Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Πώς χωρίζω εξ αδιαιρέτου;


Recommended Posts

Αν δεν εχουν αρτιοτητα, τι συνεπειες υπαρχουν?

1000 τμ ειναι το τεμαχιο ολο (και εχει προκυψει απο ρυμοτομηση...)

 

Αρτιοτητα αποκτουν τα ανεξαρτητα τμηματα μετα την ενταξη στο σχεδιο?

Link to comment
Share on other sites

Ολα τα τεμαχια με την ενταξη αποκτουν αρτιοτητα αλλα το δικο σας πιθανως να μη μπορει να κατατμηθει λογω του εμβαδου του και του γεγονοτος οτι εναι σε ζωνη 500μ απο οικισμο.

Δειτε καποιον τοπογραφο

Link to comment
Share on other sites

Ρωτησα και δεν γινεται κατατμηση.

 

Ο συμβολαιογραφος μου ειπε οτι "θα κανουμε ενα συμφωνητικο οι 3 μας (παππους, εγω, αδερφος) με επικυρωση γνησιου υπογραφης ωστε να ειμαστε καλυμμενοι οταν θα επανερθει ο νομος" (ποιος νομος δεν ξερω???).

Του ειπα οτι τα συμφωνητικα ειναι αχρηστα και λεει οτι θα εχουν το γνησιο της υπογραφης απο ΚΕΠ.

 

Τι λετε γι'αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Ζήτα να το βάλει μέσα στο συμβόλαιο αν το δεχτεί. Το ιδιωτικό συμφωνητικό ψάξε βρες το μετά από χρόνια που ίσως αλλάξει κάτι και ακόμα και αν το βρεις θα πρέπει να "σύρεις" τον αδερφό σου για να συντάξετε νέο συμβόλαιο (ιδιωτικά συμφωνητικά δεν μεταγράφονται ούτε έχουν καμία πρακτική αξία από μόνα τους).

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε, το εχω κανει εγω μεταξυ της γυναικας μου και της αδελφης της σε αγροτεμαχιο εκτος σχεδιου. Το ιδιωτικο συμφωνητικο ειναι μεσα στο συμβολαιο. Σε βεβαιω οτι αν αυτες οι δυο μαλωσουν το συμφωνητικο αυτο δεν εχει καμια ισχυ στο δικαστηριο. Ειναι εξ αδιαιρετου , τελεια και παυλα

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν συννενοείσαι με τον παππού σου να σας γράψει άλλα αγροτεμάχια στον έναν και άλλα στον άλλον; Πρέπει να τα έχετε όλα εξ' αδιαιρέτου;

Στο λέω επειδή μιλάς για "κάποια" αγροτεμάχια...

 

Είναι προτιμότερο να ζημιωθείς κατάτι από την απόκτηση ενός ακινήτου πιθανόν χαμηλότερης αξίας από το να έχεις κάποια αγροτεμάχια εξ΄αδιαιρέτου για μια ζωή...

Link to comment
Share on other sites

Το ενα ειναι 1000τμ, το αλλο 950τμ και το αλλο 7500τμ.

Τα πρωτα 1000 ειναι σε καλη τοποθεσια, τα 950 ειναι σε βαλτωδη περιοχη και τα 7500 καπου ενδιαμεσα (επισης στα 7500 μπαινει και τριτο ατομο με μικροτερο ποσοστο και χωριζεται 3-3-1.5).

Το εχω υποβαλει και στο μηχανικο το προβλημα να βρει καποια λυση και βεβαιως σοβαρα επιχειρηματα να πεισει τον παππου και τον αδερφο.

Link to comment
Share on other sites

Τι να βαλω μεσα στο συμβολαιο?

 

Τα περί κατάτμησης (ή και σύστασης καθέτου), υπό την "αίρεση" (έτσι το λένε οι νομικοί) της ένταξης στο σχέδιο ή της αλλαγής του νόμου ώστε αυτό να καταστεί εφικτό. Και πάλι μην περιμένεις κάτι όμως όπως σου έχει πει ο dgt. Η καλύτερη λύση είναι να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Γιάννη: ζητήστε από τον παππού να σας μοιράσει τα χωράφια έτσι ώστε να μην υπάρχει (κατά το δυνατόν) εξ'αδιαιρέτου κυριότητα και ό,τι κατέχει ο καθένας σας να το κατέχει 100%.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο θα κανω μαλλον. Σκεφτομαι να δωσω το ποσοστο των 950τμ και 1000τμ (απο τα 3000τμ που μου αναλογουν) και να παρω τα 500τμ στην καλη τοποθεσια. Χανω αρκετα (475+1000 και παιρνω 500), αλλα θα εχω τουλαχιστον δικα μου τα 1000.

────────────────────────────

Να αποφεύγετε τις άσκοπες παραθέσεις μηνυμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.