Jump to content

topeng

Core Members
 • Content Count

  223
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by topeng

 1. Παίδες καλησπέρα! Αγροτεμάχιο διανομής, εκτός σχεδίου βρίσκεται πλησίον υδατορέματος με λεκάνη 2km2. Το ρέμα φαίνεται στη διανομή και ξεκινάει από τα βόρεια και καταλήγει προς τα νότια και σταματάει στο κέντρο του τεμαχίου μου. Μετά δεν συνεχίζει, ούτε παρουσιάζεται στα κατάντη τεμάχια. Αυτά στο χάρτη της διανομής. Στην πραγματικότητα τώρα, το ρέμα διέρχεται του αγροτεμαχίου και αποστραγγίζεται στα κατάντη τεμάχια, χωρις ωστό να υπάρχει μετά το τεμάχιο μου διαμοφομένη κοίτη. Κάνω προσωρινή οριοθέτηση και καθορίζω γραμμές πλημμύρας. Αυτές να τις συνεχίσω σύμφωνα με τη διαμορφωμένη κοίτη, ή να τις σταματήσω εκεί του τελειώνει το ρέμα της διανομής. Θεωρώ πως πρέπει να τις συνεχίσω αφού το ρέμα θα πρέπει να αποστραγγίζεται. Επίσης, η εκταση που βρίσκεται μεταξύ των οριογραμμών αφαιρείται από την ιδιοκτησία??? Η βαραίνεται με κάποια μορφή δουλείας??? (ουσιαστικά δεν μπορείς να χτίσεις εκεί αλλά θα πρέπει να απέχει 20μ από τις γραμμές πλημμύρας). Αν αφερείρειται, στη λογική π.χ. της απαλλοτρίωσης, έχω θέμα με την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου και δεν μπορεί να χτίσει ο πελατης. Ποια η γνώμη σας, ο πολεοδομία του Δήμου δεν ήξερε να μου απαντήση και αυτή δεν τους έχει ξανα τύχει Σας ευχαριστώ!!!
 2. Οκ @pavlos33 σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!! Να είσαι καλά!!!
 3. Παίδες καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το υφιστάμενο κτήριο, σήμερα που μου έφερε την άδειά του, είναι επιπλωμένες κατοικίες όπου η η άδεια έχει βγει με όρους δόμησης κατοικίας. Αυτό που σκέφτομαι είναι η άδεια για το νέο κτήριο να βγει με όρους δόμησης τουριστικών εγκαταστάσεων, με το υφιστάμενο κτήριο να προσμετρήσει σε δόμηση και κάλυψη. Και ναι να μην προσμετρά στη δυναμικότητα της τουριστικής μονάδας. @Pavlos23 δεν είμαι στις ειδικές διατάξεις για μείωση αποστάσεων οπότε παραμένουν τα 50μ.
 4. Παιδιά καλησπέρα! Μια ερώτηση, πελάτης έχει αγροτεμάχιο με κτήριο, που το κτήριο απέχει απόσταση 35μ από αιγιαλό. Το κτήριο έχει χρήση κατοικία. Το κτήριο έχει νόμιμη άδεια και έχουν γίνει τακτοποιήσεις. Μπορεί να κάνει αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο ή χρειάζεται 50μ??? Επίσης στην περίπτωση που θελήσει να ανεγείρει ξενοδοχείο στο ίδιο οικόπεδο, αν αυτό απέχει 50μ από τον αιγιαλό θα έχει θέμα?? Θεωρώ πως όχι. Ποια η γνώμη σας??? Σας ευχαριστώ!!!
