Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποτύπωση για φροντιστήριο


Recommended Posts

Θοδωρη προσεξε παρα πολυ το θεμα βεβαιωση στατικης επαρκειας. Πρεπει να εισαι σιγουρος οτι ο υπολογισμος του κτιριου εγινε με φορτια για φροντιστηρια και οχι για κατοικια. Γιατι αν αυριο γινει ενας σεισμος και παθει κατι καποιος εχεις μεριδιο της ευθυνης. Επισης δεν ειναι σπανιο φαινομενο σε τετοιες περιπτωσεις να ''χανεται'' ο φακελος μονο και μονο για να μην βρεθουν απο κανεναν τα πραγματικα φορτια υπολογισμου των πλακων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ακριβως αυτο !!

οπως τα λεει ο συναδελφος drososio

 

μου ζητησανε για γυμναστηριο....τα φορτια δεν ηταν υπολογισμενα...εκανα μελετη μηπως λεω μηπως βαση οπλισμου αντεχε.....δεν εβγαινε με τιποτα....του λεω του ενοικιαστη η λες ιδιοκτητη οτι θελει ενισχυση η μπαζωνεις υπογειο μιας και ηταν η πλακα του ισογειου...

 

με πηρε τηλ ο ιδιοκτητης τακουσα.....''εκει παλια ηταν σουπερ μαρκετ και εσυ λες οτι δεν αντεχει?..ειχαμε βαλλει παραπανω σιδερα ....και πολλα αλλα σοβαρα επιχειρηματα

 

 

τελικα επειδη δινει το δικαιωμα ο νομος λειτουργει μεχρι να βγει οριστικη αδεια λειτουργιας που αποκλειεται να βγει

Link to comment
Share on other sites

300 ευρω για βεβαιωση στατικης επαρκειας και μαλιστα σε φροντιστηριο μηπως ειναι Παρα πολυ λιγα?

καταλαβαινεις οτι επωμιζεσαι οτι εχει κανει ο καθε κατασκευαστης?

οτι αν σε ωρα λειτουργιας γινει κατι εχεις και ποινικο και αστικο αδικημα?

 

Εκανα λάθος πριν. Παντως 300Ε για να πας φυλακή με ταξί ειναι πολλά. Παιδια μην μπλεκεται σε τετοια πραγματα χωρίς επιθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

Τα 300 ευρώ είναι καλά για μία απλή κάτοψη μετά από μετρήσεις; Δηλαδή για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Άλλο η βεβαίωση στατικής επάρκειας σίγουρα τελικά. Βέβαια αν έβρισκαν την άδεια και πότε έγινε η προσθήκη θα ήταν ξεκάθαρο αλλά σίγουρα πολύ ακριβό.

Μάλλον θα τον παραπέμψω σε κάποιο πιο έμπειρο μηχανικό ή θα του πω να μην το νοικιάσει γιατί ίσως δε μπορέσει να βγάλει την άδεια για φροντιστήριο.

Πάντως σε άλλη περίπτωση απλής αποτύπωσης τι ισχύει για αμοιβή;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Το να βρει ο πελάτης σου χώρο που να είναι κατάλληλος για φροντιστήριο είναι αρκετά δύσκολο. Ξεκίνησε από μια βόλτα στην πολεοδομία και στη δευτεροβάθμια, ώστε να πάρεις τις προδιαγραφές. Πρέπει ο χώρος να πληροί συγκεκριμένες απαιτήσεις για φωτισμό, αερισμό, διαστάσεις αιθουσών, χώρου υποδοχής, ύψους κλπ...Προσοχή στις κλίμακες, απαγορεύεται να έχουν πάνω από 6 ή 7 (δεν θυμάμαι καλά) σφινοειδή πατήματα. Και μάλλον θα χρειαστείς και αλλαγή χρήσης. Ξεκίνα πρώτα από αυτά, και όταν βρεθεί ο κατάλληλος χώρος παίρνεις όλο τον φάκελο από την πολεοδομία και ελέγχεις και τα στατικά. Σε παρόμοια περίπτωση πάντως, εμένα μου ζήτησαν συνυπογραφή 2ου μηχανικού στη δήλωση στατικής επάρκειας, για οικοδομή προ του 2000. Όλα αυτά πρέπει να τα συνυπολογίσεις στην αμοιβή σου. Σίγουρα τα 300 ευρώ για τα αποία συζητάς είναι πάρα πολύ λίγα...

Link to comment
Share on other sites

Τι θα πει δεν βρίσκει την άδεια, μήπως δεν έχει??

Γιατί τότε το κτίριο είναι αυθαίρετο.

Και πως θα δώσεις στατική επάρκεια σε αυθαίρετο, τετάρτου κιόλας ορόφου?

Υπάρχει πρόβλεψη ορόφου στην τελευταία άδεια?

Τα ερωτήματα είναι πολλά που πρέπει να διευκρινιστούν.

Ενώ τα 300€ για αποτύπωση και βεβαίωση επάρκειας είναι λίγα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια μια αποτυπωση οπλισμού με μαγνητογραφο και υποχρεωτικές 1-2 τομες κοστίζει 1000Ε. Εαν βαλουμε και κατάστασεις υποβαθμισεις παει ευκολα στα 1600. Αυτο ειναι ο μονος σιγουρος τρόπος για να δουμε τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Επομένως,

 

1. Η άδεια για στέγαση φροντιστηρίου είναι πάρα πολύ πολύπλοκη σε κτίρια υφιστάμενα, γιατί με τη βεαβαίωση στατικής επάρκειας δε ξέρεις τα φορτία αν δεν υπάρχει η άδεια οπότε και την όπλιση του Φ.Ο.

2. Η βεβαίωση στατικής επάρκειας αναφέρεται όχι απλά στην μακροσκοπική εξέταση του χώρου (απουσία Φ..Ο., μικρορωγμές ή για Κέντρο Θεσσαλονίκης βεβαίωση από Υ.Α.Σ.Β.Ε.), αλλά και επίλυση του κτιρίου με άλλα φορτία.

3. Η αποτύπωση αρχιτεκτονικών κοστίζει πόσο; Και αν πάει μέσω συστήματος ΤΕΕ.

4. Η αποτύπωση στατικών είναι ακριβή λόγω της εξειδικευμένης εργασίας που απαιτείται.

5. Μάλιστα στις προδιαγραφές αναφέρει ότι αν ο χώρος δεν είναι κατασκευασμένος για χρήση φροντιστηρίου, τότε απαιτείται αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.