Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Συμφωνητικό ιδιώτη κατασκευαστή


Recommended Posts

Γειά σας

έχω αποφασίσει να αναθέσω σε ένα φίλο μου την κατασκευή του σπιτιού μου, ο οποίος όμως είναι εργολάβος δημοσίων έργων και δεν έχει εμπειρία στα συμφωνητικά με ιδιώτες, το πρόβλημα είναι ότι "πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι" και υπάρχει θέμα που δεν το έχουμε λύσει ακόμα. Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να επιβαρυνθώ ΦΠΑ πέραν αυτό του ΕΚΚΟ, με ένα τέτοιου κόστους κατασκευής αυτός δεν είναι κατωχηρωμένος και το καταλαβαίνω υπάρχει λύση στο πρόβλημα??

τι έχετε να προτείνετε

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το εργολαβικό συμφωνητικό θα γίνει σε συμβολαιογράφο.

Η κάθε πλευρά (εσείς και ο μηχανικός) θα έχει μαζί τους νομικούς συμβούλους.

Οι νομικοί θα συντάξουν το σχέδιο του εργολαβικού προστατεύοντας ο κάθε ένας τον πελάτη του.

Όλων αυτών προηγείται η σύνταξη της συγγραφής υποχρεώσεων και η αμφότερη αποδοχή αυτής.

Άρα εκτός από νομικό σύμβουλο χρειάζεστε οπωσδήποτε και τεχνικό σύμβουλο - μηχανικό!

 

Ο φίλος σας έχει εμπειρία σε κτιρικά έργα κατοικιών;

Αν όχι, στο τέλος θα είστε και οι δύο στεναχωρημένοι...

Link to comment
Share on other sites

... Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να επιβαρυνθώ ΦΠΑ πέραν αυτό του ΕΚΚΟ ...

ΦΠΑ πέραν του ΕΚΚΟ, θα επιβαρυνθείς οποσδήποτε, διότι, στον υπολογισμό του ΕΚΚΟ, τα τιμολόγια των υπεργολάβων ¨μετέχουν¨ χωρίς τον ΦΠΑ.

Αγαπητέ konsolas, δεν είναι τοσο απλά τα πράγματα, δυστυχώς ή ευτυχώς!!!

Link to comment
Share on other sites

φίλε konsolas, κανένα συμφωνητικό δεν μπορεί να στηρίξει μία συμφωνία αν αυτή δεν έχει απόλυτα κατοχυρωμένη νομικά βάση. Επιπλέον δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς όταν λες ότι θα του αναθέσεις την κατασκευή... θα του αναθέσεις εργολαβία, ή την επιστασία του έργου;

 

Αν είναι φίλος σου και πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι, τότε πρέπει να κάνεις το δεύτερο. Οπότε δεν χρειάζεσαι συμφωνητικό.

Αν θες οπωσδήποτε να κάνει εργολαβία ...αν κάτι πάει στραβά, δεν σε σώζει κανένα συμφωνητικό... παρά μόνο ο σταυρός στο χέρι.

Link to comment
Share on other sites

σπιτια εχει ξαναφτιαξει ο φιλος σου? αυτο ειναι το βασικο ερωτημα. πες μας την απαντηση και μετα ολα τα υπολοιπα γιατι σας βλεπω με χαλασμενη φιλια στα δικαστηρια εντος διετιας....

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την ανταπόκριση

σπίτια εξ'ολοκλήρου ως κατασκευαστής δεν έχει ξαναφτιάξει, είναι πολιτικός μηχανικός έχει κάνει εταιρία και παίρνει δημόσια έργα, θέλει να γίνει και κατασκευαστής κατοικιών

επειδή τον παρακολουθώ από κοντά και το δικό του σπίτι το έχει φτιάξει μόνος του ξέρει καλά το αντικείμενο. τώρα δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να πάει κάτι στραβά με την συνεργασία μας

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου το σπιτι του μπορει ο ανθρωπος να το εφτιαξε μια χαρα (δηλαδη να υπολογιζε πχ 200.000 ευρω και 12 μηνες και να το εκανε με 300.000 ευρω σε 20 μηνες - μια χαρα για προσωπικο σπιτι)

 

ειναι ομως τελειως αλλο πραγμα να παραδωσεις σε τριτο ανθρωπο ενα κτιριο εντος συγκεκριμενων προδιαγραφων και κυριως εντος συγκεκριμενου χρονου.

 

και επειδη μας λες οτι ειστε και φιλοι, εγω θα σας συμβουλευα να μην μπειτε σε αυτη τη περιπετεια. αντιθετως, να χρησιμοποιησεις την οποια εμπειρια απεκτησε ο φιλος σου χρησιμοποιοντας τον ως τεχνικο σου συμβουλο (επ αμοιβη φυσικα). αλλα το σπιτι σου να στο φτιαξει κανενας που θα εχει φτιαξει πολλα αλλα σπιτια και πισω του εχει αφησει καλη φημη και καλη διαθεση. τα οποια αλλα σπιτια βεβαια θα ρωτησεις πού ειναι και θα τα δεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Μαζι με τον φιλο σου τον μηχανικο.

 

Τωρα για το ΦΠΑ να απαντησουν αυτοι που ξερουν. Εγω ηθελα να σου τονισω να προσεξετε. καλως ή κακώς η οικοδομη θελει εμπειρια, τουλαχιστον ως προς το θεμα του κοστους.

Link to comment
Share on other sites

καλύτερα να μην "δοκιμάσετε" την φιλία σας μέσα σε δουλειά.

 

Κάντον σύμβουλό σου να ελέγχει τον εργολάβο.8-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.