 5. Παίδες καλημέρα! Σε περιοχή όπου είναι στο στάδιο της Γ φάση της Πράξης εφαρμογής, εδώ και 10 χρόνια, και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, πελάτης έχει τώρα ποια τυφλό οικόπεδο. Μπορεί να ζητήσει μεμονωμένη πράξη αναλογισμού και να πληρώσει την προσκύρωση, καθώς μπροστά του υπάρχει υφιστάμενος δρόμος και να αποκτήσει πρόσωπο??? Ουσιαστικά, ο πελάτης είχε ένα τεμάχιο σύμφωνα με τη διανομή του οικισμού, μετά έγινε η πολεοδόμηση του οικισμού και οι ρυμοτομικές ουσιαστικά το έκαναν τυφλό καθώς είναι εκτός του τεμαχίου, με αποτέλεσμα οι μεταξύ τους έκταση (μεταξύ των ρυμοτομικών και του τεμαχίου) να πρέπει να προσκυρωθεί από την ιδιοκτησία για να οικοδομήσει το οικόπεδο. Επειδή η γ φάση της πράξης εφαρμογής θα κάνει λόγω ρεμάτων (μη οριοθετήσεων κ.α.) πάνω από 5 χρόνια να εγκριθεί, μπορεί ο πελάτης να κάνει μεμονωμένα πράξη αναλογισμού, να του βγει η προσκύρωση για να οικοδομήσει, και ας υπολογιστεί στη γ φάση το τεμάχιο μαζί με τη προσκύρωση??? Ευχαριστώ!
 6. Παιδιά καλησπέρα! Σε συνέχεια του παραπάνω τελικά οι αποστάσεις στα εκτός σχεδίου όταν προβούμε σε οριοθέτηση είνιαι 10μ σύμφωνα με τον κτηριοδομικό ή 20μ σύμφωνα με το φεκ της οριοθέτησης των ρεμάτων??? Σε περίπτωση που παραμένει 20μ στα εκτός σχεδίου ποιος ο λόγος να προβούμε σε οριοθέτηση αν έχουμε τις απόστάσεις των 20μ??? Ευχαριστώ
 7. Tetris σε ευχαριστώ για την επικοινωνία. Θεωρώ πως η δικαστική απόφαση κατοχυρώνει όλους. Οπότε θα το προτείνω και βλέπουμε! Ευχαριστώ και πάλι
 8. (από μεταφορά. Pavlos33) Παίδες καλημέρα! Ερώτηση κύρια κρίσεως γιατί ακούω πολλά και περίεργα!!! Πελάτης θέλει να αγοράσει εκτός σχεδίου. Υπάρχουν δύο ακίνητα γειτονικά τα οποία είναι ιδιοκτησίες (δεν υπάρχουν διανομές εκεί) και το ένα είναι 3500τμ και το άλλο 1800τμ. Μη άρτια και τα δύο με συμβόλαιο το 1976 το 3500τμ, το άλλο δεν γνωρίζω. Δρόμος αναγνωρισμένος δεν υπάρχει. Μου λέει η συμβολαιογράφος να δείξω το ένα 4000τμ (γιατί το δηλώνει στο Ε9 4000τμ) και το άλλο μικρότερο (1300τμ) αφού θα τα αγοράσει και τα δύο και μέσω χρησικτησίας να βγει τίτλος ο ποίος θα ανάγεται 20 χρόνια πίσω (άρα προ του 2003) και άρα οικοδομήσιμο. Ποια η γνώμη σας??? Εγώ δεν ήμαστε και πολύ ζεστός στην όλη ιστορία για΄τι δεν ξέρω τι ισχύ θα έχει αυτός ο τίτλος. Καμία ιδέα κανείς;
 9. Παίδες καλημέρα! Μια δύσκολη ερώτηση, σε πελάτη σε εκτός σχεδίου περιοχή πέρασε δρόμος σε τμήμα της ιδιοκτησίας του από το Δήμο. Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. Ο Δήμος αναγνωρίζει ότι έχει καταλάβει τμήμα της ιδιοκτησίας του πελάτη μου μου και πως πρέπει να αποζημιωθεί αλλά δεν ξέρουν το τρόπο. Καμία ιδέα κανείς??? Μήπως να πάνε δικαστικά???
