Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ο τακτοποιημένος χώρος τι χρήσης είναι;


nomos

Recommended Posts

Γεια σας.

 

Θα ήθελα την ευγενική σας τεχνογνωσία επί του θέματος.

 

Σε πολυκατοικία, υπόγειος χώρος βοηθητικής χρήσης (αποθήκη), τακτοποιήθηκε με τον νόμο Σουφλιά σε επαγγελματικό χώρο (κατάστημα).

Η ερώτηση μου είναι αν ο χώρος αυτός από βοηθητικής χρήσης μετετράπη αυτονόητα και σε χώρο κυρίας χρήσης.

Παρεμπιπτόντως να σας ενημερώσω πως το ύψος του υπογείου είναι 2,05 μέτρα.

 

 

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν άλλαξε η χρήση του. Απλά τακτοποιήθηκε. Δηλαδή δεν πρόκειται να πληρώσετε πρόστιμο αυθαιρέτων στην πολεοδομία εάν υπήρχε τέτοιο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλώς, μπορείς να το δείς και στο κτιριοδομικό κανονισμό σχετικά με τα ελάχιστα επιτρεπόμενα ύψη... Επρεπε να είναι 2,20, εκτός από κάτω από τα δοκάρια που μπορεί εκεί να είναι μέχρι 2,00μ. Αν δε, το ήθελες κύριας χρήσης, έπρεπε να είναι 2.40μ

Link to comment
Share on other sites

Καλά μπορεί στα σχέδια να είναι 2,20 και στην πράξη να το φτιάξανε μικρότερο. Εάν τακτοποιήθηκε τώρα μην το ψάχνετε και πολύ. Εξάλλου παίζει και αυτό με τα δοκάρια που αναφέρεται πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Αρα, είναι το ανάποδο απ'οτι είχα καταλάβει... Αφού τακτοποιήθηκε, άστο, ειναι ΟΚ... μη το πολυψάχνεις... Ως τακτοποιημένο μπορεί να είναι κύριας χρήσης... Αλλιώς τί νόημα έχει η τακτοποίηση.... Αν ήταν βοηθητικής χρήσης χώρος δεν θα έπρεπε να τακτοποιηθεί... Τί σημαίνει αυτό που λέει ο συνάδελφος ότι δεν αλλάζει η χρήση του απλώς τακτοποιείται... Ο ορισμός της τακτοποίησης υπογείων και Η/Χ ήταν ότι δεν είχαν τη χρήση που έπρεπε και πλήρωσες για να διατηρήσεις τη χρήση που έκανες... Δηλαδή το είχες κατάστημα, τώρα μπορείς να το έχεις κατάστημα... Τώρα για λεπτομέρειες επί μελλοντικών κινήσεων, δηλαδή μεταβίβαση αδείας, αλλαγή χρήσης ή αδείας κλπ... δεν γνωρίζω λεπτομέρειες... Η παρούσα χρήση όμως αφού τακτοποιήθηκε είναι κύρια χρήση, γιατί αλλιώς επαναλαμβάνω ΤΙ τακτοποίησες, το υπόγειο για χρήση βοηθητικών χώρων;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.