Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογιστικά βιβλία


Recommended Posts

Γεια σας.Σαν νέος μηχανικός δυστυχώς πρέπει να μάθω κάποια λογιστικά για το γραφείο.Έχετε κάνα καλό βιβλίο ή σημειώσεις να μου προτείνετε?Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Όταν είσαι νέος μηχανικός και δεν έχεις μεγάλη λογιστική κίνηση, τα χρήματα που θα σου πάρει ένας λογιστής είναι ελάχιστα για να σου κρατάει βιβλία, να σου καταθέτει περιοδικές και ετήσιες δηλώσεις. Προσωπικά, δεν το ρίσκαρα από την αρχή. Άσε που υπάρχουν "τρικ" τα οποία εσύ δεν τα ξέρεις, ενώ οι λογιστές τα ξέρουν...

 

Πες σε ποια πόλη βρίσκεσαι και είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος θα σου στείλει προσωπικό μήνυμα με στοιχεία κάποιου λογιστή!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προσωπικά έχω αντίθετη άποψη. Επειδή ακριβώς όταν είσαι νέος μηχανικός δεν έχεις λογιστική κίνηση, η τήρηση των βιβλίων δεν είναι τίποτα το συγκλονιστικό. Προσωπικά έχω ακούσει συναδέλφων που οι λογιστές τους έδωσαν λανθασμένες συμβουλές (π.χ. να κάνουν αυτοπεραίωση). Προσωπικά βοηθήθηκα αρκετά από κάποιες σημειώσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ κι από συμβουλές που μου έδωσαν 1-2 συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Yorgos. Αυτό με την αυτοπεραίωση μπορώ να το επιβεβαιώσω και μάλιστα το λάθος προέρχονταν από έμπειρο λογιστή που ασχολούνταν με λογιστικά μηχανικών και κατασκευαστικών εταιρειών.

Τι στο καλό, Μηχανικοί είμαστε ορθολογιστές και έχουμε πολύ παραπάνω γνώσεις μαθηματικών από αυτές των λογιστών.

Με τις γνώσεις φορολογικής νομοθεσίας που μας δίνει το ΤΕΕ και τις συμβουλές κάποιων πιο έμπειρων όλοι τα καταφέρνουμε με τα λογιστικά.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι σαν αυτοέλεγχος. Αντί να σου κάνει έλεγχο η εφορία τον κάνεις μόνος σου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να περάσει η εφορία και να σου κάνει έλεγχο αλλά σίγουρα οι πιθανότητες περιορίζονται. Το μειονέκτημα είναι ότι πληρώνεις κάτι παραπάνω στην εφορία και το πλεονέκτημα ότι γλιτώνεις κατά πάσα πιθανότητα τον έλεγχο όπως ανέφερα προηγουμένως.

Δεν αφορά τους Μηχανικούς που υπολογίζουν το φορολογητέο εξωλογιστικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.