Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίβλεψη έως ποιο σημείο;


Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος συμφωνα με τον νομο εως ποιο σημειο ειμαστε υποχρεωμενοι να επιβλεψουμε μια οικοδομη συμφωνα με αυτα που πληρωθηκαμε απο την εκδοση της αδειας?

εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ειμαστε παρον στην εκσκαφη,στο σιδερωμα-σκυροδετηση και μετα ως την χαραξη και τελος.

και υτο καθοριζεται αποκαποιον γιατι εμενα ενας ιδιοκτητης μου ζηταγε να ειμαι καθολη την διαδιακασια παρων των προναφερομενων.

 

 

 

EDIT: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι ορθογραφημένοι και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Αφού αναλαμβάνεις επίβλεψη όλων των εργασιών και ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, θέρμανσης, θερμομόνωσης, δικτύου κάυσιμου αερίου, ανελκυστήρα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

εννοω αυτα που προβλεπονται απο την αμοιβη της αδειας.

δηλαδη πχ στο σιδερωμα πρεπει να εισαι ολη την ημερα εκει παρον ή πχ να πας οταν εχουν τελειωσει και να ελεγξειςς αν ειναι σωστα?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

εγς προσωπικα δεν ειμαι παρων ολη την ημερα αλλα πηγαινς τουλαχιστον 2 φορες και ελεγχω τιε εργασιες.

κατα το σιδερωμα ειναι παραλογο να καθεσαι να βλεπεις τμημα τμημα πως γινεται η διαδικασια.καλο ομως ειναι να ξερεισ ποια ειναι τα σημαντικα σημεια ελεγχου ςστε να διασφαλισεις την ποιοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Όταν εσύ δεν έχεις αναλάβει την κατασκευή αλλά τη έχει αναλάβει ο ιδιοκτήτης δεν μπορείς πάντα να διασφαλίσεις την ποιότητα παρόλα αυτά αν έχεις αναλάβει την όλη επίβλεψη είσαι υποχρεωμένος να παρακολουθείς το έργο μέχρι την ρευματοληψία του.

όλη μέρα οχι. Αφού χαράξεις και συννενοηθείς με τα συνεργεία έρχεσαι μετά αφού σε ειδοποιήσουν ότι τελίωσαν να παραλάβεις τη δουλειά, τότε ελεγχεις. Και εννοείται πας όποτε υπάρχει κάποιο θέμα να σε ρωτήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Για πιό θέμα μιλάς ...υποθέτω για στατικά. Ενοείται πρέπει να ελέγξεις παραλάβεις, παραστείς κατά την σκυροδέτηση και πιός ξέρει τι? Δεν υπάρχει τι προβλέπεται, όλα προβλέπονται, μόνο κατόπιν διαφορετικής συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη δεν προβλέπεται κάτι ( αλλά μιλάω κυρίως για αρχιτέκτονες και ...που καμιά φορά πάνε να τους φορέσουν μελέτες εφαρμογής, που με τις παλιότερες αμοιβές ήταν άδικο, με τις καινούριες...) όπως πρωείπα όμως γιατί λέμε? Γιατί αν λέμε για στατικά? Τότε να ξέρεις ότι πας μέσα αν κάτι πάει στραβά και οι ευθήνες σου είναι μεγάλες.

Link to comment
Share on other sites

μιλαω γενικοτερα οχι μονο για τα στατικα,το εθιξα ως θεμα γιατι πετυχα εναν ιδιοκτητη ο οποιος απαιτουσε να παραστεις ακομα και στην παραλαβει τις βαρελας να δεις αν ειναι σφραγισμενη,σε ολη την εκσκαφη χωρις ομως να εχει υπογραφει εργολαβικο ή κατι τετοιο δηλαδη εννοω μου φαινεται περιεργο η επιβλεψη που πληρωνομαστε να μας υποχρεωνει να παραλαμβανουμε μπετονιερες ολο το πρωι!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι ειδικά στον έλεγχο της σφραγίδας στη μπετονιέρα πρέπει να είναι ο μηχανικός.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και με τις νέες αμοιβές του ΤΕΕ, οι επιβλέποντες δεν πληρώνονται ανάλογα με τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν και την ευθύνη που φέρουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.