Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο 110 τ.μ.-ερωτήσεις σε ενδεχόμενη εκμετάλλευσή του


Recommended Posts

Παιδιά ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με ένα οικόπεδο. Το σκέφτεται να το αγοράσει μια γειτόνισσα και μου ζητησε να της πω αν αξίζει τον κόπο. Το απορρίπτω για πολλούς λόγους που θα φανούν αμέσως μετά.

 

Το οικόπεδο είναι 130 τ.μ., αλλά από απαλλοτρίωση δρόμου έχασε 20, και έπεσε στα 110.

Σ.Δ. 1

Κάλυψη 40%

Περιοχή Αργυρούπολη

 

Πέραν του γεγονότος πως ο δρόμος δε ξέρω αν είναι ιδιωτικός ή όχι (και αν είναι ιδιωτικός άντε να δείξεις πως θα γίνει η κατασκευή όταν είναι 80μ χωμένο μέσα στο στενό από τον κεντρικό δρόμο), ουσιαστικά θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα πυργάκι με την κάλυψη που δίνεται.

ΟΚ, οι ερωτήσεις:

 

 

1.Με την αρτιότητα είμαστε ΟΚ; Η αρτιότητα ήταν 130 τ.μ. για το κοπής προ 1959 (το οποίο πληρείται), πλην όμως μετά την απαλλοτρίωση είναι στα 110. Θα το ρωτήσω αυτό σήμερα πάντως στην πολεοδομία.

 

2.Σε κατασκευές που γίνεται κερομεσκεπή, το εμβαδό της σκάλας του τελευταίου ορόφου χαρίζεται, με δεδομένο πως δεν οδηγεί στη στέγη. Εδώ κάνοντας ταράτσα υποθέτω δε χαρίζεται τίποτα, σωστά;

 

3.Επίσης για τη στέγη: ένας μηχανικός της, έχει κάνει μια μελέτη. Στη μελέτη αυτή δείχνει στους 2 τελευταίους ορόφους μεζονέτα (και βέβαια τίποτε άλλο αφού δε παίρνει η κάλυψη και τίποτε παραπάνω), με συνέπεια η πρόσβαση στην ταράτσα να είναι μέσω της εσωτερικής σκάλας της μεζονέτας. Κανονικά η απόληξη κλιμακοστασίου στην ταράτσα δε πρέπει να είναι προσβάσιμη από όλους;

 

4.Επίσης πάνω στη μελέτη του μηχανικού: σας επισυνάπτω το σχέδιο του ισογείου, όπου έχει κάνει pilotis. Με βάση το υπόλοιπο σχέδιο που έχω, από το ισόγειο δε μπορεί να προσμετρήσει στη δόμηση παραπάνω από 2.5 τ.μ.! Και καλά για τον ημιυπαίθριο, τη σκάλα και το γκαράζ, αφού μέχρι 30 τ.μ. δικαιολογούνται. Η μικρή γκαρσονιέρα είναι κάτι που μπορεί να δικαιολογηθεί;

 

Προσωπικά δε πιστεύω πως αξίζει τον κόπο και για τη δυσκολία του εγχειρήματος (ο δρόμος είναι φάρδους 4μ. και παρκάρουν και άλλοι ιδιοκτήτες σπιτιών μέχρι να φτάσουμε στο οικόπεδο-προβλέπω σφαγές τις ημέρες σκυροδέτησης- όσο και για τα ωφέλη από μια τέτοια κατασκευή, όπου σε κάθε όροφο αντιστοιχούν 44 τ.μ. μαζί με τη σκάλα. Να τονίσω πως το θέλει η κυρία για εκμετάλλευση.Α, και δε ξέρω καν αν μπορούν να βγουν εξώστες, θα το δω και θα σας πω.

 

Σας ευχαριστώ πολύ!

post-862-131887199803_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

2) Εφόσον πάει στην ταράτσα μετράει στη δόμηση.

3) Νομίζω πως ναι. Ακόμα και αν δώσει αποκλειστική χρήση δώματος στον τελευταίο όροφο, πρέπει νομίζω κάποια τετραγωνικά να μείνουν κοινόχρηστα.

4) Όχι.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει αρθρο το οποιο δινει δικαιωμα δομησης σε οικοπεδα εκτος αρτιοτητας... Αν το βρω θα ξαναστειλω μυνημα. Παντως χτιζεται το οικοπεδο... Μη αρτιο αλλα οικοδομησιμο.

Επισης το αρθρο 6 του γοκ περι καλυψης αναφερει οτι σε περιπτωση κατασκευης κατοικιας η καλυψη μπορει να φτασει μεχρι και 70%... Για δες το και αυτο αν σε καλυπτει.

 

Οσον αφορα τον δρομο και που εχει προσωπο το οικοπεδο θα πρεπει να ρωτησεις τοπογραφικο της πολεοδομιας.

 

Aν δεν βγαλεις κουβουκλιο στο δωμα (δεν ανεβαινει η σκαλα τοτε και παλι δεν μετραει στη δομηση η τελευταια σκαλα).

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν δεν εχει αρτιοτητα το οικοπεδο κανε τα εξης:

 

 

1ον)

 

Τσεκαρε πανω την καλυψη του οικοπεδου.

Αν δεις οτι μπορει να δημιουργηθει κατοψη που να εξαντλει καλυψη τουλαχιστον 40 % (οπως δλδ στους ορους δομησης της περιοχης) τοτε ολα καλα ως εδω. Επισης πρεπει να ειναι δυνατον να εγγραφεται κτιριο ελαχιστης διαστασης 5 μ. και 50 τ.μ. επιφάνεια τουλαχιστον.

 

Κατανοητα ως εδω ?

 

Συνεχιζουμε...

 

2ον)

 

Τσεκαρε επισης το παλαιοτερο μετεγεγραμμενο συμβολαιο του οικοπεδου. Αν διαπιστωσεις οτι το οικοπεδο υφισταται ως εχει (χωρις κατατμησεις - συνενωσεις κτλ) σε παλαιοτερο συμβολαιο το οποιο να εχει μεταγραφει στο υποθηκοφυλακειο πριν απο το ετος 1977, τοτε το οικοπεδο δυναται να οικοδομηθει με τους περιορισμους του Νομου 1337 / 1983.

 

3ον)

 

Κοιταξε να δεις τις περεκκλισεις της περιοχης οσον αφορα τους ορους δομησης και γραψε τους εδω για να σου πω ποση μειωση στο Σ.Δ. θα εχεις. Αν και νομιζω οτι μπορεις να ζητησεις ευνοϊκους ορους δομησης υστερα απο Ε.Π.Α.Ε. οσον αφορα το Σ.Δ. ειδαλλως αν θες να δημιουργησεις αποκλειστικα κατοικιες μπορεις να το πας με διαταξεις για χαμηλα κτιρια που σε συμφερει περισσοτερο... Το σιγουρο ειναι οτι το οικοπεδο ειναι ολιγον προβληματικο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.