Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τυφλό οικόπεδο και δουλεία για οικοδόμηση


Recommended Posts

είμαι από Γιάννενα και έχω ένα οικόπεδο τυφλό 1500μ εκτός σχεδίου εντός οικισμού όμως πάνω από 2000 κ. 10 χιλ από την πόλη.Μπόρώ αν ζητήσω δουλεία η οποία βγαίνει σε τρίτο επαρχιακό δρόμο να οικοδομήσω?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η περιγραφή σου έχει πολλά λάθη και κενά.

1. Ο αριθμός 1500 αφορά σε "μ" ή σε "τμ";

2. Το γεωτεμάχιο θεωρείται εκτός σχεδίου, οπότε ονομάζεται γήπεδο, ή βρίσκεται εντός οικισμού, οπότε ονομάζεται οικόπεδο;

3. Τι εννοείς "να ζητήσεις δουλεία"; Η δουλεία διόδου αποτελεί, κατ' αρχάς, αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ των όμορων ιδιοκτητών και σε περίπτωση που αυτή δεν επιτυγχάνεται, ο ιδιοκτήτης του τυφλού μπορεί να καταφύγει στη δικαιοσύνη, χωρίς, όμως, να είναι βέβαιο το αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν συγνώμη για τις παραλείψεις άλλωστε δεν είμαι μηχανικός για να γνωρίζω οτι ονομάζεται "γήπεδο". Μιλάω για 1500 τμ και βέβαια στην συμφωνία μεταξύ των όμορων ιδιοκτητών για την δουλεία διόδου κανένας ιδιοκτήτης δεν συμφωνεί. Ετσι λοιπόν την λύση θα την δώσει το δικαστήριο αναγκαστικά. Μέχρι στιγμής ζήτησα από δύο (2) όμορους ιδιοκτήτες και μου αρνηθήκανε και οι δύο. Και μάλλον δεν μπορώ να συμφωνήσω με την γνώμη σου MAKAP ότι το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο. Είμαι απόλυτος βέβαιος ότι λύση και αποτέλεσμα υπάρχει. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, όταν βρεθεί η λύση της διόδου μπορώ να οικοδομήσω?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν απάντησες ακόμη εάν το γεωτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου ή εντός οικισμού. Σε κάθε περίπτωση, εφαρμόζονται διαφορετικές προϋποθέσεις για την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν και να αναλυθούν στο internet. Πρέπει να δώσεις όλα τα στοιχεία του γεωτεμαχίου σε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, που να γνωρίζει αυτά τα θέματα, για να σου δώσει τις απαντήσεις που θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ιδιοκτητης τυφλού γηπέδου εκτος σχεδιου >4000 τ.μ. ζητά απο όμορη ιδιοκτησία η οποία εχει προσωπο σε δρομο να περασει δρομο μεσα απο αυτη την ιδιοκτησια για να αποκτησει προσβαση...ποια διαδικασια ακολουθειται σε αυτη την περιπτωση???υπαρχει συνενοηση μεταξυ των ιδιοκτητων???ο ιδιοκτητης που ζητα την προσβαση εχει υποχρεωση να αποζημειωσει τον μπροστα η πρεπει δια νομου να διανυχθει ο δρομοσ χωρισ να αποζημειωσει και αν ισχυει αυτο ποιοσ θα ορισει που ακριβως θα περασει ο δρομοσ??

Link to comment
Share on other sites

skorosis

το θέμα έχει απαντηθεί λίγο παραπάνω

τα περι πραγματικών δουλειών όπως είναι οι δουλείες διόδου είναι θέματα κυρίως αστικού δικαίου

και όχι τεχνικής - πολεοδομικής νομοθεσίας

η συνδρομή δικηγόρου είναι απαραίτητη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.