Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα για "αυξημένη κάλυψη κατά 6.63%"


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Παρουσιάστηκε το εξής θέμα. Ξεκίνησα τις διαδικασίες για να βγάλω άδεια για προσθήκη β' ορόφου σε ήδη υπάρχουσα κατασκευή εντός σχεδίου πόλεως. Το εν λόγω οικόπεδο (το οποίο προέρχεται από εξ αδιαιρέτου οικόπεδο συνολικού εμβαδού 548.88 ) είναι 257.09 τ.μ. (κάλυψη 40% πρώην πανταχόθεν ελεύθερο) που σημαίνει κάλυψη102.836 τ.μ.

Στο ήδη κατασκευασμένο τμήμα η κάλυψη (έχει εγκριθεί κανονικά από την πολεοδομία) είναι 119.89 και στο διάγραμμα ο συνάδελφος είχε γράψει '' ζητείται αυξημένη κάλυψη κατά 6.69 (119.89/257.09=46.63%)

Η άδεια βγήκε το 89' , υπάρχει κάτι στον ΓΟΚ που να επιτρέπει κάτι τέτοιο;Μήπως επειδή ήταν πρώτη κατοικία;

 

Υγ. Στο άλλο τμήμα του εξ αδιαιρέτου οικοπέδου ο γείτονας έχει κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα ζητώντας όμως 5% αυξημένη κάλυψη (τελική κάλυψη = 132/291.79 = 45%)

Link to comment
Share on other sites

Δε θυμάμαι αν η χρήση του συντελεστή "Οικογενειακής Στέγης" επιτρέπει υπέρβαση κάλυψης αλλά το επιτρέπει σίγουρα η διάταξη για τα "χαμηλά κτήρια". Μήπως αυτό εξηγεί την επιπλέον κάλυψη (βέβαια αν ισχύει ενδέχεται η προσθήκη ορόφου να μην επιτρέπεται).

Link to comment
Share on other sites

Το εν λόγω οικόπεδο (το οποίο προέρχεται από εξ αδιαιρέτου οικόπεδο συνολικού εμβαδού 548.88 ) είναι 257.09 τ.μ. (κάλυψη 40% πρώην πανταχόθεν ελεύθερο) που σημαίνει κάλυψη102.836 τ.μ.

Στο ήδη κατασκευασμένο τμήμα η κάλυψη (έχει εγκριθεί κανονικά από την πολεοδομία) είναι 119.89 και στο διάγραμμα ο συνάδελφος είχε γράψει '' ζητείται αυξημένη κάλυψη κατά 6.69 (119.89/257.09=46.63%)

η απάντηση είναι στον ΓΟΚ

http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml

Αρθρο 8 Κάλυψη του οικοπέδου

1. Το επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70% της επιφάνειάς του. Γενικές και ειδικές διατάξεις, που καθορίζουν άμεσα ή έμμεσα μεγαλύτερα ποσοστά κάλυψης, παύουν να ισχύουν από την ισχύ του νόμου αυτού. Σε περιοχές που κατά τη δημοσίευση της παρούσας διάταξης ίσχυε το πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα δόμησης, εφόσον δεν ορίζεται με ειδικές διατάξεις μικρότερο, το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της επιφάνειας του οικοπέδου. Κατεξαίρεση των παραπάνω επιτρέπεται η πραγματοποίηση ποσοστού κάλυψης έως 70%, προκειμένου να εξασφαλιστεί καλυπτόμενη επιφάνεια μέχρι 120,0 τετραγωνικών μέτρων σε κτίριο με αποκλειστική χρήση κατοικία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.