Μετάβαση στο περιεχόμενο

The end is the beginning is the end


rigid_joint

Recommended Posts

Εγώ πιστεύω, ότι και σκληρά δουλεύουμε, και είμαστε το κέντρο της γης.

 

Ακόμα πιστεύω αυτά που λέω, γιατί πριν τα πω, τα τεκμηριώνω.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω, ότι και σκληρά δουλεύουμε, και είμαστε το κέντρο της γης.

για το σκληρά δουλεύουμε απαιτεί συζήτηση. για το κέντρο του κόσμου συμφωνώ. άλλωστε (παραφράζοντας) "μοιάζουμε με βλάκες, μιλάμε σαν βλάκες, συμπεριφερόμαστε σαν βλάκες, αλλά προσοχή μην σας ξεγελάμε, είμαστε πραγματικά βλάκες"

Ακόμα πιστεύω αυτά που λέω, γιατί πριν τα πω, τα τεκμηριώνω.

αυτό που κάνεις είναι να αναπαράγεις βλακείες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με βασικές οικονομικές αρχές. γιατί δεν ασχολείσαι με τον ελκυστήρα που το κατέχεις?

Αλλά αναρχίκος και τραπεζίτης ? Αυτό πως το κάνεις ?

Είναι δυνατό να είναι κάποιος συγχρόνως πλούσιος και δαιμόνιος τραπεζίτης κι ένας ολοκληρωμένος αναρχικός που πολεμά για την απελευθέρωση της κοινωνίας?

...................

η ελευθερία είναι το κυριότερο αγαθό ενός αναρχικού. Τα χρήματα επομένως θα τον λυτρώσουν από τις δουλειές και τις υποχρεώσεις του μέσου αστού που είναι αναγκασμένος να συντηρήσει την οικογένειά του, να σπουδάσει τα παιδιά του, και να κρατήσει κατά κάποιον τρόπο μια θέση στον ήλιο

Link to comment
Share on other sites

αν το διαβάσεις θα συμφωνήσεις σε πάρα πολλά πράγματα. άλλωστε τι είναι 10€, δεν έχεις να χάσεις και τίποτα

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που ο "τραπεζίτης" πείθεται ότι η αναρχία είναι ένα όνειρο που υλοποιείται άμεσα μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αποφασίζει να ριχτεί στη μάχη του κέρδους.

 

Αυτό με φοβίζει. Η "μάχη του κέρδους" δεν τελείωνει ποτέ. Πότε την σταματάς ?

Οσά και να βγάζεις ποτέ δεν σου φτάνουν.

Θα πάρεις σπίτι θα θες εξοχικό, θα πάρεις εξοχικό θα θες τζιπ, θα πάρεις τζιπ θα θες μαζερατι, θα πάρεις μαζερατί θα θες σκάφος και πάει λέγοντας.

Αντέ γεια ελευθερία λοιπόν.

 

Βλέπεις κανέναν από τους πλούσιους του κόσμου να λέει "μου φτάνουν όσα έβγαλα πάω να είμαι ελεύθερος τώρα" ? Μόνο ο Μπιλ Γκειτς το ψιλλοέκανε.

 

Σαν ιδέα καλό φαίνεται, όπως και η αναρχία συμπάθης ιδέα αλλά στην πράξη μάλλον μπάζουν ;)

 

Δεν το αππορίπτω βέβαια χώρις να το διαβάσω :D

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε βάλει τους εμπρηστές να σβήσουν την φωτιά.

Και για να πούμε την αλήθεια, αυτούς μας πασάρουν από την τηλεόραση, αυτούς ψηφίζουμε.

Αν ένα μεγάλο κράτος τους χρηματοδοτήσει, τους τα γυρνάνε πίσω σε υπέρογκα κοστολόγια αγαθών που αγοράζουμε από αυτούς.

Να βάλουν φυλακή τους εαυτούς τους?

Για να καταλάβεις ένα κράτος, υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο πόλεμος,

Το χρέος.