 10. Ωραία Παύλο σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ο ιδιοκτήτης γνωρίζει οτι είναι δασική έκταση, απλά για να μπορεί να κάνει κάποια πρόχειρη σταυλική εγκατάσταση και από τη στιγμή που υπάρχει αναρτημένος δασικός χάρτης, καλό θα είναι να αναφερθεί, ώστε να μην καταθέσω για πράξη χαρακτηρισμού και περιμένω κανένα εξάμηνο μέχρι να βγεί.
 11. είναι για έγκριση επέμβασης από το δασαρχείο, επειδή η περιοχή εκεί είναι δασική
 12. Παίδες καλημέρα! Σε τοπογραφικό διάγραμμα εντός αναρτημένου, και όχι ακόμα κυρωμένου δασικού χάρτη αναφέρουμε στη βεβαίωση μηχανικού ότι "....το τεμάχιο είναι εντός του αναρτημένου δασικού χάρτη της ΔΕ... του Δήμου....σε περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως π.χ. ΔΔ". Είναι οκ αυτό χρειάζεται κάτι άλλο? Ευχαριστώ
 13. Παίδες καλησπέρα! Πελάτης σε πράξη εφαρμογής έχει αρχική ιδιοκτησία στο ΟΤ 2 με τιμή ζώνης 200ευρώ/τμ Η πράξη του δίνει τελική ιδιοτκησια στο ΟΤ 34 με τιμή ζώνης 100ευρώ/τμ. Από τον πίνακα της πράξης έχει εισφοράς σε χρήμα για 15τμ (πληρώνει αυτός) και αποζημίωση από τον ΟΤΑ 55τμ (παίρνει από τον οτα) Προσπαθώ να υπολογίσω τι του οφείλεται και με ποιες τιμές ζώνης θα πάω, καμιά ιδέα? Επίσης το γεγονός ότι πηγαίνει σε ΟΤ με χαμηλότερη τιμή ζώνης, δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη???
 14. Δήμητρη στο συμβόλαιο περιγράφονται σαν δύο ξεχωριστά τεμάχια. Η κήρυξη της αναδάσωσης έγινε αγρότερα.
 15. Παίδες καλησπέρα! Ερώτηση μιας και οι δασικοί χάρτες έρχονται! Πελάτης έχει τεμάχιο εκτός σχεδίο 3850τμ και ένα όμορο αυτού 1650 το οποίο έχιε κυρηχθεί αναδασωτέο. Μπορεί να γίνει συνένωση των δύο για να αποκτήσει αρτιότητα? Ποια είναι σε γενικές γραμμές η νομική υπόσταση της αναδασωτέας έκτασης?? Ευχαριστώ και καλό βράδυ!
 16. Παίδες καλησπέρα! Αν έχει τύχει σε συνάδελφο, σε τεμάχιο ιδιώτη με πράξη χαρακτηρισμού από το δασαρχείο, σε τμήμα του οποίου είναι χαρακτηρισμένο ως δάσος επιτρέπεται η διάθεση επεξεργασμένων λυμάτων με άρδευση σύμφωνα με την ΚΥΑ 145116/2011. Χρειάζεται άδεια από το δασαρχείο? Ευχαριστώ!
 17. Παίδες καλησπέρα! Μια ερώτηη από κάποιν πιο σχετικό σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί χερσαία ζώνη λιμένα και δεν υπάρχει αιγιαλός και παραλία (δεν έχει καθοριστεί) υπάρχει δυνατότητα νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων με τον Ν. 4178 τα οποία βρίσκονται δίπλα από την παραλία???
