Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβολαιογραφική πράξη garage


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους-όλες.

 

Μέχρι τώρα δεν έχω βγάλει άκρη και ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

 

1. Συμβολαιογραφική πράξη για θέσεις στάθμευσης γίνεται μόνο για τις υποχρεωτικές θέσεις εντός σχεδίου ή για όλες, υποχρεωτικές δηλαδή + έξτρα.

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω αυτό το σημείο στο νόμο?

 

2. Το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το παρακάτω:

 

Πολυκατοικία έχει οικοδομική άδεια από πολεοδομία με 10 θέσεις στο υπόγειο, από τις οποίες 9 είναι υποχρεωτικές και 1 επί πλέον. Στη μεταγραφή αναφέρονται μόνο οι 9 υποχρεωτικές, στο κτηματολόγιο και οι 10 και στη σύσταση και οι 10. Υπάρχει πρόβλημα που αυτά δεν συμφωνούν μεταξύ τους?

 

3. Θα πρέπει να γίνει κάποια διορθωτική κίνηση για τη μεταβίβαση σε άλλον ιδιοκτήτη της 10της θέσης ή όχι ? Αν ναι,τι μπορώ να προτείνω;

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

10η θέση στην περίπτωσή σου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,όπως και η τιμή στο αυτοκίνητο της διαφήμισης.

 

Η συμβ/κή πράξη γκαράζ είναι απλά μια δουλεία,ο τόνος στο ''εία'',μια δέσμευση ενός χώρου ότι εξυπηρετεί θέση στάθμευσης.Αν αυτός ο χώρος δεν τηρεί τις πολεοδομικές προδιαγραφές,τότε πολύ απλά είναι ένας χώρος σαν όλους τους υπόλοιπους,που το βάφτισαν ''θέση στάθμευσης'',χωρίς κανένα απολύτως εμπράγματο σε αυτή δικαίωμα πλην του ''βάρους'' της δουλείας,αφού δεν τηρεί τις προδιαγραφές.

 

Σκέψου π.χ. την έννοια αυτής της δουλείας ως εξής:έχω αδόμητο οικόπεδο,θέλω να νοικιάσω μία θέση στάθμευσης στο γείτονα.Πάω στο συμβ/φο,κάνω μια πράξη γκαράζ για το οικόπεδο κ πλέον,όταν θα θέλω να χτίσω στο οικόπεδο,θα πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ τη δουλεία.Αν δεν το κάνω,τότε ο γείτονας που έχει μισθωτήριο θα με τρέχει κ δεν θα φτάνω.

 

Ο συμβ/φος λοιπόν δεν ελέγχει πολεοδομικά τις προδιαγραφές της θέσης στάθμευσης,ακόμα κ στο λεβητοστάσιο αν του δείξεις ότι θέλεις πράξη γκαράζ είναι υποχρεωμένος να στην κάνει.

 

Με αυτή την απάτη τόσα χρόνια έχουν κάνει την Αθήνα ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ στις θέσεις στάθμευσης........

 

Σι βου πλε να βλέπω τη φήμη μου να ανεβαίνει!:lol:Θα γίνω κ εγώ point whore...:lol:Πάω για νάνι κ όταν ξυπνήσω,αν δω ότι είμαι κάτω από 200,

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια και πάλι. Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Θέλω να διευκρινήσω ότι, στην κάτοψη υπογείου φαίνεται κανονικά η 10η θέση με σωστές ελάχιστες διαστάσεις, χώρο ελιγμών από πίσω κτλ. Αναφέρεται επίσης στο διάγραμμα κάλυψης. Υποχρεωτικές θέσεις 9, πραγματοποιούμενες 10. Άρα δεν είναι ότι η θέση είναι πλασματική. Εϊναι υπαρκτή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Το ζήτημα μου είναι ότι δεν αναφέρεται στην πράξη γκαράζ ως 10η θέση. Σε όλα τα άλλα αναφέρεται.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ο erling είχε αναρτήσει ένα σχετικό έγγραφο

που έγραφε πως μεταγράφονται μόνο οι υποχρεωτικές θέσεις στάθμευσης

αν δεν κάνω λάθος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.