Είμαστε και ωραίο οικόπεδο, με καλό υπέδαφος, και στρατηγικό σημείο για τον έλεγχο πολλών ηπείρων.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε πια οικονομική αρχή διαφωνείς, αυτά που λέω δεν γίνονται?

Link to comment
Share on other sites

@timoros. υπάρχουν πολλοί ορισμοί. διαλέγεις και παίρνεις. εντούτοις δεν μπορούμε να συζητήσουμε με posts το οξύμωρο του συνδυασμού των ιδιοτήτων

Link to comment
Share on other sites

Κε. τραπεζίτη και λοιποί συνάδελφοι και μη καλό θα είναι να αποφεύγουμε καταρχήν προσωπικούς χαρακτηρισμούς γιατί δεν ωφελούν πουθενά. Αυτό που αναπαρήγαγε ο Γιάννης-ίος στηρίζεται σε είδηση που πρωτοδημοσιεύθηκε στα "ΝΕΑ" και στην συνέχεια στο in.gr περίπου έξι χρόνια πριν*. Σύμφωνα λοιπόν με την είδηση το ΙΓΜΕ έχει προβεί σε μελέτες και έχει ανακαλύψει περί τους 1100 τόνους άμεσα εξορύξιμου ουρανίου επί συνόλου 19000 τόνων που εκτιμάται ότι βρίσκονται στο ελληνικό υπέδαφος. Εδώ βέβαια να πω ότι η αγορά του ουρανίου δεν είναι ελεύθερη για να ισχύουν οι οικονομικές αρχές αλλά ελεγχόμενη από ρυθμιστική αρχή. Επί παραδείγματι το Ιραν παρακαλεί εδώ και 2 χρόνια ακόμα και για προμήθεια απεμπλουτισμένου ουράνιου και (υποτίθεται) δεν του το δίνει κανείς. Γενικά στα σπάνια μέταλα ποτέ δεν ισχύουν οι αρχές της αγοράς. Βλέπε επίσης τον χρυσό που δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τα 800 δολλάρια η ουγγιά (1 ουγγιά είναι περίπου 25 γραμμάρια).

 

Στα καθ' ημάς τώρα έχω να πω ότι προχωρούμε σε καθεστώς πλήρους άγνοιας. Πολλά από αυτά που μαθαίνουμε άλλοτε ταιριάζουν με την συνολική εικόνα που μας δείχνουν και άλλοτε όχι. Μερικά από αυτά που έχουν ειπωθεί ή διαδοθεί και μου δημιουργούν ερωτηματικά:

 

1) Το βασικότερο: που στηρίζεται ο πρωθυπουργός μας όταν λέει ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας θα έχουμε πληρώσει τα χρέη μας; Αυτό το συμπέρασμα που μας παρουσιάζει δεν συνάδει με κανένα πρόγραμμα ή έκθεση που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

 

2) Επίσης: ο πρόεδρος του ΔΝΤ διατείνεται (σήμερα) ότι η Ελλάδα μπορεί πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα να εξοφλήσει τους πιστωτές της. Από που ορμώμενος κάνει τέτοιες δηλώσεις; Δεν μπορεί να είναι μόνο για τον κατευνασμό των αγορών γιατί πλέον και για 1,5 έτος ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ (συγγνώμη για τα κεφαλαία αλλά καλό είναι να το εμπεδώσουμε). Τα 110 δις φτάνουν για τις δανειακές ανάγκες και του 2010 και του 2011. Άρα το νωρίτερο που θα βγούμε ξανά στις αγορές είναι το 2012.

 

3) Γιατί έτρεξαν να μας δανειοδοτήσουν Ρωσία και Κίνα; Ειδικά για την Κίνα λόγω τύχης ξέρω ότι προσέφερε 60 δις ευρώ με αντάλλαγμα μετοχές της ΕΤΕ ως εγγύηση.

 

4) Γιατί ξαφνικά ενεργοποιήθηκαν επενδύσεις Σαουδάραβων; Αν θυμάστε πριν 4 χρόνια παρακαλούσαμε για να βρούμε στρατηγικό επενδυτή στον Σκαραμαγκά και σήμερα αίφνης μαθαίνουμε για επενδύσεις 3,5δις στον Αστακό ενώ διαπραγματεύονται και τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά. Στις άλλες χώρες που υπάχθηκαν στο ΔΝΤ οι επενδυτές ήρθαν καιρό μετά και όχι πριν.

