Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιομορφή 5sec


 

Recommended Posts

Κάτι πήρε τ' αυτί μου για ιδιοπεριόδους... :)

 

Προφανώς θα πάρει και από ανεμοπίεση. ΑΛΛΑ, εφόσον υπάρχει "άλλο σύστημα" που κάνει αυτή την δουλειά, το οποίο περιορίζει επαρκώς τις παραμορφώσεις, θα μπορούσαν να αγνοηθούν οι τεγίδες -->#12

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ναι ναι το ξερω αυτο...και εγω τις αγνοω τελειως....Ειδικα οταν βαζεις ψυχρης ελασης..Και τελικα εχω δει οτι βγαινεις και ποιο οικονομικος..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά έλυσα το πρόβλημα ως εξής. Στις θέσεις των αντιανέμιων άφησα τις τεγίδες να μην παραλαμβάνουν αξονικες. στα μεσαία ανοίγματα που δεν έχω αντιανέμιους όρισα οι τεγίδες να παραλαμβάνουν αξονικές.Έτσι το μεσαίο ζύγωμα μου δεν δεσμεύεται απο αντιανένιους δεν ταλαντόνεται ελεύθερα. Νομίζω ότι αυτή η προσομοίωση είναι αρκετά ρεαλιστική.

Link to comment
Share on other sites

Eτσι το μεσαίο ζύγωμα μου δεν δεσμεύεται απο αντιανένιους δεν ταλαντόνεται ελεύθερα. Νομίζω ότι αυτή η προσομοίωση είναι αρκετά ρεαλιστική.

 

Ελπιζω οτι διαβασες και τα προηγουμενα..

 

Εχεις αφησει δλδ τις τεγιδες αν "γλιστρανε" πανω στα πλαισια??

 

 

Τελικα το προβλημα ηταν αυτο που ειπαμε...Πολυ μικρο Κ...

Link to comment
Share on other sites

1)Μόνο στα ακραία φατνώματα terry oι τεγίδες γριστράνε όπως λες επάνω στα αντιανένια. Νομίζω ότι είναι αρκετά ρεαλιστικό αυτό για να διατσασιολογήσω σωστά τους αντιανέμιους που θέλω να παραλάβουν όλη την αξονική. στα λοιπά φατνώματα (που δεν έχουν αντιανεμιους) άφησα τις τεγίδες να πάρουν αξονική προκειμένου να μην κινείται ελεύθερα το ζύγωμα

 

2) Το πρόβλημα δεν ήταν το μικρό Κ. Οι διατομές στο υπόστεγο είναι αρκετά μεγάλες. Ήταν πρόβλημα μοντελοποίησης ενός ζυγώματος που ταλαντώνεται ελεύθερα εκτός επιπέδου. Τα φορτία μου επίσης είναι σωστά

Link to comment
Share on other sites

1) Aν θες ανεβασε μια κατοωη της στεγης να τη δουμε

 

2) Ηταν προβλημα οι δεσμευσεις που ειχες αφησει ελευθερες...

 

Terry είναι απλό το κτίριο και αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόσβαση στο μοντέλο. Περιγράφω λοιπόν. Βιομηχανικό υπόστεγο με 4 φατνώματα (5 πλαίσια). Στα δύο ακραία φατνώματα έχω αντιανέμιους, Στα δύο μεσαία όχι.

Αν οι τεγίδες στα μεσαία φατνώματα δεν παραλαμβάνουν αξονικές τότε το μεσαίο ζύγωνα (3ο πλαίσιο) που δε δεσμεύεται από αντιανέμιους είναι ελεύθερο να ταλαντώτεται εκτός επιπέδου. Αυτό το ζύγωνα έδινε και την μεγάλη περίοδο.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κεφαλοδοκούς αλλά δεν έχουν σχέση. Φαντάσου ότι η ιδιομορφή των 5 sec αφορούσε ταλάντωση του ζυγώματος (και μόνο αυτού) εκτός επιπέδου. Δηλαδή το ζύγωμα μόνο κουνίοταν μπρος - πίσω (όχι πάνω κάτω)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.