Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nομιμοποίηση κτισμάτων εντός της πρασιάς των 10 μ.


johny_k

Recommended Posts

γεια σας συναδελφοι...σε χωράφι εκτός σχεδίου που υπαρχει βιοτεχνικό κτίριο απο το 1992 , εχει χτίσει ο ιδιοκτήτης 2 αποθήκες το 1999 οι οποιες η μια πλευρά τους εφάπτεται με το όριο του χωραφιού. δηλαδη ειναι τοποθετημένες μέσα στη πρασιά.. η πολεοδομία του ειπε οτι έπρεπε να ειναι τοποθετημένες πέρα απο τα 10 μ .

υπάρχου κάποιοι ειδικοί όροι δόμησης για τις περιπτώσεις αυτές? μήπως πρέπει να δούμε στη περιφέρεια αν έχει κάποιους όρους δόμησης κατά παρέκκλιση?

θέλει να βγάλει άδεια για τα κτίρια αυτά ώστε να είναι νόμιμα..

 

ευχαριστώ.

 

Edit: Τουλάχιστον ο τίτλος του θέματος πρέπει να έχει τόνους και να είναι σωστός από ορθογραφία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Αν υπήρχαν ειδικοί όροι η πολεοδομία, καθ΄ύλην αρμόδια, θα τους ήξερε. Οι ειδικοί όροι (του τύπου που εννοείς) ισχύουν τοπικά και όχι γενικά.

 

Για βιοτεχνικές χρήσεις πάντως δεν υπάρχει στη νομοθεσία εξαίρεση για οικοδόμηση στις πρασιές. Οπότε...γκρέμισμα (πιο φθηνά θα του βγει από τα πρόστιμα).

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να υπάρχει παρέκκλιση στα εκτός σχεδίου για τα βιοτεχνικά. Η απόσταση από τα όρια είναι 10μ. αντί για τα 15 που είναι συνήθως. Αυτή την ευκολία μόνο κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει και μια παρεκκλιση στο ΦΕΚ 270Δ' αρθρο 4 που σε παει στα 5 m εφοσον το γηπεδο υφισταται προ του '85 και τηρουμενων των 10m δεν ειναι δυνατη η οικοδομηση και με την προυποθεση οτι το πλατος του κτιριου δεν υπερβαινει τα 10m. Αν το γηπεδο ειναι κατα παρεκκλιση οικοδομησιμο επι εθνικων,επαρχιακων κλπ ισχυουν οι αποστασεις που προβλεπονται για αυτα κατα περιπτωση. Παντως σε καμμια περιπτωση σε εκτος σχεδιου δεν μπορεις να εχεις επαφη με το το οριο του γηπεδου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.