Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόνηση σε περιστρεφόμενο κύλινδρο


john7

Recommended Posts

Καλησπερα,

εχω ενα κυλινδρο διαμετρου 1 μετρου ο οποιος περιστρεφεται πολυ αργα (5 στρ/λεπτο).Ο κυλινδρος στηριζεται με ρόδες σε μια σταθερη βάση.Καποιες στιγμες που περιστρεφεται θελω να δοσω δονηση στον κυλινδρο.Το προβλημα ειναι οτι ο δονητης δεν μπορει να περιστραφει με τον κυλινδρο.Θα πρεπει να ειναι σε ενα σταθερο σημειο με αποτελεσμα να ειναι λιγο δυσκολη η μεταδοση της δονησης.Υπαρχει καμια ιδεα αλλη?? ειτε μεδονητη επιφανειας ειτε διαφορετικο τροπο??

Link to comment
Share on other sites

Αν είχες τον δονητή στερεωμένο σε ένα ελαφρύ φορείο που να έρχεται σε επαφή με τον κύλινδρο με ράουλα (τροχίσκους); Θα μπορούσες να το πιέζεις στον κύλινδρο με ένα ισχυρό ελατήριο ώστε αφενός να έχει καλή επαφή με τον κύλινδρο και αφετέρου να μην μεταφέρει έντονους κραδασμούς στην σταθερή βάση...

Link to comment
Share on other sites

Ετσι περιπου το έχω σχεδιασει .Εχω σκεφτει να βάλω και σινεμπλοκ πάνω στη σταθερή βάση για να αποφευγονται οι κραδασμοί στη βάση τελείως. Φοβάμαι μήπως δεν μεταδίδεται η δόνηση στον κυλινδρο λόγω ελατηρίου.

Link to comment
Share on other sites

Τι είδους δόνηση; Συχνότητα και εύρος; Κατεύθυνση; Κατά μήκος του άξονα ή εγκάρσια; Μήπως κατά την φορά περιστροφής του κυλίνδρου θα σε βοηθούσε; (δηλαδή αυξομείωση της ταχύτητας περιστροφής του; )

Πώς είναι η στήριξη του κυλίνδρου; Θα βοηθούσε ένα σκαρίφημα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, εαν αποφευγεις την πακτωση του δονητη στην εξωτερικη ή εσωτερικη επιφανεια του κυλινδρου επειδη το πρόβλημα που συναντας ειναι η τροφοδοσία του δονητη (λογω περιστροφης - βυρηνιασμα καλωδιου -sik- )

 

ξανασκεψου το λαμβανωντας υποψιν πως μπορεις να βρεις λύση με μηχανικο τυμπανοκαλώδιο (στροφείο) που χρησιμοποιειται στις πορταλ γερανογεφυρες αφαιρωντας το εσωτερικο ελατηριο του , μιας και η περιστροφη σου θα ειναι ατερμωνη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.