Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για κατανομή δαπανών


Recommended Posts

αγαπητοι φιλοι συν forum istes

 

πώς γίνεται η κατανομή δαπανών θέρμανσης σε μία πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων όταν

υπάρχει ο τύπος fiei κλπ

υπάρχει ένας μετρητης ΔΕΠΑ

που τροφοδοτεί 1 λεβητα ο οποιος με την σειρα τροφοδοτεί τα 10 διαμερίσματα με επιμέρους ωρο-μετρητές και ενα κεντρικό boiler ζνχ που αυτό με την σειράτου τροφοδοτεί τα 10 διαμερίσματα με επιμέρους παροχομετρα

ευχαριστώ προκαταβολικα

Γιάννης

 

───────────────────────

Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Link to comment
Share on other sites

Το υβριδικό σύστημα (διαφορετικά κυκλώματα θέρμανσης και ζεστού νερού) που περιγράφεις δεν προβλέπεται από την νομοθεσία.

Κεντρικό boiler τροφοδοτεί 10 διαμερίσματα; Αυτό σημαίνει ένας μετρητής, πράγμα που απαγορεύεται από την επιχείρηση ύδρευσης. Το κάθε διαμέρισμα πρέπει να έχει ανεξάρτητο μετρητή.

 

Η πιο κοντινή προσέγγιση που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις μια μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης για την θέρμανση των διαμερισμάτων με τους ωρομετρητές, και άλλη μια μελέτη για το νερό χρήσης όπου θα χρησιμοποιήσεις τα παροχόμετρα ως θερμιδομετρητές (ξέρεις την παροχή σε κάθε διαμέρισμα, υποθέτεις την θερμοκρασία του κρύου νερού, γνωρίζεις την θερμοκρασία του ζεστού νερού που είναι όσο έχεις ρυθμίσει τον θερμοστάτη).

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια μετά την ψήφιση του ΚΕΝΑΚ, υποθέτω είναι υποχρεωτική σε νέες κατασκευές η χρήση θερμιοδομετρητή, κάτι που επιτέλους μας λύνει τα χέρια σε τέτοιες καταστάσεις.

 

Τώρα στην περίπτωση του φίλου, που ούτως ή άλλως είναι παράνομος, τι γνώμη έχεις sdim? Φαντάζομαι για να βγει πίνακας κατανομής νόμιμος πρέπει να γίνει τροποποίηση της εγκατάστασης. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εμένα στην πολεοδομία δεν μου είπαν τίποτα όταν κατέθεσα μελέτη ύδρευσης με κεντρικό boiler. Μάλιστα μου είπαν να τους προσκομίσω μια τεχνική περιγραφή που να αναφέρει ότι θα υπάρχει κεντρικό boiler το οποίο θα τροφοδοτείται από το δίκτυο των κοινοχρήστων και θα υπάρχουν υδρομετρητές για την κατανομή των δαπανών σε κάθε διαμέρισμα με βάση τις ενδείξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.