 18. Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά! Μια ερώτηση τεχνική σε σχέτση με τον πίνακα τις πράξης εφαρμογής. Στην στήλη 18 αναφέρονται οι αποζημειώσεις της ιδιοκτησίας για λόγους ρυμοτόμησης Στην στήλη 19 αναφέρονται οι αποζημειώσεις της ιδιοκτησίας λόγω προσκυρώσεων Οι τιμές στις στήλες 18 και 19 προκύπτουν κανόνικα από τον αναλογισμό Στην στήλη 48 έχω δεί σε πίνακες πράξεις τό αναφέρονται και η στήλη 18 και η 19 (το περιεχόμενό τους) Το ερώτημα είναι μιλώντας με συμβολαιογράφο πως οι μεν προσκυρώσεις (στήλη) θα πρέπει αφού τακτοποιηθούν οικονομικά να γίνουν συμβόλαια για να περάσουν στην τελική ιδιοκτησία. Αντίθετα όταν μεταφέρεται η στήλη 18 στη στήλη 48 (ως υποχρέωση της ιδιοτκησίας λόγω ρυμοτόμησης) τότε θεωρώ ότι δεν απαιτείται συμβολαιγραφική πράξη, καθώς δεν προσκυρώνεται τμήμα στην ιδιοκτησία. Το μπέρδεμα θεωρώ γίνεται γιατί συνήθως, όταν βλέπουν οι συμβολαιογράφοι τη στήλη 48 θεωρούν ότι είναι μόνο προσκύρωση. Το αναφέρω γιατί σε ιδιοκτησία που είχε στη στήλη 18 αποζημειώσεις για λόγους ρυμοτόμησης οι τιμές μεταφέρθηκαν στη στήλη 48 και ο συμβολαιογράφος μου ζητά να του περιγράψω τα προσκυρούμενα τμήματα και να γίνουν συμβόλαια. Ποια η γνώμη σας???
 19. Παίδες καλησπέρα! Μια ερώτηση, τεχνική! Κατά την προσωρινή οριοθέτηση ενός ρέματος, για την έκδοση άδειας οικοδομής, σε εκτός σχεδίου περιοχη, διαπιστώνω κατά την αποτύπωση, πως το ρέμα (ο άξονας του-βαθύτερο σημείο του) σε κάποιες θέσεις μπαίνει μέσα στο τεμάχιό μου, δηλ δεν είναι η θέση του ακριβώς όπως η διανομή. Στην περίπτωση αυτή, τι γίνεται? Εγώ θεωρώ πως πρέπει να απεικονίσω την υπάρχουσα κατάσταση, και να δείξω το ρέμα όπως είναι στην πραγματικότητα, και από εκεί να βγουν στη συνέχεια γραμμές πλημμύρας ή οριογραμμές (για οριστική οριοθέτηση). Κάποιος συνάδερφος, που το έχει συναντήσει κάτι ανάλογο, πως το αντιμετώπησε? Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 20. Παίδες καλησπέρα! Με έχουν ορίσει ως πραγματογνώμονα για μια υπόθεση ορίων, αλλα δε θυμάμαι να έχω καταθέσει χαρτιά για να μπώ στο πίνακα πραγματογνωμόνων. Μιλάμε για πταισματοδικείο, αν αυτό έχει σημασία. Εχω κάποιο πρόβλημα αν αποδεχθώ τον ορισμό μου???
 21. Παίδες μια ερώτηση και αν μπορεί κάποιος έμπειρος συνάδελφος να βοηθήσει. Κατά τη διάνοιξη δύο οδών τοποθετείται το όριο απαλλοτρίωσης σύμφωνα με τη μελέτη οδοποιίας και όλα μια χαρά. Ωστόσο για τον υπολογισμό της αυτοαποζημίωσης και της αποζημίωσης τοποθετείται το όριο της αυτοαποζημίωσης μόνο κατά μήκος της μίας οδού και όχι στην άλλη οδό (μιλάμε για κόμβο). Να τονίσω πως οι ιδιοκτησίες για τις οποίες δεν έχει περαστεί όριο αυτοαποζημίωσης δεν έχουν επηρεαστεί από παλαιότερη απαλλοτρίωση! Με τον συνάδελφο που έκανε την απαλλοτρίωση που μίλησα δεν μπόρεσε να μου το εξηγήσει. Καμιά ιδέα γι' αυτό?? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.