Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκπιπτώμενες δαπάνες ελεύθερου επαγγελματία Μηχανικού


Recommended Posts

Ωραία, αφού το δημοσίευμα είναι πιστή αντιγραφή από την ΠΟΛ μπορείς να αξιολογήσεις για εμάς, αρχικά τα παραπάνω συμπεράσματα και μετά κάτι άλλο που από την εμπειρία σου θα πρέπει να προσέξουμε;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η επισήμανση ότι πρόκειται για αντιγραφή της ΠΟΛ έχει να κάνει με "την πισινή' που γράφεις (σωστά) ότι πρέπει να κρατήσουμε και πάντα πρέπει να κρατάμε και να μη δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα ποικίλα δημοσιεύματα πρίν δούμε το νόμο και τις αποφάσεις για την εφαρμογή του. Για το λόγο αυτό σε προηγούμενη δημοσίευσή μου για το συγκεκριμένο ζήτημα είχα γράψει ότι πρέπει να αναμένουμε τη θέση του υπουργείου οικονομικών και να μη βγάζουμε πρόωρα συμπεράσματα.

Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η εφημερίδα αναδημοσίευσε την ΠΟΛ.

Με μια πρώτη βιαστική αναγνωση της εγκυκλίου τα συμπράσματά σου μου φαίνονται σωστά. Επειδή όμως η ΠΟΛ αυτή χρειάζεται προσεκτική ανάγνωση αν χρειαστεί θα επανέλθω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν έχω κόψει ένα τιμολόγιο, το οποίο όμως περιέχει περίπου 10 parts του υπολογιστή, δηλαδή σκληρό δίσκο, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών κ.λ.π., μπορώ να τα περάσω σαν μία εγγραφή στο βιβλίο εσόδων - εξόδων και με ποια περιγραφή; Θα δώσω φωτοτυπία της σελίδας στον έλεγχο από την τράπεζα για την επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Αλλιώς να τα περάσω ένα ένα αναλυτικά;. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

@panosCy,

 

Δεν έχει να κάνει πόσο αντικείμενα έχει το τιμολόγιο... στο βιβλίο εσοδ.-εξοδ. περνάς:

1. Την ημερομηνία του τιμολογίου

2. Το κωδικό του τιμολογιου (πχ Τιμ. - Δελτ. Αποσ. Ε1502114)

3. Το ονομα της επιχειρησης που σου έκοψε το τιμολογιο (πχ Πλαισιο ΑΕΒΕΕ)

4. Το ποσο, με ή χωρίς ΦΠΑ αναλόγως εαν είναι δαπάνη με ή χωρίς δικαίωμα εκπτωσης, στην κατάλληλη στήλη.

 

Το πρωτότυπο τιμολόγιο θα πρεπει να ειναι στο φακελο με τα τιμολογια καθε διαχειριστικης περιοδου, εκτος και εαν ειναι φωτοτυπία επικυρωμένη απο τον εκδότη του τιμολογίου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση, ο προβληματισμός μου είναι πώς να τα περιγράψω, π.χ. μέρη υπολογιστή; Γιατί έχω και δεύτερο τιμολόγιο, που και αυτό έχει μέρη υπολογιστή (parts) από άλλο προμηθευτή και άλλη ημερομηνία.

Link to comment
Share on other sites

Και σου εξηγώ: δεν χρειάζεται να περιγράψεις τιποτα!

Απλώς γραφεις τον τίτλο της επιχειρησης που σου εκοψε το τιμολογιο (πχ E-shop AE, Mutlirama AEBEE, Παπασωτηρίου ΑΕΕΕ, ή οτι άλλο). Δεν χρειαζεται να αναφέρεις τι περιέχει το τιμολόγιο. Αυτο είναι αντικειμενο ενος πιθανού ελεγχου.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, δεν ξέρω τι γινεται ακριβως με την επιδοτηση απο το ΕΣΠΑ, αλλα υποθέτω οτι αφενός θα κοιταξουν εαν το τιμολογιο καταχωρηθηκε στο βιβλιο εσοδων-εξοδων σου (και σε αυτο η καταχωρηση γινεται οπως σου ειπα) και αφετερου θα κοιταξουν το τιμολογιο το οποιο θα το εχεις βαλει στον φάκελο μαζι με τα τιμολογια του 2010. Εαν θελησουν αντιγραφο μπορει να βγάλουν μονοι του φωτοτυπια.

 

Στη θεση σου δεν θα φοβομουν αυτη τη διαδικασια αλλα στο εαν και ποτε θα παρω τα λεφτα απο την επιδοτηση... :D

Link to comment
Share on other sites

Η καταχώρηση στο βιβλίο εσόδων-εξόδων είναι φορολογικά σύννομη όταν γίνεται με τον τρόπο που προβλέπει ο σχετικός φορολογικός νόμος (εδώ το άρθρο 6 του ΚΒΣ) και ο οποίος (τρόπος) παρατέθηκε αναλυτικά στην δημοσίευση με αα 214.

Επιπλέον εσύ καλό είναι να δημιουργήσεις και ένα μητρώο παγίων στοιχείων (αθεώρητο βιβλίο) στο οποίο θα παρακολουθείς την πορεία (αγορά, αποσβέσεις, πώληση κλπ) του κάθε παγίου εξατομικευμένα πλέον. Για το συγκεκριμένο πάγιο θα κάνεις μία εγγραφή στο μητρώο παγίων πχ. σύστημα Η/Υ ............με τη συνολική προ ΦΠΑ αξία του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.