιατί με βάση την Π.Μ. (ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής) από το γήπεδο αρχικής έκτασης 1.5 στρεμμάτων μένουν στον ιδιοκτήτη 0.4 στρέμματα (λόγω ρυμοτομίας και δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων), χωρίς βεβαίως να έχει γίνει πράξη εφαρμογής.

 

γ) Με δεδομένο ότι το εναπομείναν, τμήμα σύμφωνα με την επέκταση της Π.Μ., είναι μη άρτιο και οικοδομήσιμο ΛΟΓΙΚΑ θα τακτοποιηθεί με τα γύρω του ώστε να αποκτήσει αρτιότητα και οικοδομησιμότητα. Θα ήθελα να ρωτήσω λόγω του μεγάλου τμήματος που αφαιρείται από την αρχική ιδιοκτησία αν υπάρχει δυνατότητα ο ιδιοκτήτης που αποζημιωθεί με την απόκτηση ενός οικοπέδου σε άλλη περιοχή,όταν γίνει η πράξη εφαρμογής, και ποια είναι η διαδικασία γι' αυτό? Το ρωτώ αυτό για να μπορέσω να του εξηγήσω στον ιδιοκτήτη πως μπορεί να αποζημιωθεί από τη μεγάλη μείωση της ιδιοκτησίας του.

 

δ) Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ο ιδιοκτήτης μπορεί να οικοδομήσει και σε ποια ιδιοκτησία. Στο 1.5 στρέμμα?, στα 0.4 ???, καθώς δεν έχει γίνει η πράξη εφαρμογής.

Υπάρχει περίπτωση να προσκρούει στη Π.Μ. και να μην μπορεί να οικοδομήσει γιατί μέρος της ιδιοκτησίας του ρυμοτομείται ή γίνεται κ.χ.

 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Θα σου δωσω 2-3 γενικες αποψεις, αλλα πιο ολοκληρωμενη απαντηση ειναι καλυτερο να στην δωσουν οι συναδελφοι τοπογραφοι..

1)Το οικοπεδο σου ειναι εντος σχεδιου αν η ΠΜ εχει δημοσευθει σε ΦΕΚ..

2)Μεχρι την κυρωση το οικοπεδο σου ειναι 1500τμ με ρυμ/να 1100τμ και μετα τη ρυμ/ση 400τμ.. Αυτο που μενει αν δεν ταιριαζει στις κατα κανονα και κατα πρεκκλιση αρτιοτητες τοτε ειναι μη αρτιο και μη οικοδομησιμο.. Και δεν μορει να οικοδομηθει αμεσα τουλαχιστον

3)Αν το 1982 αυτη ηταν η μοναδικη ιδιοκτησια του τοτε ιδιοκτητη της, τοτε εχουμε υπερμετρη ρυμοτομηση.. Ως εκ τουτου εχουμε οφειλη σε γη προς τον ιδιοκτητη.. Ειτε ως προσκυρωσει στα 400τμ που απομενουν ειτε σε αλλο σημειο της ιδιας ΠΜ.. Αν ομως το 82 ο τοτε ιδιοκτητης ειχε πχ 20στρ. και αυτα πουληθηκαν σε αλλους τοτε εξεταζεις επι συνολου των 20στρ. τις εισφορες..

 

Σε γενικες γραμμες αυτα...

 

Υπαρχουν πολλες συζητησεις με παρομοια αντικειμενα..

Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια τα ερωτήματά σου .... άπτονται γνώσεων από βασικές έως προχωρημένες στην πράξη εφαρμογής.

Ο pk10gr σου απάντησε εν ολίγοις.

Επιγραμματικά και μόνο θα σου πω:

α) εντός σχεδίου

β) Θα αναφερθείς και στο αρχικό και στο εναπομένον τμήμα του οικοπέδου

γ) Η αρτιότητα κατά κανόνα ποια είναι?? Υπάρχει παρέκκλιση?? Όταν θα γίνει πράξη εφαρμογής θα γίνει τακτοποίηση με τα όμορά του ή αν αυτό δεν είναι δυνατό θα πάρει ενδεχομένως οικόπεδο σε άλλο ΟΤ εντός της ίδιας Π.Ε ή σε άλλη Π.Ε με το ίδιο ΦΕΚ.

δ) Φυσικά στα 0,4 στρ... προς το παρόν εάν και εφόσον κριθεί οικοδομήσιμο.

 

Συνάδελφε, πάντως επειδή αυτά τα θέματα είναι λεπτά και κοστίζουν ακριβά στον πελάτη.... κι επειδή από αυτά που ρωτάς καταλαβαίνω ότι έχεις άγνοια περί πράξεων εφαρμογής καλό είναι να ζητήσεις συνδρομή ενός πιο έμπειρου συναδέλφου ώστε να μην εκτεθείς στο μέλλον. Στο φόρουμ σίγουρα μπορείς να πάρεις κάποια βοήθεια όχι όμως της έκτασης που απαιτείται ώστε να σου καλύψει τα χάσματα που έχεις.

Καλή συνέχεια....

Link to comment
Share on other sites

Φίλε pk10gr αυτά είχα και εγώ κατά νου μου και σε ευχαριστώ για την επικοινωνία! Απλώς ήθελα και μια γνώμη παραπάνω.

 

Συνάδελφε GRTOPO σε ευχαριστώ για την επικοινωνία. Αυτά που μου είπες τα γνώριζα, απλώς ήθελα μια παραπάνω γνώμη από κάποιον που είναι πιο έμπειρος.

Στο αναφέρω αυτό καθώς αναφέρεσαι σε θέματα αγνοίας....

Τέλος πάντων καλή καρδία!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, δεν στα ανέφερα για να σε προσβάλω!!

Απλά διέκρινα ότι πας "ψαχτά" σε αυτό το θέμα.

Κι επειδή αυτά τα ζητήματα ειδικά όταν επίκεινται συμβόλαια και πράξεις... γίνονται μελλοντικά καυτές πατάτες σε χέρια όσων δεν τα χειρίστηκαν από την αρχή καλά, γι' αυτό και σε προέτρεψα να συνεργαστείς με κάποιον που έχει εμπειρία.

Να 'σαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε GRTOPO δεν υπάρχει πρόβλημα, και σε ευχαριστώ για την επικοινωνία!

Με βοήθησες με τις συμβουλές σου, και σαφώς και πρέπει να συμβουλευτώ κάποιον πιο έμπειρο.

Να είσαι καλά!

Link to comment
Share on other sites

Επικουρικά, αφού σε κάλυψαν 100% οι συνάδελφοι, ρίξε μια ματιά στο site του ΤΕΙ Σερρών Τμήμα Τοπογραφίας, οι σημειώσεις το μαθήματος των Πραξεων Εφαρμογής είναι πολύ αξιόλογες! Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.