Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Μη Νομιμοποίηση Πιλοτής - Καταγγελία


Hope

Recommended Posts

Είμαι συνιδιοκτήτρια σε εξ’αδιαιρέτου οικόπεδο με σύσταση οριζοντίου εντός σχεδίου στα νότια προάστια Αττικής. Το τμήμα Α είναι δικό μου, και το τμήμα Β το όμορο που έχει χτισθεί το 1989. Η άδεια του Β είναι σε πυλωτή με δύο ορόφους. Οι δύο όροφοι εξαντλούν τον επιτρεπόμενο σ.δ. 0,60 του Β. Το τμήμα Α δεν το έχω χτίσει.

Όπως όλοι, ο κύριος έκλεισε την πυλωτή (δεν ξέρω πότε) ίσως και ευθύς εξ΄αρχής. Του έκανα καταγγελία προ 15 ημερών διότι θίγομαι ως προς το δικό μου υπόλοιπο δόμησης σε περίπτωση που πάει να το νομιμοποιήσει.

Έχω ακούσει ότι τις καταγγελίες αυτές δεν τις κυνηγούν οι πολεοδομίες λόγω της νέας ρύθμισης. Στην πολεοδομία που ρώτησα μου τα «μασάνε». Θα ήθελα παρακαλώ κάποιος που να γνωρίζει τη ρύθμιση αυτή, να μου πει εαν θα βρω το δίκιο μου ή τέλος πάντων λέει κάτι για περιπτώσεις σαν τη δική μου. Εαν έχετε το λινκ ίσως το διαβάσω σαν ιδιώτης και το καταλάβω, ή γράψτε μου τη γνώμη σας. Θα το εκτιμούσα.

Link to comment
Share on other sites

Στις περιπτώσεις που υπάρχει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας, αν ο ένας εκ των 2 συνιδιοκτητών υπερβεί το ποσοστό δόμησης που του αναλογεί (σύμφωνα με την σύσταση) καθίστατε ο ίδιος αυθαίρετος και δεν θίγει το δικαίωμα ανοικοδόμησης του άλλου. Εφόσον έχεις κάνει καταγγελία η πολεοδομία υποχρεούτε να κάνει αυτοψία και να σου απαντήσει (εντός κάποιου χρονικού περιθωρίου που ορίζει ο νόμος).

Κατ εμέ (καθώς μόλις βγήκε ο νόμος περί της τακτοποίησης) το δικό του αυθαίρετο κομμάτι της Pilotis "τακτοποιείται" και δεν θίγει τα δικά σου δικαιώματα ανοικοδόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Που μπορώ να βρω την απόφαση/νομο/ή όπως αυτό λέγεται ότι δεν θίγομαι από τις υπερβάσεις του όμορου? Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Γενικά ότι πληροφορία να βρω στο διαδικτιο περι εξ'αδιαιρέτου οικόπεδα. ¨Εχω πολύ μπλέξιμο και ο κάθε ένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Θέλω εγώ να έχω μια καλή εικόνα περί διαφόρων κανονισμών...και μετά ν'αποφασίσω τι να κάνω, λόγω του ότι θέλω να το πούλήσω. Βλέπεται όλοι προσπαθούν να το "υποβιβάσουν" για να το "σκοτώσω"

Link to comment
Share on other sites

Να απευθηνθείτε σε μηχανικό της περιοχής ο οποίος θα σας δώσει τις πληροφορίες που ζητάτε εγγράφως αφου πληρωθεί για την εργσία του

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω θα ήθελα να σας τονίσω ότι οι καταγγελίες δεν τρέχουν μόνες τους, ιδιαίτερα στις πολεοδομίες. Ρωτήστε σε ποιόν έχει χρεωθεί η δική σας και ενοχλείστε τον υπάλληλο συνέχεια, ώστε να είναι συνεπής εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών που οφείλει να εξετάσει το θέμα. Τίποτα προφορικό από τις υπηρεσίες, μόνο γραπτά ισχύουν.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες μηχανικοί,

Σας ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές/ιδέες. Ο σκοπός και στόχος των φόρουμ είναι η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ερμηνιών σε ένα πολύπλοκο και "τρελλό" σύστημα που καλείτε ο κάθε ιδιώτης και μηχανικός να επιβιώσει...εγώ θα πρόσθετα και μια υπέροχη πηγή εμπειρίας για όλους, καθώς "το πάθημα γίνεται μάθημα". Και γιατί όχι να μην μάθουν πολλοί από το πάθημα ενός, για να γλιτώσουν.

Εννοείτε ότι ο πολίτης θα πληρώσει ειδικούς σε τομείς που τον αφορούν και πολλές φορές ακριβοπληρώσει. Το έχω κάνει ήδη. Σαν ανήσυχος και θέλω να πιστεύω όχι χαμηλής νοημοσύνης άνθρωπος πάντα ελέγχω και ψάχνομαι. Ο λόγος απλός. Μέχρι στιγμής ακούω διαφορετικές απόψεις όχι μόνο από ειδικούς που έχω προσλάβει (που τη μια βδομάδα λένε έτσι και την άλλη αλλιώς) αλλά και από την ίδια την αρμόδια υπηρεσία. Ξέρετε τι λένε...είναι θέμα ερμηνίας! Εγώ ελέγχω τις ερμηνίες τους σαν σοβαρά σκεπτόμενος πολίτης.

Οι δικές σας ερμηνείες και εμπειρίες με ενδιαφέρουν. Εαν ενοχλούντε μερικοί από των ιδιωτών τα ερωτήματα, ας μην τα διαβάζουν, ή να ζητήσουν επισήμως την διακοπή από αυτή τη σελίδα των ερωτημάτων από ιδιώτες. Εγώ θα το θεωρούσα πηγή γνώσεις λόγω ερεθισμάτων που θα μου έδιναν τα ερωτήματα για την αγορά και γενικότερα τον παλμό της.

 

Ένα ερώτημα με την άδειά σας φυσικά. ;) Πιό είναι το χρονικό διάστημα που υποχρεούται η όποια πολεοδομία να δώσει απάντηση? Ήδη γνωρίζω ποιός τη χρεώθηκε τη δική μου και κατά κάποιο τρόπο "με κοντράρει".

 

Με εκτίμηση,

Μια Ιδιώτης...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχεις κάνει καταγγελία η πολεοδομία υποχρεούτε να κάνει αυτοψία και να σου απαντήσει (εντός κάποιου χρονικού περιθωρίου που ορίζει ο νόμος).

Και όχι μόνο... Ειδικοτερα οταν υπαρχει βουληση ανοικοδομησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.