Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πτυχιούχοι Μηχανικοί, υπογράφουν απλές Η/Μ μελέτες;


Recommended Posts

Οι απόφοιτοι ΤΕΙ των ειδικοτήτων αντίστοιχων με Πολιτικό Μηχανικό (Δομικών Έργων π.χ.) έχουν δικαίωμα υπογραφής Η/Μ μελετών έστω και για απλές εγκαταστάσεις;

Link to comment
Share on other sites

Ξύνεις πληγές. Η πιο σωστή απάντηση στην ερώτησή σου είναι: Εξαρτάται από τον υπάλληλο (μηχανολόγο & φοροτεχνικό) της Πολεοδομίας που θα βγάλεις την άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον με την δική μου ειδικότητα να υπογράφει οτιδήποτε άλλο εκτός από ύδρευση-αποχέτευση, οι οποίες αποτελούν τμήμα των απλών μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Link to comment
Share on other sites

Όχι. Ο νόμος είναι σαφής. Μόνο διπλωματούχοι μηχανικοί που δεν είναι μηχανολόγοι-ναυπηγοί-ηλεκτρολόγοι-ηλεκτρονικοί μηχανικοί έχουν δικαίωμα να υπογράφουν απλές η/μ μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

Ποιός νόμος είναι αυτός είπαμε; Μήπως αφορά τις σχολές των υπομηχανικών και όχι των ΤΕΙ; Μήπως υπάρχουν νεότερες εγκύκλιοι και ΠΔ (εννοώ μετά το 1983) που επιτρέπουν την υπογραφή ύδρευσης - αποχέτευσης από πτυχιούχους πολ. μηχανικούς;

 

Για να μην έχουμε μια από τα ίδια, όπως σε όλα τα θέματα με τα επαγγελματικά δικαιώματα, αν νομίζετε ότι κάτι κακώς συμβαίνει μπορείτε να το διερευνήσετε νομικά και να κινηθείτε ανάλογα. Μην μείνετε όμως σε όσα διατείνεται το ΤΕΕ γιατί η υπάρχουσα νομοθεσία θα σας εκπλήξει...

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά ακούστε τι σας λέω. Υπογράφει και παραϋπογράφει, ανάλογα με τον ελεγκτή υπάλληλο της Πολεοδομίας. Αυτός είναι ο «νόμος».

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.