Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραμόρφωση χάλυβα οπλισμένου σκυροδέματος


 

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω από την εμπειρία σας ποιες τιμές παραμόρφωσης χάλυβα είναι οι ποιο επιθυμητές σε ότι αφορά υποστυλώματα κυρίαως αλλα και δοκούς.

 

Έχω την εντύπωση ότι γύρω στο 6-8 της χιλίοις είμαι καλα από πλευράς αντοχής , πλαστιμότητας και οικονομίας. Ποια είναι οι γνώμη σας

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Να και μία ξεχασμένη ερώτηση...

Στα υποστυλώματα:

- Η πλαστημότητα (θεωρητικά) εξαρτάται από το νd και όχι το ω, εφόσον ο οπλισμός τοποθετείται συμμετρικά. Δεν έχει να κάνει με το εs που εξαρτάται από το ω.

- Η αντοχή αυξάνει όσο αυξάνει το ω και (προφανώς) μειώνεται το εs για δεδομένη δράση. Αλλά γιατί να χρειάζεται μεγαλύτερη αντοχή από την απαιτούμενη;

- Η οικονομία αυξάνει όσο μειώνεται ο οπλισμός και αυξάνει το εs (φυσικά δεν δικαιούμαστε να υπερβούμε το όριο διαρροής)

Άρα θα λέγαμε ότι βέλτιστη παραμόρφωση για τον σχεδιασμό (επίτευξη αντοχής + οικονομία) είναι το όριο διαρροή. Όμως σε αντίθεση με τις δοκούς, δεν ελέγχουμε πλήρως το εs με το ποσοστό όπλισης. Αντιθέτως καθοριστικό ρόλο παίζει το νd, το οποίο όταν υπερβεί την τιμή 0,4 οδηγεί σε αστοχία λόγω σc και επομένως ποτέ ο χάλυβας δεν πιάνει το εu. Για να καταλήξουμε δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να αναζητούμε στην τιμή του εs ιδιότητες που να αποδίδουν "οικονομικότητα", "πλαστημότητα" κλπ. Αντιθέτως ο σχεδιασμός βάσει διαγραμμάτων και η επιλογή του ελάχιστου αναγκαίου οπλισμού (που δεν μπορεί βεβαίως να υπολείπεται του As.min) οδηγεί στην οικονομικότερη λύση που πληροί τις απαιτήσεις αντοχής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα από Ιταλία .Ήθελα να ρωτήσω επειδή παρακολουθώ το μπετό τώρα και μας έιπε ο καθηγητής για χάλυβα Β450.(αυτό χρησιμοποιούν).Ποιο αντιστοιχο δικό μας έιναι??? Μηπως το S400????

Link to comment
Share on other sites

O s400 δεν υπαρχει πια..

 

Εδω μονο B500c

 

Αλεξη πολυ σωστος για μια ακομα φορα...

Συμπληρωνω οτι επιθυμουμε τον χαλυβα να εχει διαρρευσει, γτ τοτε τον εκμεταλευομαστε πληρως...Και η αστοχια σκυροδεματος να μην ειναι κρισιμη...

 

Οποτε η παραμορφωση του χαλυβα πρεπει να ειναι τοση , οση για να φτασει στη διαρροη..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.