Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακρίβεια τοπογραφικών αποτυπώσεων


Recommended Posts

Τους συμβολαιογράφους τους συμφέρει να μη γίνονται τοπογραφικά ώστε ο πελάτης τους να έχει σαν έξοδα μόνο τα του συμβολαιογράφου. Το ότι ο νόμος δεν υποχρεώνει τους συμβολαιογράφους σε χρήση σωστών-εξαρτημένων διαγραμμάτων είναι πέρα για πέρα λαθεμένη απόψη.

 

Για κάθε συμβόλαιο είναι απαραίτητο εκ των πραγμάτων να υπάρχει εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα σύγχρονο και εξαρτημένο από το εθνικό δίκτυο. Πως ακριβώς θα δηλωθεί η αρτιότητα ή μη εάν δεν είναι γνωστό:

 

  1. αν βρίσκεται ένα γεωτεμάχιο εντός ορίων οικισμού
  2. εντός ζώνης
  3. εντός ΖΟΕ
  4. εάν εντάσσεται στις διατάξεις του του Ν 998/1979
  5. εάν βρίσκεται σε επαφή με ρέμα (ενδεχομένως οριοθετημένο)
  6. σε τί απόσταση βρίσκεται το ρημάδι από τη θάλασσα
  7. εάν έχει καθοριστεί γραμμή αιγιαλού και παραλίας
  8. εάν βρίσκεται εντός ΓΠΣ
  9. εάν βρίσκεται σε περιοχή υπό κτηματογράφηση επιβάλλεται με το Ν. 3127/2003 το εξαρτημένο τοπογραφικό (πως θα διαβιβάσει ο υποθηκοφύλακας το συμβόλαιο στο γραφείο κτηματογράφησης για τα περαιτέρω ; )
  10. κάτι άλλο, γιατί αυτά μου έρχονται πρόχειρα...

 

 

Θα συμφωνήσω μόνο στο πρώτο, αν και έχω δει συμβόλαια που παρακάμπτουν τα ¨περιττά¨ έξοδα τοπογραφικού ιδικά για γονικές παροχές. Τοπογραφικό ζητάνε μόνο όταν πουλιέται. Όλα στα εκτός οικισμού ανεξαρτήτου ρέματος, ζώνης, δασικής κτλ είναι στο περίπου. Ιδικά όταν υπάρχει πρόβλημα με τα Ν 998/1979 δεν θέλουν τοπογραφικό για να μπορούν να καθαρίσουν την περιοχή …..

Το πρόβλημα εντοπίζεται καθυστερημένα και το κεφάλι του χτυπάει ο κουτοπόνηρος πελάτης αργότερα όταν διαπίστωση ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Συμβολαια γινονται και με τοπογραφικα συντεταγμενα απο ΠΜ που εχουν γινει ειτε με το ματι ειτε με gps χειρος,και τους γνωριζουν ολοι και οι συμβολαιογραφοι.Αλλα ζουμε σε ενα μπο232ΛΟ και αν τους καταγγειλεις μονο τον μπελα σου θα βρης

Link to comment
Share on other sites

Γιατί για τα υπόλοιπα 8 μπορεί να δηλωθεί αρτιότητα αν δεν είναι γνωστή η ακριβής θέση;

 

Σε περιοχές υπό κτηματογραφηση τί γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Η ουσια ειναι οτι εχουμε εξευτελιστη σαν κλαδος.διοτι

αναθεσανε σε Τοπογραφικες μεγαλες εταιρειες να κανουν το Κτηματολογιο και τα Μητρωα.Αποτελεσμα:MΕΣΑΙΩΝΑΣ.οι πολιτες τραβηξαν και τραβουν τα πανδηνα εξαιτιας αυτου,

Το ΤΕΕ και Ο ΠΣΔΑΤΜ απεδειξαν ποσο μεσαιωνικα συντεχνιακα αθλια συνευρηματα ειναι.Οταν ολη η Ελληνικη κοινωνια κουνιοταν συθεμελα αυτοι εβγαιναν και ακομα βγαινουν να υποστηριξουν τους απαταιωνες που τα ελεγχουν.

Στη συνεχεια ο κοσμος πηγαινε επαιρνε ενα gps χειρος και το προβλημα στο Ελαιοκομικο λυνοταν και τωρα απο οτι φαινεται θα λυθει και στο Εθνικο Κτηματολογιο.

οποτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.αφου ψηφιζαμε αυτους.(βεβαια σε ωρισμενες περιπτωσεις εβγαιναν επικεφαλης του Συλογου ατομα με γελοιο αθροισμα ψηφων-ελεω παραταξιακων μαγειρευματων.)

Link to comment
Share on other sites

parist43 τα βάζεις με τους ΠΜ αλλά το πρόβλημα είναι ότι γίνονται πρόχειρα τοπογραφικά από προχείρους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων (βλέπε Αρχιτέκτονες, Ηλεκτρολόγους …. Γεωπόνους). Να μπει κάποιος νομός σε όλα είναι απαράδεκτο να κάνουν τοπογραφικά με gps χειρός. Γη αγοράζει ο άλλος δεν παει περίπατο στο βουνό.

Link to comment
Share on other sites

geokal το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται οι ισχύοντες νόμοι

 

το θέμα είναι να βγει ο νόμος με τον οποίο θα ισχύουν όλοι οι νόμοι

 

όλα όσα θέτω και με τις αμοιβές και με τα επ. δικ/τα και με τις προδιαγραφές είναι τεκμηριωμένα και αποτελούν νόμους και ΠΔ του κράτους

Link to comment
Share on other sites

τα βάζεις με τους ΠΜ

δεν τα βαζω με τους ΠΜ.αναφερω περιπτωσεις που ξερω.για συμβολαια μονο ΠΜ που χρησμιποιουν gps χειρος γνωριζω ,αντε και Αρχιτεκτονες.φυσικα υπαρχουν και αυτοι(ΑΤΜ ,ΠΜ και Αρχιτεκτονες) που κανουν σωστα τη δουλεια τους.αλλα επισημαινω οτι και να καταγγειλει καποιος αυτους που κανουν λαθος τη δουλεια τους ,το μπελα του θα βρη μονο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.