 

5) Το χρηματιστήριο της Αργεντινής καταποντίστηκε όταν η χώρα υπάχθηκε στο ΔΝΤ. Το δικό μας σημείωσε άνοδο. Είναι δυνατόν να επενδύει κανείς σε μια χώρα που κατά τα λεγόμενα όλων οδηγείται σε πτώχευση;

 

Οπότε είναι σχεδόν βέβαιο για εμένα τουλάχιστον ότι "παίζονται" παιχνίδια εν αγνοία μας. Παιχνίδια που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον σκοπό τους.

 

----

Το εν λόγω άρθρο

Ένα ακόμα άρθρο για το ουράνιο στον ελληνικό χώρο

Link to comment
Share on other sites

3) Γιατί έτρεξαν να μας δανειοδοτήσουν Ρωσία και Κίνα; Ειδικά για την Κίνα λόγω τύχης ξέρω ότι προσέφερε 60 δις ευρώ με αντάλλαγμα μετοχές της ΕΤΕ.
η αγορά μετοχών δεν αναχρηματοδοτεί το χρέος. έμμεσα και σε ένα βάθος χρόνου μπορεί ένα μέρους του (αγορά από τις τράπεζες ομολόγων και μετά στην ΕΚΤ με 1% για ρευστότητα και επιστροφή τοκογλυφικά εδώ με 6%)
Οπότε είναι σχεδόν βέβαιο για εμένα τουλάχιστον ότι "παίζονται" παιχνίδια εν αγνοία μας. Παιχνίδια που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον σκοπό τους.
ναι, αλλά όχι σε βάρος μας αποκλειστικά. αφορά όλη την ευρώπη γιατί το ίδιο προβλημα (τεράστιο χρέος) υπάρχει παντού. εδώ το πρόβλημα επιδεινώνεται από τα διαρθρωτικά προβλήματα. εντούτοις υπάρχει και μια νότα αισιοδοξίας. διάβασε το τέλος αν βαριέσε τα πιο πριν

 

επίσης, τι εμποδίζει κίνα-ρωσία να πάρουν μετοχές? πρέπει να σταματήσουν αυτά τα αποπροσανατολιστικά. απλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γιατί κανείς δεν μπορούσε να εμποδίσει το όποιο ενδιαφέρον

 

Εδώ βέβαια να πω ότι η αγορά του ουρανίου δεν είναι ελεύθερη για να ισχύουν οι οικονομικές αρχές αλλά ελεγχόμενη από ρυθμιστική αρχή
προφανώς. δεν βγάζεις ουράνιο για να φτιάξεις κατσαρόλες. αλλά αν βγάζεις και το πουλάς (επειδη αυτό λέει το "δημοσίευμα") ισχύουν, είτε το θέλουμε, είτε όχι
Link to comment
Share on other sites

Συμπλήρωσα στην αρχική δημοσίευση ότι ήθελαν τις μετοχές ως εγγύηση και όχι αναγκαστικά για αγορά. Για τις απαιτήσεις των κινέζων ξαναλέω ότι έτυχε να το μάθω από άνθρωπο που σχετίζεται με την ΕΤΕ και έχει εσωτερική πληροφόρηση.

 

Ενδιαφέρον σίγουρα υπήρξε αλλά όπως είπε και η κυβέρνηση: "Προτιμήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα με τους εταίρους μας (ΓΑΠ)."

 

Όσο για την αγορά του ουρανίου υπενθυμίζω ότι ανήκει στην μονοπωλιακή αγορά. Ούτε στην ολιγοπωλιακή ούτε στην ελεύθερη. Όλοι το πουλάνε στην ίδια τιμή ανεξαρτήτως ποσότητας. Στην "μαύρη" βέβαια το βρίσκεις σε πολύ υψηλότερες τιμές (γι' αυτό έχει λυσσάξει το Ιράν).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.