Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Σοβαρό πρόβλημα σκουριάς στα σίδερα της πλάκας


lefteris10

Recommended Posts

Εχω το εξης προβλημα με το ταβανι του σπιτιου μου .

Το σπιτι ειναι 20 ετων και εδω και 4-5 χρονια τα σιδερα που ειναι μεσα στην πλακα -κατα το καλουμα τα εβαλαν χαμηλα-εχουν αρχισει να σκουριαζουν με αποτελεσμα να φουσκωνει ο σοβας του ταβανιου κατα μηκος των σιδερων. Αν ξερει καποιος να με ενημερωσει με τι υλικα και πως γινεται η επιδιορθωση του προβληματος ? Υπαρχει περιπτωση μετα την οποια επισκευη γινει να ξαναδημιουργηθει το προβλημα??

Link to comment
Share on other sites

Αν άρχισε να φουσκώνει ο σοβάς είσαι σε προχωρημένο στάδιο... παράξενο για οικοδομή μόλις 20 ετών. Για την αποκατάσταση υπάρχουν συστήματα υλικών, σχεδόν από όλες τιος εταιρίες, αλλά θα συνιστούσα να λάβεις άμεση συμβουλή μηχανικού. Αφενός δεν είναι όλα ισοδύναμα, ούτε για όλες τις περιπτώσεις, και αφετέρου το πρόβλημά σου ακούγεται σοβαρό... Μήπως το ίδιο πρόβήμα βρίσκεται σε εξέλιξη και σε άλλα δομικά στοιχεία;

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σημαντικό πρόβλημα χωρίς βέβαια να σε τρομάζει... Να ρωτήσω τα εξής...

1. Ποιά η κατάσταση της άνω επιφάνειας της πλάκας;

2. Για να δείς τα σκουριασμένα σίδερα σημαίνει όχι μόνο ότι φούσκωσε ο σοβάς αλλά και ότι έπεσε κιόλας σε κάποια σημεία... Πόσο μεγάλη επιφάνεια είναι αυτή; Δεν γράφεις για κάποιο χώρο συγκεκριμένα, είναι σε όλο το σπίτι δηλαδή;

3. Υπάρχει περίπτωση να προκαλείται από σωλήνα νερού ή αποχέτευση στη ταράτσα;

 

Επίσης να σου πώ ότι...

 

Θα πρέπει να το δείς άμεσα... Θα πρέπει να προχωρήσεις έτσι μέχρι το καλοκαίρι, να στεγνώσει από τα φετεινά νερά, να προχωρήσεις πρώτα τη μόνωση από έξω, να κλείσεις μετά από λίγο καιρό από μέσα και να ξέρεις ότι πιθανώς να χρειαστείς ανάλογα τη ζημιά στα σίδερα και κάποια μικρο-ενίσχυση αλλά αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη...

Σε κάθε περίπτωση θα γίνει επάλλειψη με αναστολέα διάβρωσης και χρήση επισκευαστικών κονιαμάτων και ρητίνες. Πάντως προς αποφυγή των χειρότερων κάνε και ένα επισταμένο έλεγχο στα υδραυλικά της ταράτσας αν υπάρχουν...

Link to comment
Share on other sites

Παιδια

 

να μην το συζητάμε χρειαζεται επιθεωρηση χθές για δυναμικό, αγωγιμότητα όλο το πακέτο.

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις την γνώμη από κάποιον που θα δει το πρόβλημα επί τόπου.

 

Έτσι, πολύ χοντρικά, θα χρειαστεί μόνωση-στεγάνωση στην πάνω πλευρά της πλάκας (με ασφαλτικά, κλπ) και επισκευαστικό κονίαμα στην κάτω πλευρά.

Αλλά χωρίς στοιχεία αυτά είναι μόνο εικασίες.

 

Θα συμβουλεύσω να κινηθείς γρήγορα, ώστε ό,τι εργασίες είναι να γίνουν, να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι που δεν υπάρχει τόση υγρασία.

Link to comment
Share on other sites

Πριν παμε σε επιλογή επισκευής θα πρεπει να δούμε την εκταση του προβληματος, τον ρυθμό διάβρωσης, τον οπλισμό, το σκυρόδεμα, κλπ. Με βαση τις μετρήσεις επισκευάζουμε με διαφορετικούς τρόπους.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον

 

πληροφοριες για την οικοδομή, περιοχή, κλπ.

 

Παρε ενα σφυρακι και σκαλα ανεβα και χτυπα για να καθαρισεις περιφερειακά τον οπλισμο. παρε και μια συρματοβουρτσα και τριψε τον οπλισμό. ενας χαρακας διπλα και βγαλε φωτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ. ΕΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ. ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙ ΤΟΥ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΟΙ ΣΟΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΕΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ. ΜΟΝΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ??

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΚΟΜΑ.

ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

post-58752-131887279763_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.